Még egyszer nekifut a ZTE a képernyőkamerának

A kijelző mögé rejtett szelfiegység állítólag sokkal jobb, az Axon 30 5G specifikációja papíron mindenképp.

Kerek egy éve demonstrálta a ZTE az OLED kijelző mögé rejtett szelfikamera technológiát, amely az utolsó kéretlen terepelemet is elrejtette az előlapon a szem elöl, de azért bizonyos szögekből látni lehetett a helyét, lévén arrafelé ritkásabb volt a pixelkiosztás.


Extrém szögből látszott csak az Axon 20 5G ritkábbra vett képernyőrésze a szelfikamera előtt, a folytatás ezt is eltünteti [+]

Végül nem az Axon 20 5G külsődleges dolgaival, hanem a képminőségével volt a gond: a képpontok között túl kevés fény szűrődött át az önfotós lencsére és szenzorra, hogy jófajta szelfik szülessenek, és ezen kíván javítani az Axon 30 5G, amely másodgenerációs képernyőbe integrált kamerát vet be a 6,92"-es és 120 Hz-es FHD+ AMOLED panel mögött.

Az Axon 30 5G
Az Axon 30 5G [+]

Az új szelfiegység 16 és nem 32 megapixeles, plusz 4:1-es pixel binning technológiával igyekszik algoritmusosan kalapálni a minőségen, ami állítólag úgy jobb, hogy 200 helyett 400 ppi-s a képpontsűrűség felette az AMOLED panelen, ergo valószínűleg extrém szögből sem látszik majd a kamera helye.

[+]

Az 1080 x 2400 pixeles panel hétrétegű, különösen jó fényáteresztésű megoldást használ dedikált UDC Pro chippel és átvariált elektronikával, hogy a lehető legtöbb fény jusson át a képpontok között – kíváncsian várjuk ennek az eredményét.


[+]

Máskülönben az Axon 30 5G egy tipikus gigatelefon, amit biztos csak két kézzel kényelmes kezelni közel táblagépes megjelenítője révén, és amit a fürge Snapdragon 870 hajt meg. A hátoldalon hangsúlyos kamerarendszer élén 64 megapixeles Sony IMX682-es egység lakozik, és tipikus módon visszalép 8 megapixelere az ultraszéles modul, mert úgy tűnik: kötelező ebből bénábbat beszerelni. Akad még egy 5 megapixeles makró és egy mélységérzékelő szenzor.


[+]

RAM-ból 6-tól 12 GB-ig, tárolót pedig 128-tól 256 GB-ig lehet választani az USF 3.1-es fajtából, míg a gigamérethez képest szerény, 4200 mAh-s telepet 55 wattos adapter tölti. Egyelőre a Kínai start történt meg, ott a 6/128-as darab 103 ezer, a 12/256-os variáció pedig 145 ezer forintnak megfelelő jüanba kerül, de ez az ár jócskán megugorhat, ha/amikor az Axon 30 5G ideér.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Előzmények

Hirdetés