Alkalmazásbemutató: DashClock Widget

A DashClock Widget egy, a képernyőzárba épülő minialkalmazás (azaz angolul lockscreen widget), a 4.2-es Android verzió óta ugyanis immár a lezárt képernyőre is pakolhatunk különféle appokat. Ennek megfelelően ehhez igazodik a szükséges rendszerverzió is, a program használatához legalább 4.2-es Androidot futtató készülékre van szükség. Az alkalmazást egyébként Roman Nurik készítette, aki a Google-nél dolgozik, a felhasználói élmény és a design területeken próbálja jobbá tenni az Android rendszert.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A program személyében egy információs widgetet lehet tisztelni, melynek tartalmát a felhasználó válogathatja össze. Alapértelmezett esetben hat lehetőségünk van: listázható az időjárás, a nem fogadott hívások, az üzenetek és a Gmail levelek száma, a soron következő naptárbejegyzés és a legközelebbi ébresztés időpontja. A vizuális megjelenítésbe nem nagyon lehet belekötni (illetve egy helyen igen, táblagépen túl kicsik az értesítési ikonok), a képi világ tökéletesen illeszkedik a Holo UI mellé. Ráadásul néhány lehetőség közül a felhasználó válthatja ki, hogy milyen formában jelenjen meg a dátum és az idő.

Jópofa továbbá, hogy az alkalmazás lehetőséget biztosít külső fejlesztők számára, hogy a saját szoftvereiket DashClock-kompatibilissé tegyék. Ekkor az adott app is bekerül a megjelenítendő adatok listájába, különféle extra információkkal felvértezve a widgetet. A lehetőséggel szerencsére számos fejlesztő él, többek között az általam használt Eye In Sky Weather (időjárás-jelentő) és a Timely is megjelent a listában, utóbbi a következő riasztás időpontját jeleníti meg a felületen. Természetesen ennél jóval több program tud beépülni a DashClock Widgetbe, a Play Áruházban számos további versenyzőt találni.

Az alkalmazás ingyenes és reklámmentes; ha az ember rendelkezik a megfelelő készülékkel (a hivatalos adatok alapján ez sajnos csak az androidos közösség 8 és fél százalékát jelenti), mindenképpen érdemes adni egy esélyt a programnak. Jelenleg több, mint fél millióan szerezték be a programot, az értékelések (több, mint tízezer) alapján 4,8 ponton áll. Letölteni a Play Áruházon keresztül, ezen a linken lehet.

Értékelés: DashClock Widget (Android 4.2+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 10 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes (Android)

Azóta történt

Előzmények

  • Alkalmazásbemutató: Timely

    Bár az ébresztőórák általában nem izgalmasok, van kivétel. A Timely remek felhasználói felületet és korrekt szolgáltatásokat tud felmutatni.

  • Alkalmazásbemutató: Usemon

    Rendszermonitorozás felső fokon: a Usemon névre hallgató magyar fejlesztésű alkalmazás grafikonos formában jeleníti meg a terhelést.

  • Alkalmazásbemutató: Codebuild Notepad

    A mai kiszemelt egy magyar fejlesztésű jegyzetelőalkalmazás, mely az alapfunkciókra fókuszál, de esztétikusan néz ki.

Hirdetés