Hirdetés

Bemutatkozott a OnePlus 7T

Tripla hátlapi kamerarendszer, frissített design, 90 Hz-s Fluid AMOLED kijelző HDR10+-szal, még gyorsabb gyorstöltés, Snapdragon 855+ és csomó apróság jellemzi az újdonságot.

A legnagyobb T-s modellfrissítés, így harangozta be a OnePlus az indiai platformján, és ez egyébként igaz is: nem csak a rendszerchip változott, hanem csomó egyéb más is. A OnePlus 7T 6,55 hüvelykes AMOLED kijelzője csatlakozik a 90Hz-es táborhoz, 1080 x 2400 pixeles felbontással, 20:9-es képarányon, Gorilla Glass védelemmel, megfelelően kis felületen akár 1000 nit fénysűrűséggel és HDR10+ támogatással. A külső egyébként kissé edge-szerűbb lett, elöl-hátul üveggel, apró noccsal elöl. Az arcfelismerés és a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasás is adott.

Hirdetés

[+]

A OnePlus mobilok általános rendszersebességére eddig sem volt panaszunk, viszont a Fluid Display elnevezés a növelt képfrissítésen kívül további, akár 38%-nyi optimalizálást vet be hardveresen és szoftveresen, a Qualcomm Snapdragon 855+ rendszerchip pedig bivalyerős és modern, tehát értelemszerűen jó választás egy csúcsközeli mobilhoz, ráadásul alapból 8 GB RAM-mal. A belső tárhely 128 vagy 256 GB-so lehet, UFS 3.0 technológiával. Szoftveres téren az Android 10-zel jön már a készülék.


[+]

A vadonatúj, tripla hátlapi kamera a legnagyobb előrelépés az előd után. A főkamera IMX586-os szenzorát jól ismerjük: a Sony-féle, 48 megapixeles (persze inkább 12 megapixelen brillírozó), quad bayeres egység mellé ráadásul f/1,6-osra növelt apertúrájú, hardveres stabilizálással (OIS) is rendelkező lencse tartozik, ami a dinamikát és az éjszakai felvételeket jó eséllyel javíthatja.


[+]

A szintén 12 megapixeles telefotó kamera 2x-es nagyítást kínál, az előd Prójához képest a felbontás nőtt, viszont a nagyítás mértéke csökkent, és optikai képstabilizálás sincs. A harmadik kamera egy 16 megapixeles, ultraszéles, f/2,2-es apertúrával, 17 milliméter ekv. gyújtótávolsággal, 117 fokos látószöggel. Videós téren minden bizonnyal Full HD maradt a produkció sztereó hanggal, de 720p-ben akár 960 fps-t is rögzíthetünk, tizedmásodpercek erejéig. Az előlapon 16 megapixeles kamera dolgozik.


[+]

A Warp Charge 30T névre hallgató töltés az előd 30W-os megoldásnál állítólag 23%-kal gyorsabb, egyszerű kalkulációk szerint a 3800 mAh-s akkumulátort 70%-ra tölti fél óra alatt: vezetékmentes megoldás továbbra sincs, de a gyártótól a jelenleg közölt filozófiájuk alapján egyelőre nem is vártunk mást.  Kék vagy ezüst, átmenetes, mattnak mondott üveg hátlappal várható a mobil, indiai árakat már tudunk: 128 GB-tal nagyjából 165 000 forintnak megfelelő rúpiába fog kerülni, a 256 GB-os változat felára pedig 10 000 forintnyi összeg alatt van. A Pro változat jövő hónapban (október 10, London van képben) várható, és remélhetőleg a piaci premierre sem kell sokat várni egyik modell esetében sem.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • OnePlus 7 - magabiztos folytatás

    Szerényebb tudású, mint Pro fivére, ám kellemesebb méretével és árával a OnePlus 7 lehet sokaknak az ideális választás, egy-két hiányosságot bevállalva.

  • OnePlus 7 Pro - hétpróba

    Tesz egy kísérletet a OnePlus a prémiumkategóriában, gigászi méretekkel, csupa kijelzővel, zéró noccsal és három hátlapi kamerával. Szintlépés vagy színtévesztés a vége?

  • OnePlus 6 - gyorsjárat a szenzorszigetekre

    A piac legfürgébb telefonja sem úszta meg bevágás nélkül, de leperegnek róla a cseppek és a kritikák, ugyanis nagyon kevés hibája van, kamerában pedig végre előrelépett.

Hirdetés