Már készül a csúcslapka a Samsung jövő évi zászlóshajójába

A Samsung legújabb lapkájának teszteredményeiről már vannak információink, de az sem meglepő, hogy egyre gyakrabban merül fel a következő Galaxy S-sel együtt emlegetve. A gyártó első 10 nanométeres gyártástechnológiával készülő, magas teljesítményű, ugyanakkor energiahatékony SoC-ja valószínűleg az S8-ban fog debütálni, konkurálva a Qualcomm szintén 10 nanométeres Snapdragon 830-as megoldásával.


[+]

A laborkörülmények között 4 GHz-en működő big magok vélhetően 3 GHz-re limitálva teljesítenek majd szolgálatot, méghozzá igen alacsony energiafogyasztás mellett, ami legújabb információk alapján nem több, mint 5 watt. 30%-os teljesítménynövekedés mellett a képfeldolgozás is jelentősen, a források szerint 70-80%-kal javul. A lapka egymagos számítási kapacitását 2301 pontra taksálta a Geekbench, míg a többmagos teljesítmény egészen tisztes, 7019 pontot hozott. A Samsung eddigi legalacsonyabb csíkszélességű központi vezérlőegységére a gyakorlatban a jövő elején számíthatunk.

Azóta történt

  • A Samsung nem csak tárgyal a MediaTekkel

    Többször felmerült, hogy a Samsung, noha maga is jeleskedik a chipset tervezésben és gyártásban, tárgyalásokat folytat a konkurenciával. A jelenlegi információk alapján már többről van szó.

  • A Galaxy S8 is kávamentes kijelzőt kaphat

    A legfrissebb pletykák szerint sci-fibe illő újításokkal kívánja az év végi bukdácsolást a Samsung feledtetni.

  • Az MWC-re megérkezhet a Galaxy S8

    A gyártó erőforrásait most bizonyára megterheli a Note7-tel kapcsolatos problémák megoldás, de állítólag a Galaxy csúcsmodell startja nem csúszik.

Előzmények

Hirdetés