Alkalmazásbemutató: Flipboard for Android

Hirdetés

Sokak nagy örömére nemrég Androidra is megérkezett a díjnyertes magazin-alkalmazás, azaz a Flipboard. A program 2010-ben jelent meg, eredetileg az iPadre tervezték, ám hamarosan iPhone és iPod Touch támogatás is megérkezett. A pályafutása során jó pár díjat begyűjtött a program (többek között a Wired, a TechCrunch és a Times is kitüntette), a remek kezelőfelületnek és a válogatott tartalomnak köszönhetően nem csoda, hogy iOS-es körökben a mai napig favoritnak számít.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Idén tavasszal pedig elkezdtek szállingózni a hírek egy lehetséges androidos variánsról, amely eredetileg a Samsung Galaxy S III telefonon debütált volna, ám a béta verziót már jóval a készülék megjelenése előtt le lehetett tölteni a hivatalos weboldalról. A Flipboard azóta kilépett a béta státuszból, ezzel együtt a YouTube-támogatás is megérkezett az alkalmazásba, a Facebook- és Twitter-integráció mellé pedig a Google Plus is betársult.

De miről is van szó? A Flipboard receptje viszonylag egyszerű, röviden összefoglalva egy felturbózott hírolvasóról van szó, mindez egy letisztult kezelőfelület mögé rejtve. Természetesen ennél azért egy kicsit többről van szó, a megjelenő tartalmak is szűrve vannak, a Flipboard stábja a saját content mellett rengeteg tartalomszolgáltatóval áll kapcsolatban. A hírek és cikkek kategóriák szerint vannak csoportosítva, az egyes kategóriákat ki is tűzhetjük a főoldalra, illetve akár saját profilt is létrehozhatunk. A beállítások között állíthatunk a betűméreten, aktiválhatjuk a teljes képernyős módot, letilthatjuk az unszimpatikus szerzőket, illetve az offline olvasásra is találunk opciókat. Ezek mellett két eltérő minialkalmazást is kapunk.

A felhasználói felületre nem lehet panasz, a programot elindítva egy ergonomikus és letisztult UI tárul elénk. A vezérlés során az egyszerű érintéseken kívül néhány gesztust is bevethetünk, a képernyőt felfelé, lefelé vagy oldalirányban megérintve lapozhatunk az oldalak között. A kezelőfelület egyébként szinte kiköpött mása az iPhone-os verziónak. Egyedül a képekbe lehet néhol belekötni, a tartalomszolgáltatók nem minden esetben veszik figyelembe, hogy androidos körökben már a HD felbontás a menő, így néhol alacsony felbontású képeket kapunk. Ez egy kicsit zavaró lehet 1280 x 720 képpontos képernyőn, ám alacsonyabb felbontáson egyáltalán nem látni a pixeleket. Az alkalmazást mindenképpen érdemes kipróbálni, mindössze egy 2.2-es androidos készülékre van hozzá szükség. Letöltési link itt.

Értékelés: iMenetrend (Flipboard for Android)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
10 / 10 pont 10 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés