Sokat fejlesztett a Samsung a kijelző alatti kamerán

A Z Fold 3 belső paneljébe valószínűleg már nem rondít bele semmi, de a képminőség azért kérdéses.

A kijelzőbe rejtett előlapi kamera tényleg kézenfekvő megoldás a betüremkedések és lyukak kiiktatására anélkül, hogy mozgó alkatrészeket kellene beépíteni a készülékházba vagy egyéb trükkökkel megoldani, hogy úgy nézhessünk farkasszemet a kamerával, hogy lássuk is, mit örökítünk meg. Az előlapi kamera sokak számára nem prioritás, de azért tartsuk szem előtt (mint a kamerát), hogy az önarcképek öncélú gyártása mellett azért a videótelefonálás még mindig egy létező műfaj és igazolja az előlapi egységek szükségességét és létjogosultságát.

Samsung Galaxy Z Fold2
Samsung Galaxy Z Fold2 [+]

Egyelőre a ZTE rendelkezik olyan eszközzel, ahol ugyan a megszokott helyen van a frontkamera, de semmilyen formában nem zavarja a tartalom megjelenítését. A technológia viszont még egyáltalán nem kiforrott, a képminőség meglehetősen gyengének bizonyult a ZTE Axon 20 5G esetében, ami egyébként mozgóképpel illusztrált kommunikációra még mindig alkalmas, csak szelfi-bajnokságot nem valószínű, hogy nyerünk vele.

ZTE Axon 20 5G
ZTE Axon 20 5G

A következő gyártó, aki megpróbálkozik a műfajjal a Samsung lehet, méghozzá a még mindig eleve rendhagyó formátumú Galaxy Z Fold harmadik generációjának belső paneljén. A Galaxy Foldnál elkövetett hibát figyelembe véve, nem valószínű, hogy a Samsung belemegy egy ilyen vállalkozásba úgy, hogy nem biztos a minőségben és idejekorán implementál egy még nem megfelelően teljesítő technológiát.

Az IceUniverse értesülései szerint a Z Fold 3-ba épített, rejtett kameramodul szignifikánsan jobb képminőséget ígér, mivel a panel fényáteresztő képessége a szenzor fölött több, mint 40%-os. Azt nem tudjuk, hogy a ZTE számszakilag milyen eredményt tud felmutatni, de a forrás szerint a Samsung ezzel messze magasabb transzparenciát ért el, mint bármely konkurens gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés