Alkalmazásrovat: Öt új játékkal bővül a Tegra Zone

Hirdetés

Nemrég ért véget a világ legnagyobb videojáték-kiállítása, az E3, melyen néhány mobil-orientált bejelentéssel is össze lehetett futni. A San Francisco-i rendezvényen az NVIDIA is képviseltette magát, a Tegra lapkakészleteket fémjelző cég öt új játékot mutatott be. Az alkalmazások a Tegra Zone kínálatát erősítik majd, mely az NVIDIA saját alkalmazásboltját takarja; az itt beszerezhető tartalmak legtöbbje kizárólag a gyártó lapkakészleteivel szerelt készülékeken fut. Bevett szokás továbbá, hogy bár az alkalmazások a legtöbb androidos eszközön elérhetőek, a Tegra 3-mal szerelt masinákon extra effektekkel és feljavított látványvilággal találkozni, jó példa erre a Shadowgun. A mai irományban megnézzük, milyen újdonságokra számíthatunk a Tegra Zone-ban.


A legelső bejelentés a Dead Trigger névre hallgat, az alkalmazás a manapság felkapott zombiapokalipszis témát dolgozza fel. Egy belső nézetes lövöldözős játékról (azaz angolul FPS-ről) van szó, melyben egyre erősebb fegyverekkel irthatjuk az egyre morcosabb élőholtakat. Az alkalmazás grafikája az első videók és képek alapján igényesre sikeredett, a látványvilág nagyban hasonlít a már említett Shadowgunra, ami nem véletlen: mindkét programot a MadFinger Games stúdió fémjelzi. A fejlesztők az előzetes hírek alapján rákoncentráltak a fizikai motorra, fejlett folyadék-, részecske- és rongybaba-effektekre számíthatunk.

A Puddle THD név bizonyára ismerősen hangzik konzolos körökben, az alkalmazás személyében a hasonló nevű Xbox Live Arcade és PlayStation Network játékok mobilos átiratát tisztelhetjük. A játékos célja a folyadék célba juttatása, a vezérlést a készülékekbe épített szenzorok segítségével oldhatjuk meg. Értesüléseink alapján a játék nagyobb felbontású textúrákat, fejlettebb fizikát, szebb árnyékokat és új folyadékeffekteket kap majd a konzolos társaihoz képest.

A Demon's Score THD egy érdekes akciójátékot takar, melyben a zene dallamára irthatjuk a szörnyeket. Az Unreal Engine 3 motort használó program táblagépekre és telefonokra optimalizált felhasználói felületet, nagy felbontású textúrákat, dinamikus árnyékokat, mélység-élesség effekteket és egyéb nyalánkságokat vonultat majd fel. A koncepció érdekes, kíváncsian várjuk a végeredményt, bár a bemutató videó egyelőre nem volt túl meggyőző.

A Bounty Arms egy külső nézetes akciójáték, melyet az Open-Reset és Luma Arcade stúdiók karöltve fejlesztenek. A játékról nem sokat lehet tudni, mindössze annyi tűnik bizonyosnak, hogy egy speciális többszereplős módot is kapunk majd. Hasonló homály övezi a közelgő szerepjátékot, a Heroes Callt is, amely a grafika mellett az izgalmas küldetésekkel és a nagymértékben testre szabható karakterekkel szeretné elcsábítani a vásárlókat, ha lehet hinni a sajtóanyagnak.

Ezek voltak tehát a Tegra Zone újdonságai az E3 rendezvényen, néhány ígéretes alkalmazást is találni a kínálatban. Sajnos a megjelenési dátumokról nem sok szó esett, így nem tudni, hogy mikor csaphatunk le a játékokra, ám az biztos, hogy néhányat érdemes lesz kipróbálni.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés