A Galaxy S8 is kávamentes kijelzőt kaphat

A legfrissebb pletykák szerint sci-fibe illő újításokkal kívánja az év végi bukdácsolást a Samsung feledtetni.

A következő napok egyik izgalmas kérdése a mobilpiacon az lesz, hogy érintettek-e a „biztonságosra” cserélt Galaxy Note7-ek a korábbi akkumulátorproblémákban, ám a kicsit távolabbi jövőbe tekintve már arról mennek az iparági találgatások, hogy a Galaxy S7 folytatása milyen innovációkkal próbálja a mostani kellemetlenségeket a tél végén elfeledtetni. Szóba került már a 10 nanométeres node-on gyártott Exynos 8895 és a Snapdragon 830 régió szerinti használata, amivel az S-széria ledolgozná az Apple A10 Fusionnel szembeni hátrányát, illetve előrelépne üzemidőben.

Egy korábbi, felhasználói koncepciókép
Egy korábbi, felhasználói koncepciókép (forrás: PhoneArena) [+]

És ha már Qualcomm, koreai források nem tartják a home gomb száműzését elképzelhetetlennek. Az ET News egyenesen arra számít, minden eltűnik az előlapról, hogy a széltől-szélig érő AMOLED kijelzőnek helyet adjon. A Xiaomi épp a minap aktualizálta a Qualcomm Sense ID ultrahangos ujjlenyomat-olvasóját a Mi 5s személyében, melynek előlapi üvege alatt dolgozik a biometrikus azonosító. Nem elképzelhetetlen ugyanennek a technológiának a licencelése, persze a Samsung íriszleolvasójával megtámogatva. A széltől szélig tartó kijelző azt is jelentheti, hogy a Galaxy S8 megjelenítőjének kettő helyett mind a négy oldala lekanyarodhat.

Egy korábbi, felhasználói koncepciókép
Egy korábbi, felhasználói koncepciókép (forrás: PhoneArena) [+]

A dupla hátlapi kamera ismét elhangzott (a Samsung a nyár óta szállít ilyen modulokat kínai partnereinek), és jelenleg állítólag arról folyik az egyeztetés, hogy a két szenzor és lencse egy közös, avagy egy-egy különálló modul formájában kerüljön a hátlapra. Mint mindig, korai pletykák lévén érdemes ezeket a híreszteléseket fenntartásokkal kezelni, mindenesetre a Samsung hardveresen, a kijelzők és a kamerák tekintetében az innováció élén áll, így legyinteni sem szabad a futurisztikus tippeket olvasgatva. Főleg a mai Sharp hír és a működőképes, kávamentes prototípust figyelembe véve.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés