Majdnem annyiba kerül a Mate 30 Pro, mint a Mate X kijelzője

Lassan a Google szolgáltatásokat nélkülöző Huawei Mate 30 is megérkezik Európába, először Spanyolországban lesz kapható.

A Google szolgáltatások hiánya miatt kérdéses volt, hogy a Huawei elérhetővé teszi-e csúcsmodelljeit az európai piacon, noha az árakat a bizonytalan forgalmazás ellenére is közölte a gyártó a Mate 30 és Mate 30 Pro müncheni bemutatóján. Annak ellenére, hogy a Huawei errefelé egyelőre a P30-as szériára koncentrál a prémium kategóriában, legalább a Mate 30 Pro elérhető lesz, egyelőre Madridban a Huawei Space Store-ban.

Huawei Mate 30 Pro
Huawei Mate 30 Pro [+]

A 8/256 GB-os, Space Silver színű modell 1099 euróba kerül, amihez december 9-ig jár egy 299 eurós kupon, amit további Huawei termékekre lehet beváltani. A Huawei Mate X elérhetősége is tervben volt, de egyelőre csak Kínában kapható, ahol pillanatok alatt el is kapkodták a 730 ezer forintos eszközt. Az újdonsült tulajdonosok már azt is megtudhatják, mennyibe kerülne egy esetleges javítás, tekintve, hogy a gyártó nyilvánosságra hozta a szerviz árakat is.


[+]

Nyilván senki nincs meglepve, hogy a Mate X legdrágább alkatrésze a kijelző, ha cserélni kell, majdnem annyiba kerül, mint egy Mate 30 Pro a spanyol fővárosban. Ha valami történik a hajlítható panellel, ami nem garanciális probléma, az új kijelző majdnem 1000 euróba, pontosan 303 ezer forintnak megfelelő összegbe kerül. A második legdrágább alkatrész a lapkakészlet, aminek a cseréje egy komolyabb felső- középkategóriás modell ára (153 ezer forint).

Ehhez képest egy új akkumulátor szinte szabad szemmel láthatatlan összeg, mindössze 12 ezer forintnak megfelelő jüan, az akkumulátor fedlapja 15 ezer forint, de még a kamerák cseréje is csak 30 darab ezres. Az árak egyébként tartalmazzák a munkadíjat és egyéb felmerülő költségeket, szóval, ha a hátlap karcos lesz, nincs nagy baj, csak a kijelzőre kell vigyázni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés