Alkalmazásbemutató: Pirates: Captain Jack

A mai kiszemelt egy ügyességi játék lesz, amely androidos készülékekre érhető el. A Pirates: Captain Jack névre hallgató programot a magyar illetőségű Hatted Skull fémjelzi; A két főből álló csapat neve bizonyára nem cseng ismeretlenül a Mobilarena olvasói számára, a srácok készítették el a hasábjainkon is ismertetett, szintén kalózos témájú Pirates of the Mystical Islands játékot, valamint a 2012-es Veletech kiállításon is jelen volt a csapat.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A srácok maradtak a bevált motívumnál, a főszereplő ismét egy kalóz, jelen esetben Captain Jack bőrébe bújhatunk. Az előzőekkel ellentétben az új játékban kisebb hangsúly van a logikán, sokkal inkább az ügyességről és a szerencséről szól az egész. A kis kalózunk egy motorcsónakban ül, melyet természetesen mi irányítunk; a cél, hogy minél messzebb jussunk a pályán, és ez idő alatt a lehető legtöbb kincset gyűjtsük be. Az ékkövekért és pénzekért pontokat kapunk, az elért eredmények függvényében pedig kitüntetéseket (angolul: achievement) is gyűjthetünk, melyeket a GREE rendszeren keresztül tartja számon az alkalmazás, ergo ehhez létre kell hoznunk egy profilt a játék megfelelő menüjében. Utunk során számtalan akadályba ütközhetünk, a vízen ugratók, dobozok, hordók és bombák lebegnek, melyeket a játék egész jó fizikával kezel. A csónakázás során néhány powerup is a segítségünkre lesz: a nitro felgyorsítja a hajót, a pajzs időlegesen véd a robbanásoktól, a benzines kannák az üzemanyag pótlására szolgálnak. Egyelőre csak a túlélő mód érhető el, ám hamarosan a történet mód is érkezik majd.

A játék irányítása nem túl bonyolult, az alsó sarkokban lévő gombok segítségével fékezhetünk, illetve gázt adhatunk, ugratás közben előre és hátra dönthetjük velük a hajót. A viszonylag korrekt fizika mellé jópofa, a kézzel rajzolt stílusra hajazó grafika társul, az animációk és a hangeffektek is rendben vannak. Dicséretes továbbá, hogy a HD felbontású kijelzőkre is gondoltak a srácok. Egyedüli grafikai probléma, hogy bár az alkalmazás nem használja a menü gombot, a fizikai billentyű nélküli telefonok (például a HTC One X) esetében mégis megjelenik a virtuális vezérlő, feleslegesen levágva ezzel a képernyőből. Negatívum továbbá, hogy néha egy-egy pillanatra azért megakad a program, holott ezt grafikailag nem sok minden indokolja.

Mindent összevetve jó munkát végzett a Hatted Skull csapata, egy szórakoztató játékot tettek le az asztalra, amely simán alkalmas az unalmas vonatozások feldobására. A program ingyenes, a futtatásához az Android rendszer 2.2-es, vagy újabb verziójára lesz szükségünk. Letölteni a mobilokon található Play áruházon keresztül, illetve ezen a linken lehet.

Értékelés: Pirates: Captain Jack (Android 2.2+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 9 / 10 pont 10 / 10 pont Android

dr. Kind

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: Google Currents

    A Google saját fejlesztésű magazin-alkalmazása egy kellemes hírolvasót takar, amely simán fel tud nőni a Flipboard és a Pulse mellé.

  • Alkalmazásbemutató: Blobrain

    A DroidLabor újdonsága androidos készülékekre érhető el, a magyar fejlesztésű logikai játék néhány ügyességi elemet is tartalmaz.

Előzmények

Hirdetés