Hirdetés

A mobiljátékok is hasznosak

Különösen az idősebb korosztály számára, akik egyébként meglepő arányban játszanak is.

A North Carolina State University 2013-as felmérése szerint a videójátékok, egyben a mobilos játékok az idősebb korosztály számára bizonyítottan több kedvező élettani hatással is bírnak. Már, ha játszanak velük. A felmérésből viszont úgy tűnik, a minimum 61, átlag 77 éves korosztály legalább 61%-a alkalmanként, 35%-a pedig rendszeresen folytat ilyen tevékenységet. Azok, akik játszottak pozitívabb életszemlélettel, és erősebb szociális képességekkel rendelkeztek, mint a sosem játszók. A non-gamerek körében magasabb volt a depresszió és gyakrabban jelentek meg negatív érzések.

Hirdetés

A mentális egészség és önállóság fenntartásához az új ismeretek elsajátítása is hozzájárul, akár nyelvtanulás, akár valamilyen tanfolyam vagy egy új készülék használatának megtanulásával. Persze nyilván nem árt, ha a készülék felhasználói felülete tekintettel van a célcsoport igényeire. A Doro nem buta, de egyszerűsített rendszerű modelljei pont ezzel próbálnak újat mutatni a szegmensben. Az IFA-n egyébként biztatónak tűnő, könnyített rendszerrel szerelt Doro 8080 például nemsokára érkezik tesztre.

Nem valószínű, hogy a nagyszülők a tanulmány hatására tömegesen indulnának Fortniteozni vagy PUGB Mobile-t játszani, de a kvíz típusú játékok, sakk, kártyajátékok, a klasszikus Tetris, Sokoban vagy Sudoku minden bizonnyal szimpatikus lehet az egyébként is elég nyitottnak tűnő korosztály számára. Egy Sokoban pedig még a legegyszerűbb feature phone-okban is elő szokott fordulni.

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • Doro

Előzmények

 • ASUS ROG Phone II - túlnövi a feladatot

  Reneszánszukat élik a játékra kihegyezett mobilok, a ROG márkanevet működtető ASUS-tól pedig el is várjuk, hogy komolyan vegyék a műfajt: de vajon tényleg ez ma a legjobb gamer mobil?

 • IFA 2019: Két új modellel készült a Doro

  Mi a közös egy hagyományos, kagyló kialakítású butatleefonban és a egy Androidos, alsó középkategóriásban? A Doro esetében a könnyített kezelőfelület.

 • Doro 2404 - ez csak egy mobiltelefon, de tényleg

  A Doro 2404 elképesztően buta, viszont pont ebben rejlik a nagyszerűsége. Semmit, de semmit nem lehet vele csinálni, kizárólag telefonálni, szöveges üzenetet írni és vészjelezni. Mindezt szögegyszerűen.

 • Doro 8040 - változó kor

  A svéd Doro kifejezetten idősek számára készít mobil- és okostelefonokat, amelynek lényege a speciális, egyszerűsített felhasználói felület, ami a megjelenést és a kezelést is új szemszögből közelíti meg.

Hirdetés