Két új Doro mutatkozott be

Az időseknek szánt nyomógombos modellek között komplexebb és egyszerűbb megoldásokat is kínál a Doro.

A svéd Doro továbbra is a senior felhasználók preferenciáit igyekszik kielégíteni a legegyszerűbben kezelhető, legalapszintűbb kialakítású és funkcionalitású készüléktől a komplexebb, akár videótelefonálásra is alkalmas modellekig. A Doro 7000H például 2 megapixeles előlapi kamerával és portolt WhatsApp alkalmazással segíti a kapcsolattartást, mindamellett, hogy hagyományos, nyomógombos kialakítású készülékről beszélünk.

Doro 7000H

A 7000H az otthoni vezetékes telefont szeretné kiváltani, így természetesen, ahogy minden Doro modellhez, jár hozzá töltőállvány. Viszont alkalmas otthoni HotSpotnak is, ha internetelőfizetéssel rendelkező SIM-mel használjuk. A kialakításnál a kényelmes és egyértelmű kezelhetőség volt a fő szempont, a felhasználói felület pedig a lehető legegyszerűbb a funkciókhoz képest.

Sokkal izgalmasabb viszont a 780x, amin még hagyományos tárcsázófelület sincs, csak három gomb (A, B és C jelzetű), amelyek mellé odaírhatjuk, kit tárcsáz. A robusztus és rendkívül egyszerű kialakítású mobil szoftverében minden olyan funkciót elrejthetünk, amire az idős felhasználónak nem lesz szüksége vagy nem tudja kezelni (például be lehet állítani, hogy csak fogadni tudjon SMS-eket) és elérhető egy úgynevezett biztonsági időzítő funkció is. Ha egy bizonyos időn belül a felhasználója nem kapcsolja ki az időzítőt, akkor a tárolt névjegyeket a telefon tárcsázni fogja, riasztva ezzel a hozzátartozókat.

Doro 780x

Az IP54-es minősítésű készülék 127 x 56 x 15 milliméter és 100 gramm az 500 mAh-s akkumulátorral, ami 350 óra készenléti időt és 10 óra beszélgetési időt biztosít. A kijelző 1,8 hüvelyk, 128 x 160 pixel felbontású, a készülékre pedig még kamera sem került (nyilván minek is), de jack csatlakozó azért van. A 3G képes (900/1800/1900) eszköz hallókészülék-kompatibilis (T4/M4 3G; T3/M3 GSM) és támogatja a HD hanghívást. Elvileg valami esésérzékelő is van benne, de ezt majd a teszt során kiderítjük, ha megérkezik a készülék. Árakat egyelőre nem tudunk, de valamikor az ősz folyamán kiderül, amikor piacra kerülnek az új modellek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Doro

Előzmények

  • Doro 7010 - whatsapp, nagyi?

    A koncepció már jó, csak a kivitelezés és a megvalósítás nem. Kár érte, kiváló ügynök lehetett volna.

  • A mobiljátékok is hasznosak

    Különösen az idősebb korosztály számára, akik egyébként meglepő arányban játszanak is.

  • IFA 2019: Két új modellel készült a Doro

    Mi a közös egy hagyományos, kagyló kialakítású butatleefonban és a egy Androidos, alsó középkategóriásban? A Doro esetében a könnyített kezelőfelület.

Hirdetés