CES 2018: Három új Xperia érkezett

A Sony az Xperia XA2, XA2 Ultra és L2 készülékeket hozta el a Las Vegas-i kiállításra.

Értelemszerűen az Xperia XA1, XA1 Ultra és L1 utódjairól beszélünk. Egyik készülék sem töltötte még be az első évét, a felső-középkategóriás modellek a tavalyi MWC-n mutatkoztak be, az L1 pedig néhány héttel később, márciusban.

Hirdetés

Xperia XA2 és XA2 Ultra

Az XA2 és XA2 Ultra esetén egyrészt formai változásról beszélhetünk, kicsit kerekdedebb, ergonomikusabb az összhatás, végre jutott egy kerek ujjlenyomat-olvasó a hátlapra, a néhány felszedett tizedmillimétert és grammot pedig a jelentősen megnövelt akkumulátor kompenzálja.

Végre jutott ujjlenyomat-olvasó, a gyártótól eddig szokatlan módon a hátlapra
Végre jutott ujjlenyomat-olvasó, a gyártótól eddig szokatlan módon a hátlapra [+]

A kisebbik, 5,2 hüvelykes Full HD kijelzővel szerelt változat 3300 mAh-s telepet kapott, a 6 hüvelykes, szintén Full HD-s Ultra pedig 3580 mAh-sat. Mindezt a Qualcomm Quick Charge 3.0-s szabvány támogatása teszi teljessé, hiszen lecserélték az előző MediaTek chipet egy 14 nanométeres Snapdragon 630-ra, 3/32, illetve a nagyobbik modell esetén 4/32, illetve 4/64 GB-os memóriakombókkal. A gyorstöltő-adaptert külön lehet megvenni, UCH12W néven érdemes keresni a japán gyártónál.

Az XA2 Ultra dupla előlapi kamerarendszere
Az XA2 Ultra dupla előlapi kamerarendszere [+]

A hátlapi kamerák megegyeznek a két modellben, 23 megapixeles Exmor RS szenzor került f/2-es optikával, hibrid autofókusszal, 5x-ös Clear Image nagyítással, 4K-videózási lehetőséggel és akár 12800-as ISO-val. Mindkét mobilon van egy 8 megapixeles, 120 fokos látószögű, egyszerű szelfikamera, de az Ultra előlapjára egy 16 megapixeles, optikai képstabilizátorral ellátott darab is felel a tökéletes szelfikért.

Xperia XA2 színvariációk Xperia XA2 színvariációk Xperia XA2 színvariációk Xperia XA2 színvariációk
Xperia XA2 színvariációk [+]

Mindkét mobil megkapta az Android Oreo alapokra épülő Sony rendszerfelületet, a Bluetooth 5.0-t, az NFC-t és nem maradt el a 3,5 milliméteres jack csatlakozó sem. Árazást még nem közöltek, a forgalmazás várhatóan februártól indul. Szimpla és Dual SIM-es változat is lesz belőlük, ezüst, fekete, kék és pink színekben.

Xperia L2

Az Xperia L2 egy jóval egyszerűbb alsó-középkategóriás a MediaTek MT6737T alapjain, négymagos, 1,5 GHz-es Cortex-A53 processzorral, Mali-T720 MP2 grafikus gyorsítóval, 3 GB RAM-mal és 32 GB-os, bővíthető belső tárolóval. 5,5 hüvelykes LCD kijelzője 720 x 1280 pixel felbontású, akkumulátora 3300 mAh kapacitást tudhat magáénak.

A jóval olcsóbban várható Xperia L2-re is jutott a biometrikus szenzorból
A jóval olcsóbban várható Xperia L2-re is jutott a biometrikus szenzorból [+]

Hátlapi kamerája 13 megapixeles, egyedül a 3x-os Clear Image nagyítást és a 3200-ra húzható ISO-t emelték ki, elejére 8 megapixeles, 120 fokos fényképező jutott. 4.2-es Bluetooth-szal, NFC-vel, 3,5 milliméteres jack és USB Type-C csatlakozóval, Android 7.1.1 Nougatra épülő rendszerrel startol, komolyabb társaival együtt, februárban.

Utazásunkat az Eustock.eu támogatta. Köszönjük!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

  • CES 2018: Videón a két új Xperia

    Azért nem három, mert az L1-et el sem hozták Vegasba. Az XA2 és az XA2 Ultra viszont itt van, bár mindkettő inkább csak ráncfelvarrás.

  • Sony Xperia XA2 és XA2 Ultra duplateszt

    Szinte mindenben fejlődött az XA széria új generációja, de főleg az üzemidő és az ujjlenyomat-olvasó jelentős a friss hardveren és néhány, egyébként pozitív apróságon kívül.

  • A Sony már a CES-re készül?

    A tavalyi XA2 és L2 széria soron következő modelljeiről egyre több minden derül ki, várhatóan idén is a CES-en kerülnek bemutatásra.

Előzmények

  • Sony Xperia XA1 - XArvashibáktól mentes

    Modellfrissítéshez érkezett a japán gyártó középkategóriása, kicsit szögletesebb a forma, frissült a hardver és a kamera, de alapjaiban nem sokat változott. De vajon mire elég a 2300 mAh kapacitású akkumulátor?

Hirdetés