Android 10-es alapokon futott be az EMUI 10

A béta változat apró változtatásokat hoz, ám ez a felhasználó kényelmén és sebességérzetén javít. Egy hónap múlva indulhat a publikus teszt.

Hirdetés

A Huawei fejlesztői konferenciáján nem csak a platformokon és termékeken átívelő HarmonyOS mutatkozott be, ez volt az EMUI 10-es, Android 10-en alapuló rendszerverzió premierje is. Igaz: még nem felhasználói oldalon, az EMUI 10 ugyanis egyelőre zárt béta állapotban van, amit az AndroidAuthority ki is próbált a P30 Próval.

A hivatalos EMUI 10 bemutató videók is előkerültek, egyelőre még kínai nyelven, hiszen a konferenciára a világ legnépesebb országában került sor. A szösszenetek új, egyszerűbb megosztást és továbbfejlesztett hardverkompatibilitást ígérnek.

Az EMUI 10 vizuálisan négy fő témakörre koncentrál: a szellősebb, magazinszerű elrendezésre, az Android Q-val együtt továbbfejlesztett sötét módra, a természetesebb átmenetekre és a visszafogottabb színpalettákra. A videók persze az AI funkciókról sem feledkeznek meg.

Ígéretes a munkafolyamat megosztása is a számítógépképernyőn, illetve a videohívás kivetítése a tévére. A korai tesztváltozatok után szeptember 8-án várható a publikus béta teszt indulása a két P30 csúcskészüléken, majd a Mate 20 sorozat kerülhet sorra.

A Mate 30 család premierje állítólag szeptember 19-ére esik, és szinte biztos, hogy azok a telefonok már Android Q-t és EMUI 10-et futtatnak majd. Ami a már piacon lévő modelleket illeti, a végleges EMUI 10 azokra kicsit később futhat be.

Azóta történt

Előzmények

  • Pénteken debütál az EMUI 10

    Persze aligha piacon lévő termékekre, a Huawei egyszerűen csak megmutathatja a Mate 30-ba várt rendszert. A Hongmeng OS is a héten léphet porondra.

  • Újra stabil az Android Q Beta 4

    Egy hetes szünet után ismét elérhető az Android Q negyedik béta verziója, ezúttal bootloop nélkül.

  • Mérsékelt újításokkal érkezik az Android Q

    Két jelentős változást leszámítva. A helyadatokhoz való hozzáférés újragondolása nagyon időszerű volt, a Live Caption pedig hiánypótló.

Hirdetés