Hirdetés

Apple blog: JBL Pulse bemutató

Amikor az ember azt hinné, hogy az okostelefonokhoz és táblagépekhez használható, hordozható hangszórók terén nem lehet semmilyen újdonságot csinálni, akkor jön a JBL és piacra dobja a Pulse nevű kiegészítőt, melyről nehéz mit írni. Egy kép többet is mond ezer szónál, íme:


[+]

Mint arra a kép alapján rá lehetett jönni, egy olyan hangszóróról van szó, melyet telepakoltak a szivárvány minden színében világítani képes ledekkel, és amelyet az iCentre juttatott el hozzánk. A gyártó persze meg is indokolja a megoldás létjogosultságát, lévén a zenét jól fel lehet dobni a fényshow-val, ami egyébként tény, hiszen a Pulse a muzsika ritmusára pulzál. Gyárilag ötféle fényjátékot érhetünk el, az elsőben mindenféle szín úszkál minden irányba, a második gyakorlatilag egy ekvalízert szimbolizál és lassan, de folyamatosan változik a színe, a harmadik a hang intenzitásának megfelelően tölti fel a hengert, a negyedikben csak színek váltakoznak, az ötödik pedig valószínűleg a színes esőt szimbolizálná, ha lenne olyan, bónuszként pedig a cucc azt is érzékeli, ha elforgatjuk, így állásának megfelelően rajzolja ki a mintákat. Ez így leírva teljesen nevetségesnek hangzik, sokan valószínűleg arra gondolnak, hogy a fényjátékot egyből kikapcsolnák (erre van is mód), de akármennyire bazárinak is tűnik ez, a szerkesztőség többségének bejöttek a villódzó külsők. Nyilván nem otthon és mindig, hanem a megfelelő helyen lehet hangulatos a JBL Pulse.


Hangerőszabályzó, valamint a Bluetooth és a fények állítója

A gond az, hogy a 60 ezer forintos végfelhasználói árért egy picit jobb hangminőséget várna az ember. Elvileg 2 darab 6 W teljesítményű erősítőről és két darab 40 milliméteres hangszóróról beszélünk, melyek hangját egy hangolt reflex port tesz teltebbé és gazdagabbá. Normális hangerőn, szobában használva szépen is szól a kütyü, de ahogy 50-60% fölé toljuk a volumét, erőtlenebb és picit dobozos lesz, legalábbis ezért az árért. Persze aki még nem hallott minőségi hangszórót működés közben, az valószínűleg odáig lesz a Pulse-ért, de hangminőségben azért nem a legjobb választás.

De ez a történet nem is erről szól. NFC-vel lehet párosítani a készülékünkhöz (az iEszközök itt nyilván nem játszanak), a kommunikáció Bluetooth-on keresztül történik (de mehet 3,5 milliméteres jack kábellel is), az akkumulátort microUSB-porton keresztül lehet telepumpálni, nagyjából 10 órán keresztül lehet hallgatni egy töltéssel. Aki pörög az efféle termékekre, annak jó választás lehet a JBL Pulse, akit viszont csak a hangzás érdekel, az inkább keresgéljen másfele, akár a gyártó többi terméke között.

Bocha

Azóta történt

  • Apple blog: Harman Kardon Nova bemutató

    A hangminőségükhöz képet túlárazott hangszórók után öröm kézbe venni egy olyan megoldást, mely szintén drága, de legalább úgy is szól.

  • Apple blog: Harman Kardon Esquire

    Az amerikai vállalat most sem okoz csalódást, legújabb hordozható hangszórójuk új mércét állít anyaghasználat terén.

  • Apple blog: JBL Flip bemutató

    Újabb, vezeték nélküli technológiát is használó hangszóró kerül a középpontba, mely méretéhez képes jól, de nem kiemelkedően szól.

  • Apple blog: JBL Voyager, a szétszedhető hangszóró

    A JBL egy eszközben olvasztotta össze az asztali, valamint a hordozható hangszórókat. Az eredmény egy jó kivitelezésű eszköz, bár a hangja kevésbé megfelelő..

Előzmények