Bemutatta kijelző alatti szelfikameráját az Oppo

Az MWC Shanghai keretein belül demonstrálta legújabb kijelzőarány-növelő technológiáját a kínai vállalat.

Az elmúlt néhány okostelefonos év az előlapi kávák szűkítéséről, a kijelződominancia növeléséről szólt. Van, aki az innen-onnan belógó szenzorszigeteket részesíti előnyben, sokan a mozgó kamerákban vagy csúsztatható készülékházban hisznek, mindeközben pedig a jelenlegi AMOLED-paneljeikkel már a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasást is megvalósították a gyártók. Most a szelfikamerán a sor! Az Oppo az első, aki ezt a technológiát mutatta be nagyközönség előtt, az MWC Shanghai rendezvényt használták ki arra, hogy megpróbálják lenyűgözni a szakmabelieket.


[+]

A cég változtatott a kijelző áttetszőségén és a pixelstruktúrán, és természetesen egy normál szelfikamerához képest jóval nagyobb szenzor és szélesebb apertúra kellett, hogy a kamera be tudjon engedni kellő mennyiségű fényt. Hátrányok terén egyelőre sokkal inkább a szelfik minősége említhető, az Oppo is figyelmeztet minket arra, hogy ez még nem az a képminőség lesz, ami egy csúcsmobil méretesebb előlapi kamerájától megszokott, viszont a kijelzőn aligha lehet látni, hogy mögötte van valami, a megjelenítés és az érintésérzékelés pedig tökéletesen működik a fenti területen is.

Látja valaki?
Látja valaki?

A kamera egyébként egyelőre fent marad, a technológiai gyermekbetegségek leküzdése után azonban lehet azon is gondolkodni, hogy biztosan fent van-e legjobb helyen az az előlapi kamera, vagy jobb arcképek készülhetnek-e úgy, ha a keresőbe néző felhasználó egyben a kamerába néző felhasználó lenne.

De ne is szaladjunk ennyire előre: az Oppo állítása szerint a frissen demonstrált technológia is csak a "közeljövőben" tud megvásárolható eszközben bemutatkozni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés