CES 2018: Videón a két új Xperia

Talán a Sony az egyetlen nagy gyártó, amely telefonos fronton fontos új modellekkel készült a CES-re. Kissé meglepő módon előbb jött a hivatalos sajtóközlemény az új trió megérkezéséről, mint ahogyan a cég sajtóeseményt tartott Las Vegasban, de arra mindenképpen jó volt a CES hivatalos megnyitója előtt tartott prezentáció, hogy a helyszínen ki lehetett próbálni az XA2-t és az XA2 Ultrát.

Ha nem mondják, hogy ez a kettő az új modell, akkor talán fel sem tűnik - a Sony okostelefonok formaterve évek óta nagyon hasonló. Azért persze van változás, mindkét újdonságon faltól-falig ér széltében a kijelző, viszont alul-felül maradtak kávák és a japán gyártó még nem követi a 18:9-es képaránnyal kapcsolatos trendeket sem.


[+]

A két új Xperia mindenképpen előnyére változott, ha a hardvert nézzük, a MediaTek chipsetet Snapdragon 630 váltotta, az XA2 Ultra pedig két kamerát kapott előre, ami az első olyan Sony telefonná avanzsálja, amelyen legalább valamelyik oldalon kettős optika található. Két sarkalatos változás történt még, az egyiknek mindenki örülni fog, hiszen mindkét modell hatalmasat ugrott előre akkumulátor szempontjából, ami az egyébként is elég energiatakarékos Sony rendszer mellett korrekt üzemidővel kecsegtet.


[+]

A másik lépés viszont bizonyára megosztja majd a márka rajongóit is: az eddig az oldalsó gombba integrált ujjlenyomat-olvasó mindkét újdonságnál a hátlap közepére került, s bár kérdeztük ennek okát, értelmezhető választ a helyszínen nem kaptunk azon túlmenően, hogy a Sony szeret új dolgokat kipróbálni. Ettől még a két új Xperia ütőképes páros lehet a középkategóriában, de az áruk egyelőre nem ismert.

Utazásunkat az Eustock.eu támogatta. Köszönjük!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés