Hirdetés

Apple blog: JBL Xtreme bemutató

A múlt héten már bemutattunk egy új Bluetooth hangszórót a JBL kínálatából, de mai bemutatónk alanya körülbelül úgy nézett ki a Charge 2+ mellett, mint Góliát Dávidhoz képest a bibliai történetben. Nem csak nagy, de nagyon nehéz dobozt is vehettünk át, emiatt nagyon kíváncsiak voltunk arra, hogy mi történik, amikor valamilyen zenével próbáljuk ki a méretes újdonságot. A fehér/narancssárga színű karton büszkén hirdeti, hogy a termék 2015-ben megkapta a Red Dot Online egyik design-kitüntetését, ez pedig nem véletlen, hiszen valóban elég jól néz ki a hangszóró, kiemelkedő méretei ellenére sem kelt bumfordi hatást.

A csomagolás hatalmas, de a legnagyobb részét a JBL Xtreme foglalja el, rajta kívül csak egy két részes, adapteres töltőt, illetve egy vállpántot találunk benne, ez utóbbit a hangszóróra akaszthatjuk és a segítségével úgy vihetjük, mint egy válltáskát. A kezelőgombok a hangszóró tetején találhatók, gyakorlatilag minden gomb egyértelmű, van billentyű a Bluetooth és a lejátszás vezérlésére, illetve a hangerő állítására, igény szerint pedig két egyforma hangszórót is összekapcsolhatunk a sztereó-hatás elérése érdekében.

Apple blog: JBL Xtreme bemutató
[+]

A hátulján találhatók a csatlakozók, amikhez egy cipzár elhúzásával férünk hozzá, hiszen fröccsenésálló kialakítású eszközről beszélünk, ami elméletileg a csapból folyó víz és az eső hatására nem károsodhat, ez különösen hasznos, ha az ember egy szabadtéri buliban vagy a fürdőszobában szeretné hallgatni a JBL Xtreme-et. MicroUSB csatlakozó csak a szervizeléshez található rajta, ennek megfelelően le is van dugózva, de természetesen van rajta különálló töltőcsatlakozó, valamint AUX és 2 darab USB is.

A csatlakozás meglehetősen egyszerű, bekapcsolt állapotban, a Bluetooth-gomb hosszú nyomására egy rövid hangeffekt jelzi nekünk, hogy a JBL látható a többi eszköz számára, ha pedig bekapcsolás után valami ismerős eszközt lát, akkor arra automatikusan kapcsolódik, még akkor is, ha AUX-kábelen egyébként bemenő jel érkezik felé. Egyszerre maximum három eszköz kapcsolódhat vezeték nélkül hozzá.

Apple blog: JBL Xtreme bemutató
[+]

A beszélgetési hangminőség nem annyira jó, mint az Charge 2+ esetén, dedikált felvevőgomb nincs is rajta, a play/pause billentyűvel léphetünk be a hívásba, de a mi elméletünk szerint kicsit túlságosan leszigetelték a mikrofon környékét, hiszen annak érzékenysége (főleg a hangszóró teljesítményéhez képest) elég harmatos, érdemes nagyon közel maradni az eszközhöz telefonáláskor.

A zenei hangminősége egészen meglepő volt, a jól ismert JBL-es, néha nagyon mélybe húzó, ütős hangkép ennél a hangszórónál is erőteljesen jelen van, de ebben a méretben, ezzel a teljesítménnyel ez teljesen másképp érződik, mint kicsiben. Erről a hangszóróról tényleg el lehet képzelni, hogy a legpörgősebb nyári számokat fogja teljes hangerőn játszani, hiszen látszólag erre született. A basszusok tényleg ütősek, a magas hangokra is felfigyel az ember, érezhető a készülék V-karaktere, a maximális hangereje pedig az eddigi, általunk tesztelt Bluetooth-hangszórókhoz képest elképesztő, pedig a Beats Pill XL sem volt kimondottan kompakt kütyü.

Apple blog: JBL Xtreme bemutató
Ennyire kicsinek tűnik egy iPod Touch 5 a JBL Xtreme-hez képest. [+]

A beépített akkumulátora 15 órás lejátszási időt ígér, teljesen pontos időt ezzel kapcsolatban nem tudtunk mérni, de a hangszóró túlteljesítette a Bluetooth-on hozzá kapcsolódó telefont, szerencsére ez nem volt probléma, hiszen a 10 000 mAh-nyi kapacitásából USB-n keresztül a saját forrásának is tud áramot adni, külső akkumulátorként is működik, függetlenül attól, hogy épp zenél-e vagy nem.

A JBL Extreme fekete, kék és sötétpiros árnyalatokban érhető el, az ára pedig 89 900 forint. Ez egyáltalán nem kevés egy Bluetooth-hangszóróért, egy átlagos lakásban pedig viszonylag ritkán van szükség ekkora hangerőre; aki nem használná sokat kültérben, annak valószínűleg egy kisebb, olcsóbb darab is elég, ha viszont kiránduláshoz, kerti partikhoz szeretnénk egy nagy teljesítményű hangszórót, akkor már megfontolandó lehet a vásárlása, a vállpántjának köszönhetően viszonylag egyszerűen hordozható, de egy sporttáskába is könnyűszerrel be lehet dobni, ha pedig jön az eső, akkor sem kell azonnal eltenni a JBL Xtreme-et.

Azóta történt

  • Samsung Radiant-360 R7 - tovaterjedő zene

    Hatalmas Bluetooth hangszóró járt nálunk a dél-koreai gyártótól, ami 360 fokban sugárzó hanghullámokat, WiFi csatlakozást és 25 wattos összteljesítményt ígér, de beépített akkumulátora nincs.

Előzmények

  • Apple blog: JBL Charge 2+ bemutató

    Alapvetően basszusorientált, de kellemesen hallgatható a JBL új hordozható hangszórója, ami ráadásul fröccsenésálló kialakítással rendelkezik.