Androiddal, de nem Wear OS-sel futott be az Oppo Watch

Két méretben érhető el, van benne EKG, egyéni felületet futtat és az Apple Watchtól kölcsönözte dizájnvonásait.

Az Oppo is benevezett az okosórák versenyébe, és a Watch különleges már csak abból a szempontból is, hogy a GSM Arena és a The Verge szerint is Androidot, de nem (Android) WearOS-t futtat. A 41 és 46 milliméteres változatokban elérhető cucc leginkább az Apple Watchra emlékeztet, persze nem Cupertino találta fel a képeken látható formát.


[+]

Az Oppo Watch korona helyett két gombot kínál oldalt, közöttük mikrofon vagy hangszóró van. Az óra ugyanis felkészült az önálló működésre a programozható eSIM segítségével, persze a WiFi, a Bluetooth, a GPS, az NFC és a pulzusmérő is adott, régiótól függően továbbá az EKG funkció. A hardveres feladatokat a Snapdragon Wear 2500 látja el az Apollo 3 segédchippel, memóriából 1 GB, tárolóból 8 GB került a házba.


[+]

A kisebbik modell 1,6"-es, a nagyobbik 1,91"-es AMOLED panelt kínál – az utóbbihoz 402 x 473 pixel felbontás társul, a vízálló kivitel kölcsönösen adott. A nagyobbik modell 40 órás általános működést ígér töltésenként, illetve 21 naposat, szimpla értesítéskijelzéssel energiatakarékos módban, ugyanez 24 óra és 14 nap a kisebbik esetében. A gyártó VOOC gyorstöltése is ellátogatott: negyed óra alatt 46% kerül a telepbe, a töltés befejezése innentől még 60 perc.


[+]

A gyártó ColorOS Watch rendszerről beszél, ami sokkal inkább a hagyományos Android leegyszerűsített és egyénire szabott változata lehet, egyelőre kérdéses, milyen alkalmazásparkkal. A zenelejátszás, a hívásfogadás, a számlapcsere és a széleskörű aktivitáskövetés persze adott. Az Oppo Watch első körben Kínában lesz megvásárolható, a 41 mm-en 1500 jüanért (64 ezer forint), a 46 mm-en pedig 2000 jüanért (86 ezer forint). Érkezik egy rozsdamentes acél különkiadás is a nagyobbikból.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés