Hirdetés

Apple blog: JBL Charge 2+ bemutató

Az oldalunk virtuális hasábjain már többször mutattunk be hordozható JBL hangszórókat: az egészen aprótól a nagyon feltűnőig mindenféle járt nálunk, most pedig ismét egy kompaktabb, de teljesen korrekt hangú hangszóró járt nálunk, ami ráadásul fel is tudja tölteni a mobiljainkat, valószínűleg innen is származik a neve: JBL Charge 2+. Az eszköz piros, fekete, világoskék, szürke és királykék színekben érhető el, nálunk ez utóbbi járt, élőben és képeken is nagyon jól néz ki, nem hivalkodó, de mégis kilóg a tömegből.

Apple blog: JBL Charge 2+
[+]

A doboz viszonylag egyszerű, a JBL márkajelzésen kívül természetesen a Harman logoja is megtalálható rajta, hiszen egy ideje már a jól ismert cég kezében van a JBL. Tartozékok tekintetében nem halmozott el minket a gyártó, mindösszesen egy microUSB-USB töltőkábel és egy töltőfej található meg benne a hangszórón kívül.

A készülék egy hengeres test, méretei alapján egy fél literes PET palackra hasonlít a leginkább, az alapkör átmérője a legvastagabb pontján körülbelül 8,5 centiméter, hozzá pedig egy 18,5 centiméteres magasság tartozik. Az eszközön található összes gomb felül található, a baloldali szolgál a bekapcsolásra, mellette lapul egy Bluetooth-billentyű, utána a hangerőszabályzók, egy Social Mode gomb, aminek segítségével egyszerre akár három eszköz is csatlakozhat a hangszóróhoz vezeték nélkül, a jobb oldali billentyű pedig a hívások kezelésére szolgál.

Apple blog: JBL Charge 2+
[+]

A kapcsolódás egyszerűen történik, NFC sajnos nincs benne, de a hagyományos kereséssel pillanatok alatt összepárosíthatjuk Bluetooth segítségével a forrást és a hangszórót, természetesen nem csak iOS-szel, hanem Android és Windows Phone alatt is működik a csatlakoztatás. Ezen kívül lehetőségünk van hagyományos módon, kábelen keresztül zenélni a Charge 2+-szal, de az AUX vezetéket sajnos magunknak kell beszereznünk, tartozékként ugyanis nem jár hozzá. A beszélgetési hangminőségre nem lehet panasz, az eszköz tetején lévő kis mikrofon még 1,5 méteres távolságból is értékelhető hangot továbbít a beszédpartnereknek.

Egy ilyen jellegű hangszórónál a beszélgetési minőség mellett kiemelten fontos a zenelejátszás is, igyekeztünk alaposabb próba alá vetni a 2 x 7,5 wattos erősítőt, illetve a két darab 45 milliméteres membránt. A tesztelgetés során kiderült, hogy a hangszóró elég erőteljesen basszusorientált hangképpel bír, sokszor még olyan helyen is hallunk mélyeket, ahol alapvetően nem hallanánk, ezt sokan kedvelik, de legalább ugyanannyi ember számára unszimpatikus. A ma divatos dubstep, club és house zenékhez kifejezetten jól illik a hangszóró, viszont egy részletesebb, nagyzenekari műhöz már nem igazán passzol, és a jazzel sincs túl jó barátságban. A maximális teljesítmény viszont meglepően nagy, egy nagyobb teremben, vagy egy kisebb kertben bőven elegendő, amit nyújt.

Apple blog: JBL Charge 2+

[+]

A 6000 mAh kapacitású akkumulátor akár 12 órán keresztül képes zenélni, természetesen a maximális hangerőn ez jóval kevesebb, de a szabványos microUSB csatlakozónak hála nem különösebben körülményes a töltés. A hátulján akad még egy USB csatlakozó is, amire rádughatjuk telefonunkat vagy tabletünket, ilyenkor értelemszerűen a hangszóró tölti a telefont, ez néha életmentő lehet.

Összességében 49 900 forint egy külső akkumulátorként is működő, fröccsenő vízzel szemben ellenálló, korrekt teljesítményű, sokak számára szimpatikus hangképű hangszóróért nem vészesen sok, de mindenképpen érdemes meghallgatni, mielőtt az ember úgy dönt, hogy megvásárolja, hiszen a basszusorientált hangzást nem kedveli mindenki.

  • Kapcsolódó cégek:
  • JBL

Azóta történt

Előzmények