Hirdetés

Apple blog: JBL Micro II hordozható hangszóró

A tisztelt olvasóink visszajelzései alapján úgy tűnik, hogy egyre többen lelik örömüket kisebb-nagyobb különféle hordozható hangszórókban, illetve jó páran még a vásárlás előtt állnak. Az iCentre jóvoltából a JBL legújabb versenyzőjét hozhattuk el kipróbálásra, melyről több fórumozónk is elismerően nyilatkozott, úgyhogy nagy izgalommal álltunk neki kibontani a nem túl testes fejhallgató emberi méretű dobozát, mely szerencsére könnyen szétkapható és normálisan vissza is csomagolható. Újságírók számára kevés ennél fontosabb szempont létezik.

Tartozékok tekintetében jó a felhozatal, a microUSB-s töltőkábel mellett egy szövetből készült kis szütyőt is kapunk. Az okostelefonhoz vagy egyéb kütyühöz történő csatlakoztatást 3,5 milliméteres kábel segítségével lehet megoldani, ami bele van építve a kis ufóba, Bluetooth sajnos nincs benne, ami egyesek számára fájó pont lehet. A dizájn megkapó, a kerekded kis kiegészítő fekete vagy fehér + narancssárga színekben pompázik, utóbbi színvilágot a gyártó logójából örökölte a második generációs Micro. A 83 milliméteres átmérő és a 39 milliméteres magasság jó hordozhatóságot tesz lehetővé, a 127 grammos tömeg sem fogja húzni az ember táskáját, ha mondjuk a kis kampójánál fogva lóg rajta a JBL újdonsága. Az összeszerelés minőségébe nem lehet belekötni, a műanyagok pedig bár nem a létező legjobb minőségűek, a célnak tökéletesen megfelelnek. Kezelőszervekből nincs sok, a bekapcsológomb mellett egy analóg hangerőszabályzót találni rajta, a hangszórórács alatt pedig van egy kék színű visszajelzőled is, ami gyakorlatilag csak azt mutatja, hogy be van kapcsolva a cucc, de erre mondjuk más dolgok alapján is rá lehet jönni, úgyhogy egy kicsit felesleges energiafogyasztónak tűnik. Elsőre érthetetlen lehet a 3,5 milliméteres bemenet megléte is, de nem véletlenül van ott: több Micro II-t is sorba lehet kötni a segítségével.

A hangszóró 40 milliméteres, 150 Hz és 20 kHz közötti frekvenciaátvitelt tud 3 wattos teljesítmény mellett. A hangminőség a kategóriában kellemesnek mondható, a Philips SoundShooter SBT30-nál sokkal kellemesebben szól, de valamennyivel drágább is nála. Persze ezt a kiegészítőt a méretéhez képének fényében kell megítélni, úgy nézve viszont nagyon jól teljesít. Ez nem az a hordozható hangszóró, amelyik befér az ember táskájába; ez az a kütyü, ami zsebben is jól megvan. Épp ezért felhasználási lehetőségei kapcsán sincs sok korlát, az 5 órán keresztül áramot biztosító, beépített akkumulátorral párosítva az a helyzet, hogy tényleg bárhova magunkkal lehet vinni, a felhasználási területnél tehát igazából nincs korlát, legalábbis ebből a szempontból. Egy házibuli lebonyolítására persze nem alkalmas, féltucat ember is túl tudja ordítani, de aki arra használná, hogy a telefonján, táblagépén vagy épp zenelejátszóján lévő zenéket bárhol hallgathassa, vagy notebook hangszóróját tuningolná fel, nem fog csalódni. A JBL Micro II 16 990 forintos végfelhasználói ára is viszonylag baráti.

Azóta történt

Előzmények

  • Apple blog: Bowers & Wilkins P3

    Elképesztő anyaghasználat és a piaci igényeknek megfelelően kialakított hangminőség jellemzi a brit cég kisméretű fejhallgatóját.

  • Apple blog: JBL OnBeat Rumble bemutató

    A gyártó legújabb vezeték nélküli hangszórója járt nálunk, ami iszonyatos méretével és hangerejével hívja fel magára a figyelmet.

  • Apple blog: Wacom Inkling bemutató

    Egy újabb érdekesség érkezett hozzánk, mely a rajzolás kedvelőinek lehet kitűnő választás, főleg, ha digitálisan is megőríznék alkotásaikat.

  • Apple blog: JBL Voyager, a szétszedhető hangszóró

    A JBL egy eszközben olvasztotta össze az asztali, valamint a hordozható hangszórókat. Az eredmény egy jó kivitelezésű eszköz, bár a hangja kevésbé megfelelő..