Bemutatkozott az Oppo rejtett szelfikamerájának második generációja

Azt viszont nem tudjuk, mikor kerül ténylegesen piaci forgalomba a technológia és melyik készülék kapja meg először.

Az Oppo egyedi hardveres és szabadalmaztatott, mesterséges intelligenciát alkalmazó szoftveres megoldással mutatta be a kijelzőbe integrált előlapi kamera második generációját, ami elvileg tökéletesen megőrzi a megjelenítő integritását és konzisztenciáját használat közben és készenléti állapotban is. A panelt az Oppo és a BOE közösen fejlesztette.

A protípus demonstrálja a textúr
Protípus demonstrálja a textúrák és apróbb részletek megjelnítésének minőségét.

Az új kijelzőtechnológia lényege az alternatív pixelelrendezés, az újszerű áramkörkialakítás és a megjelenítés minőségét javító mesterséges intelligenciára épülő algoritmus. A szenzor fölötti pixelek számát nem csökkentették, viszont az egyes pixeleket kvázi összenyomták, így 400 ppi pixelsűrűség mellett is csökkent a képpontok mérete.

A pixelek elrendezése.
A pixelek elrendezése.

Az áramkör struktúrája és anyaghasználata is új. Egy áramkör normál esetben két pixelt kezel (1-to-2), az Oppo viszont egyrészt átlátszó huzalozást és 1-to-1 szisztémát alkalmaz. Az új technológiája lehetővé teszi a kisebb betűtípusok pontos megjelenítését, valamint a texturális részletek és színek jobb megőrzését és ábrázolását, az algoritmussal kiegészítve körülbelül 2%-os eltéréssel szabályozva a képernyő színét és fényerejét.

A prototípussal készült szelfi.
A prototípussal készült szelfi. [+]

A kamera képminőségét szintén mesterséges intelligenciával dolgozó algoritmus javítja, a kijelző alatti kamerák jellemző képhibáinak (fényelhajlás, becsillanás, elmosódottság) kompenzálásával. A fénytörést és becsillanást több tízezer betanított kép adatai alapján kontrollálja az AI. Az Oppo egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy a technológia mikor és milyen formában kerül kereskedelmi forgalomba. (De jobb lesz, ha csipkedik magukat, tekintve, hogy a ZTE már előállt a maga második generációs megoldásával, a Samsung pedig hamarosan a Galaxy Z Fold3-mal demonstrálja, hogy mire jutott a témában.)

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés