MWC 2019: A TCL-nek is van összehajtható kijelzője

A Samsung és a Huawei után rögtön beleszaladtunk majdnem még egy vitrinbe, amelyben a TCL hajlítható kijelzős elképzelései voltak láthatók. De ezek is működtek, futott rajtuk szépen az animáció és bármilyen szögből is nézegettük a dolgot, furán megcsillanó fényt sem láttunk ott, ahol meghajlik a panel. A TCL-ről azt érdemes tudni, hogy egy óriási kínai cégről van szó, a magyar vásárlók a tévés piacon találkozhatnak ezzel a márkával, de hozzájuk tartozik az Alcatel és a Blackberry is.


[+]

A TCL DragonHinge-nek nevezi a technológiát, a jelenleg összeütött prototípus 7,2 inches képátlóval rendelkezik kinyitva, amely 2048 x 1536 pixeles felbontást kínál, a panel pedig AMOLED, a TCL ezt maga gyártja. (És többek között beszállít a Xiaominak is.) A kávák vékonyak, a rendelkezésre álló hely 90,73%-át tölti ki a kijelző, amely hasonló módon hajtható ketté, mint a Samsung megoldása, tehát könyvszerűen csukódik. Itt is van a külső részen kijelző az egyik oldalon, ez első blikkre nagyobb, mint a Galaxy Fold ablaka, a prototípus másik oldalán pedig négyes kamerarendszert helyezett el a TCL, de nem részletezték, hogy mire használnának négy szenzort.


[+]

A TCL-nél persze nem csak ezt az irányt vizsgálják, hanem a csuklóra tekerhető telefonból is kiraktak egy demót, ami még kezdetlegesebb állapotban van és elég batárnak tűnt ahhoz, hogy a karunkon viseljük. Mindenesetre tény, hogy a technológia láthatóan adott, csak még nagyon sok gyermekbetegséget kell megoldani ahhoz, hogy elterjedjenek a hajlíthatós telefonok, mindig lesznek úttörők (most a Samsung és a Huawei), de a kiforrottnak tekinthető termékekre még 1-2 évet biztosan várni kell.

MWC 2019 utazásunkat a SEAT támogatta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Azóta történt

Hirdetés