A filmezésre mehetnek rá a Mate 30 Pro cine lencséi

Egyre érdekesebbnek ígérkezik az őszre várt Huawei csúcskészülék hátlapi kamerafelhozatala. Több fronton újíthat a Mate 30 Pro.

Eddig leginkább szemből lehetett a Mate 30 Próval ismerkedni, lebukott ugyanis állítólagos oldalra hajló védőüvege, méretes noccsnak helyet hagyva felül. A hátlapi kamerarendszerről csak azt lehetett tudni, hogy eséllyel marad a négyzetes elrendezésnél, és a három látószög mellé kerül egy ToF modul is. Ehhez most a Teme Twitter-csatorna tesz hozzá izgalmas részleteket, noha garancia nincs információi hitelességére.

A főkamera maradhat 40 megapixelen a P30 Pro RYYB színszűrőjével, viszont 1/1,5"-re növekedhet a szenzorméret és f/1,6 vagy akár f/1,4-re a rekeszérték, amivel még több fény juthat a szenzorra. Igaz: a blendenyílás növelésével a részletesség csökkenhet. Az egység cine vagy cinema optikát kaphat – ezt a jelzőt a fotózás helyett kifejezetten a filmezésre szakosodott objektívek szokták megkapni, és előrevetítheti, hogy a gyártó még komolyabban rámegy a videós témakörre.

A négyzetes elrendezés hátul maradhat, a Mate 30 Pro azonban mindenben újíthat a Mate 20 Próval összevetve
A négyzetes elrendezés hátul maradhat, a Mate 30 Pro azonban mindenben újíthat a Mate 20 Próval összevetve [+]

Maradhat a 8 megapixeles, periszkópos zoomegység, az igazi csemegét viszont az ultraszéles modul jelentheti: ez is 40 megapixelre növelheti a felbontást, 1/1,7"-re a szenzorméretet és 120 fokosra a látószöget, úgyszintén cine optikával. Ha tippelni kellene, itt nem a felbontás, hanem a négyes Bayer-elrendezés lesz a lényeg pixel binning feldolgozással, ami számos előnyt tartogat például HDR oldalon, 10 megapixeles eredményekkel. Mindehhez eséllyel érkezhetnek komolyabb kézi videós lehetőségek – egynémellyel már a P30 Pro is rendelkezik, viszont minden optika beállításait jelenleg csak az Xperia 1 esetében lehet aprólékosan variálni.

Azóta történt

Előzmények

  • A Mate 30 Pro képernyője is körbeérhet

    Legalábbis annyira, mint az Oppo koncepciókészüléké. A Mate 30 Pro számos érdekességgel közeleg, a Mate X megjelenése viszont még mindig minőségellenőrzés függvénye.

  • Köralakú kameranégyessel jön a Mate 30 Pro?

    Az első felhasználói renderkép kiszivárgott hátlapi védőüveg alapján képzelik el az ősszel esedékes Huawei csúcskészüléket.

Hirdetés