A DeX a Galaxy Tab S4 ütőkártyája

Kettő az egyben számítógépet varázsol a DeX és a billentyűzetes tok a Tab S4-ből, hasznos asztali elrendezéssel. Nem hiányozhat az S Pen és az AMOLED kijelző, hangszóróból pedig egyenesen négy van.

Hirdetés

Augusztus 9-én érkezik a Galaxy Note9, ám a Samsungnak annyi érdekesség van a tarsolyában, hogy ezek megérdemelnek egy-egy önálló bemutatót. Ma a Galaxy Tab S4-nek jutott a főszerep, amely a multimédia mellet egyértelműen a produktivitásra helyezi a hangsúlyt.

A nyers paramétereket tekintve egy fekete vagy fehér színben elérhető, 249,3 x 164,3 x 7,1 milliméteres táblagépről van szó, amely 482 grammot nyom WiFi Only kiszerelés és egy grammal többet az LTE-s variáció esetében. A Tab S4 10,5"-es Super AMOLED képernyőt kapott 16:10-es arányon és 2560 x 1600 pixelen, azaz a képélességgel nem lesz gond, sem pedig az élénk és sémák szerint kalibrálható színekkel.


[+]

A csomagolás része a 138 x 9,2 milliméteres S Pen stylus, amely ugyan nem csúszik bele a Tab S4 házába a Note szériával ellentétben, viszont az átmérője kellően vastagnak tűnik, hogy hosszabb ideig is kényelmes legyen vele írni, rajzolni vagy csak a méretes felületen navigálni. A táblagép digitalizálója összesen 4096 nyomáserősséget képes megkülönböztetni.


[+]

Még mindig a technikai paramétereknél maradva: az előlapon 8, a hátlapon pedig 13 megapixeles kamera virít autofókusszal, a készülékházban pedig a ma is bőven erős Snapdragon 835 dolgozik, bár a memóriamodul akár a mellékelt 4 GB duplája is lehetett volna, a lentebb részletezett multitasking miatt. Tárolóból 64 és 256 GB-os opciók léteznek, mindkettő bővíthető microSD kártyával.


A táblagép és külön megvásárolható billentyűzetes tokja[+]

Az Android Oreót és Samsung Experience felületet futtató ketyere két AKG Dolby Atmos hangszórót visel felül, kettőt pedig alul. Videót 4K-ban és 30 FPS-sel lehet felvenni, 60 FPS-sel pedig lejátszani. A 7300 mAh-s, gyorstöltővel etethető akkumulátorból állítólag akár 16 óra filmezés is kihozható töltésenként, és ez nyilvánvalóan az egyik felhasználási mód, persze a Tab S4 munkára is befogható.


[+]

Adott ugye a Galaxy S8 óta a DeX állomás, amire monitort, egeret és billentyűzet csatlakoztatva a telefonból korlátozott funkcionalitású asztali számítógép varázsolható. A DeX felületet persze a telefon maga intézi, a Tab S4 képernyője pedig elég nagy, hogy dokkoló és monitor nélkül hordozható számítógépet varázsoljon a táblagépből, akár billentyűzetes tokkal, tollal és egérrel megtoldva.


[+]

Aki mégis monitorra csatlakozna, és a képernyőt mondjuk tapipadként, esetleg rajzolásra használná, a megfelelő USB-C - HDMI kábellel és egy multiport átalakítóval ezt is megoldhatja. De akár eltérő tartalmakkal is megtöltheti a két képernyőt. Az asztali elrendezés kínáló Microsoft Office csomaggal (aminek a használata érvényes Office licencet igényel) pedig az irodai munka is megindulhat.


[+]

Mi érdekesnek találtuk a DeX-et telefon-dokkoló-monitor-billentyűzet-egér kombinációban, mégis életképesebbnek tűnik a dolog egyszerűen csak Tab S4-et, esetleg még billentyűzetes tokját cipelve. Adott természetesen a DeX felületen az ablakos elrendezés, a tartalmak áthúzása az egyik alkalmazásból a másikba és a tucatnyi, immáron asztali nézethez igazodó, persze továbbra is Androidon alapuló alkalmazás.


[+]

A billentyűzetes tokot, a HDMI átalakítót vagy a képeken látható monitort, egeret természetesen külön kell megvásárolni. A tartozékok között akad egy a táblagépet függőleges helyzetben fogadó Pogo töltődokkoló (ez a Tab A 2018 10.5-tel is kompatibilis), illetve egy az S Pent is befogadó, sima tok is. A Tab S4 természetesen megkapta a Bixby asszisztenst is, illetve a Knox védelmet, továbbá a Samsung sokrétű szolgáltatásait.


[+]

A szoftveres extrák közé tartozik a jegyzetelés kikapcsolt képernyőre (Screen Off Memo), a fájlok szinkronizálása különféle eszközök között (Samsung Flow), az okosotthon felügyelete (SmartThings) vagy a mindennapi információk és naptáresemények, az óra, az időjárás és a kedvenc fotók megjelenítése (Daily Board). A WiFi Only alapmodell 700 eurón nyit a GSM Arena szerint, az LTE kiszerelés felára 60 euró. 60 euróba kerül a Pogo dokkoló, 70 euróba a sima védőtok és 150 euróba a billentyűzetes kiegészítő. A pontos hazai árak és az itthoni piaci megjelenés még nem publikus, a fenti oldal mindenesetre augusztus 24-ei startot vár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés