Ezért nem tölthető a OnePlus 7T vezetékmentesen

A magyarázat éppen még logikus is, és reményt ad a OnePlus mobilok és a Qi töltés közös jövőjére.

Hirdetés

Már megint kimaradt az IP-védelem és a vezetékmentes Qi töltés – jegyezte meg teljesen jogosan több olvasónk az amúgy ütős specifikációval befutott OnePlus 7T premierje után. Az előbbire kétes a gyártó magyarázata: rendelkeznek állítólag mobiljai valamiféle vízlepergető képességgel, épp csak hivatalosan nem vizsgáztatják le erre őket, a jótállás pedig nem vonatkozik a beázásra.


[+]

Magyarán jobb nem nyomkodni a OnePlus mobilokat a kádban vagy az esőben. A 91Mobiles egy kerekasztal beszélgetésen ugyanakkor életképesebb választ kapott a Qi töltés hiányára: Pete Lau vezérigazgató elmondta, a vezetékes gyorstöltés esszenciális képessége a OnePlus mobiloknak, éppen ezért hasonló vezetékmentes etetési sebesség elérése előtt nem akarják a dolgot bevezetni


[+]

A srácok a gyártónál konkrétan már tesztelgették a 30 wattos vezetékmentes gyorstöltést (ugyanezt a teljesítményt tudja a mellékelt adapter és a kábel), ám a készülék túlmelegedett. Szóval tesztelés alatt áll a dolog, és ami jó hír, hogy a társgyártó Oppo már bemutatta saját 30 wattos VOOC Qi technológiáját. Előbb-utóbb tehát valószínűleg elérhető lesz a vezetékmentes energiaátvitel a OnePlus telefonokra, és ha/amikor ez bekövetkezik, nem kell majd a töltésidőben kompromisszumot kötni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés