Alkalmazásbemutató: Google Currents

Nemrég bemutattuk az Android legújabb verzióját, a Jelly Beanben egy kissé megváltozott az alap szoftverek kínálata. Mi egy Nexus 7 táblagépen néztük meg az új rendszervariánst, ahol az alapértelmezett böngésző szerepét a Chrome vette át, ám nem ez volt az egyetlen meglepetés. A tableten előre telepítve megtaláltuk a Google saját fejlesztésű magazin-alkalmazását, mely valószínűleg minden Jelly Beannnel érkező készüléken gyárilag elérhető lesz, így úgy gondoltuk, mi is írunk a szoftverről.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A Flipboard és Pulse babérjaira törő Currents nem számít újdonságnak, a Google által fejlesztett alkalmazás legelső verziója 2011. decemberében érkezett meg iOS és Android platformra. A program nem kis port kavart, a megjelenése után több neves oldal kapásból az év Top 10 alkalmazása közé választotta, a lista többek között a New York Times, SlashGear és TheNextWeb médiumokat tartalmazza.

Az alkalmazás receptje nagyon egyszerű, nagyjából arra lehet számítani, amit a konkurens magazinprogramok is nyújtanak. A program össze van kötve a felhasználó Google-fiókjával, a saját profilunk összeállítása során rengeteg szolgáltató közül választhatunk, valamint blogokat és RSS-feedeket is felvehetünk. Újdonság viszont a Trending menüpont, mely az aktuálisan legnépszerűbb cikkeket jeleníti meg, melyet a Google kereső statisztikái alapján, óránként állapít meg. A cikkeket természetesen meg is oszthatjuk szöveges üzenet vagy email formájában, ám természetesen a kedvelt közösségi szolgáltatásokat is használhatjuk erre a célra.

A beállítások között a szokásos opciókon (betűméret, teljes képernyős mód) kívül néhány extrát is találunk. Ilyen a fordítás lehetősége, az alkalmazás számos nyelvre (köztük magyarra is) le tudja fordítani az irományokat. A cikkeket internetkapcsolat nélkül is olvashatjuk egy mentés után, az opciók között pedig a háttérben történő szinkronizálás módját is megadhatjuk.

Google Nexus 7 Google Nexus 7

Mindezt egy igen ízléses és letisztult felületen láthatjuk (véleményünk szerint a Flipboard azér jobb ebből a szempontból), amely teljes mértékben betartja a Google grafikai előírásait. Az alkalmazás természetesen ingyenesen elérhető, egy próbát mindenképpen érdemes tenni vele, ha az ember szeret út közben olvasgatni. Androidos készülékek (2.2, vagy újabb verzióval) esetén ezen a linken lehet letölteni, iOS (4.0, vagy újabb) alatt ezt a hivatkozást érdemes meglátogatni.

Értékelés: Google Currents (iOS és Android)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 9 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes (iOS / Android)

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés