Alkalmazásbemutató: Frequency App Usage Tracking

Ma egy androidos segédalkalmazást mutatunk be, mely segítségével pontos képet kaphatunk a szoftverhasználati szokásainkról. A Frequency a folyamatosan fut a háttérben, figyelve, hogy a felhasználó milyen programokkal múlatja az időt, az appot elindítva erről kapunk egy kimutatást.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Az alkalmazás tehát mindössze annyit tesz, amit a neve is mutat: számon tartja, hogy melyik programmal mennyi időt töltöttünk el. Elsőre nem hangzik túl nagy ötletnek, ám az információk már néhány nap használat után is könnyen meg tudják lepni az embert. Mindezt egy ízléses, a Google Now kártyáira hajazó felületen tehetjük meg, mely az alkalmazáshoz hasonlóan nincs túlbonyolítva, egyszerű és funkcionális. Szűrhetünk az időintervallumra, a 225 forintot kóstáló Pro verzió beállításai között pedig a mérési pontosság is megadható. Utóbbi 5 másodperc és két perc között skálázható, minél alacsonyabb az érték, annál több energiát fogyaszt a program. Az app egyébként azokat a szoftvereket is számon tartja, melyeket már letörölt a felhasználó (értelemszerűen a Frequency telepítése után valamivel), illetve bizonyos programokat tiltólistára is tehetünk, ekkor nem jelennek meg a listában.

Fejlődni persze azért még van hova, egy ilyen jellegű app például szinte ordít a különfajta grafikonok rajzolásáért. Ettől függetlenül rendben van a funkcionalitás, a Frequency egy egyszerű, ám érdekes adatokkal szolgáló monitorozó alkalmazás, az ilyesmit kedvelőknek érdemes lehet kipróbálni. Letölteni a Play Áruházon keresztül, ezen a linken lehet.

Értékelés: Frequency (Android 3.0+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
8 / 10 pont 7 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes / 225 forint

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés