Bemutatkozott a Meizu M6

Menetrendszerűen érkezett meg az újdonság, de az elődökhöz képest lényegében semmi újat nem mutat.

Hirdetés

Ahogy az várható volt, bemutatkozott a Meizu M-szériájának legfrissebb terméke, a Meizu M6. Az 5,2 hüvelykes, 720 x 1280 pixeles felbontással bíró eszköztől nem vártunk sok újítást, de még annál is kevesebbet kapott, hiszen a rendszerchipje sem frissült. Szinte minden megmaradt tehát, MediaTek MT6750-alapokon nyugszik a rendszer, nyolcmagos Cortex-A53 processzorából négy pörög 1,5 GHz-en, további négy pedig 1 GHz-en, természetesen nem változott az Mali-T860 MP2 grafikus gyorsító sem. Megmaradtak a memóriaopciók is, 2/16 és 3/32 GB-os szettekkel lehet megvenni a mobilt.

Nehéz különbségeket találni az elődhöz képest
Nehéz különbségeket találni az elődhöz képest [+]

A 148,2 x 72,8 x 8,3 milliméteres készülékház és a 143 grammos tömeg a megjelent képekkel együtt fémes anyaghasználatot sejtet, ez már korábban is volt az M-szériában, például az M3S-nél, de a legutóbbi M5 műanyag külsőt kapott. Nem változtattak a kamerarendszeren sem, hátul 13 megapixeles PDAF szenzor és f/2,2-es optika párosát élvezhetjük, előre pedig 8 megapixeles egységet helyeztek el. Kétcsatornás a 802.11a/b/g/n-képes Wi-Fi, 4.1-es a Bluetooth, az LTE pontos frekvenciasávjairól azonban nem ír semmit a termékoldal. Az ujjlenyomat-olvasó megmaradt a home gombban.

Továbbra is egy oldalon van a hangerőszabályzó és a bekapcsolásra alkalmas gomb
Továbbra is egy oldalon van a hangerőszabályzó és a bekapcsolásra alkalmas gomb [+]

Ami egyértelműen frissült, az az operációs rendszer, a Flyme 6-tal párosított Android Nougatot azonban remélhetőleg az előző generációk is megkapják. Az árazása értelemszerűen kellemes, a 700 jüanos alapár Kínában 30 000 forint alatti összeget jelent, de a 3/32-es verzió sem kerül majd többe 35 000 forintnál. Az ezüst, fekete, arany és kék színű mobil forgalmazása kinn szeptember 25-én indul, regisztrálni már lehet. Nemzetközi piacra dobásról még nem jelent meg információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Azóta történt

  • Együttműködik a Meizu és a Google

    A Meizu is beszáll az Android Go projektbe, noha egyelőre közelebbi információkat nem osztottak meg az illetékesek.

  • Meizu M6 - az etalon

    A Meizu konkrétan sarokba szorítja a konkurenciát a legújabb M6-tal, ami kifogástalanul működik, van rajta ujjlenyomat-olvasó, atomstabil - és itthon, hivatalosan is annyiba kerül, mint egy Nokia 1.

Előzmények

  • Megmutatta magát a Meizu M6

    A kínai cég holnap mutatja be középkategóriás újdonságát a kisebb méretosztályban, aminek várhatóan egy elég barátságos árcímkét is találnak majd.

  • Szeptember 20-án jön a Meizu M6

    A kisebbik M-széria új tagjának a specifikációjáról is kiszivárgott egy-két alapinformáció.

  • Bemutatkozott a Meizu M6 Note

    A nap második legérdekesebb Note-bejelentése: a Meizu leplezte le kedvező árú phabletjét, ami egyben a gyártó első Qualcomm-alapú kütyüje.

Hirdetés