Odapakol a Xiaomi Mi 8 és a Mi 8 SE

A nyolcadik évfordulós, grandiózus eseményen a jubiláló, szenzorszigetes csúcskészülék mellett befutott egy középkategóriás ajánlat, a Mi Band 3 és a MIUI 10 is.

Hirdetés

A Mi 8 SE és a Mi Band 3

A harmadik Mi 8 variáció egy szinttel gyengébb hardvert kínál, bár egy mobilkészülékben most debütáló Snapdragon 710 roppant versenyképes mobilplatformnak ígérkezik nyolc Kryo 360 magjával, Adreno 616 grafikus gyorsítójával és többmagos AI-motorjával.

A Mi 8 SE is bevágással érkezett
A Mi 8 SE is bevágással érkezett [+]

A Mi 8 SE úgyszintén szenzorszigettel tarkított Samsung AMOLED kijelzőt kínál, csak 5,88"-en, ez a modell tehát kisebb, mint a két zászlóshajó. Konkrétan 147,28 x 73,09 x 7,5 milliméteres és 164 grammot nyom, úgyhogy akár az egykezes használat is meglehet. A 20 megapixeles kamera adott, akárcsak a passzoló AI funkciók, míg a hátlapon 12 + 5 megapixeles kombináció fedezhető fel, hasonló, függőleges lencseelrendezéssel. Az előlapon az infrás és a 3D-s arcazonosítás viszont kimaradt.

A piros, kék, arany és sötétszürke színekben elérhető Mi 8 SE 3120 mAh-s telepet kínál, aminek 1080 x 2244 pixeles megjelenítőt kell energiával ellátnia, az pedig akár 600 nites fénysűrűséggel is képes működni, úgyhogy kell is a nafta. A Mi 8 SE úgyszintén Type-C porton tölthető, igaz, legfeljebb 18 wattos, QC 3.0-s adapterrel. Igazán jól sikerült ennek a modellnek az árazása is: a 4/64-es kiadás 1800 jüanért helyezhető kosárba (77 ezer forint), a 6/64-es pedig 2000 jüanért (85 ezer forint)


[+]

A Xiaomi tévés kínálata a Mi TV 4-gyel bővült, ami egy 75"-es, 4K felbontású megjelenítőt visel HDR, Dolby Audio és DTS-HD támogatással, plusz gyártói okosfunkciókkal. A Mi VR Standalone egy önálló, saját megjelenítővel és Snapdragon 821-gyel szerelt virtuális valóság szemüveg, amit az Oculusszal együtt fejlesztettek. A VR headset gyors képfrissítést kínáló, 2k-s megjelenítőket kínál, illetve 2600 mAh-s telepet és vezetékmentes kontrollert.


[+]

Szintet lépett a Mi Band széria, amely bár nem lett lényegesen nagyobb, 50m jelzett vízállóságával lényegesen jobban ellenáll a víznyomásnak, így úszni is el lehet vinni. A 0,78"-es OLED panellel szerelt ketyere a hívófél nevét is kijelzi és a hívás fogadható is vele. Természetesen az értesítéskijelzés is adott a kapacitív érintőfelületen.


[+]

A Mi Band 3 mindenféle napi mozgás és aktivitásadatot statisztikáz, egy töltésről pedig akár 20 napot is elfut, bár ez nyilván felhasználási mód függvénye. GPS-t a ketyere nem, NFC-t viszont kapott, amivel a megfelelő piacokon mobilfizetéshez is használható. A Mi Band 3 se drága: 7200 forinton nyit Kínában.

Hirdetés

Azóta történt

Hirdetés