Alkalmazásbemutató: Energy Bar

A mai bemutató főszereplője egy apró segédalkalmazás, mely egy nagyon egyszerű, ám annál hasznosabb funkciót lát el: egy, az akkumulátor töltöttségi szintjének megfelelő sávot rajzol ki a kijelző tetejére. Az alkalmazás kizárólag androidos készülékekre érhető el, a fejlesztő számos testreszabási opcióval látta el a programot.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Mint azt említettem, az Energy Bar egy nagyon egyszerű, ám annál hasznosabb feladatot lát el: az akkumulátor töltöttségét jeleníti meg egy, a képernyő tetején végigfutó csík segítségével. A sáv hossza a töltöttség szintjétől függ, száz százalékon a kijelző teljes szélességét elfoglalja. Mindez persze részletesen paraméterezhető: ötös skálán állítható a sáv vastagsága, rengeteg szín közül választhatunk, illetve egy szolid animációt is engedélyezhetünk, csak hogy a fontosabbakat említsem.

A megoldás egyébként nem újkeletű, néhány ROM-ban már több éve alapfelszereltségnek számít ez az opció, ám így mindenki számára elérhetővé vált a módszer.

Az Energy Bar tehát egy hasznos kis segédalkalmazás, egy rövid kalibrálás után bármikor rápillantunk a képernyőre, rögtön egyértelművé válik az akkumulátor-helyzet. A dolog szépséghibája, hogy a jobb felső sarokban tanyázó töltöttségjelző továbbra is a helyén marad (azaz nem lehet kikapcsolni), ami zavarhatja az embert. Az alkalmazás használatához legalább 2.3-as Android verzióra lesz szükség, a beszerzése ingyenes, letölteni a Play Áruházon keresztül, ezen a linken lehet.

Értékelés: Muzei (Android 2.3+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
7 / 10 pont 8 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes (Android)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés