A 120 Hz-es képernyő és a 108 megapixeles kamera megvan, jöhetnek a színek

A Nokia nem tagadja, hogy soron következő csúcstelefonja színváltozatain dolgozik. Az viszont nem derül ki, hogy a Nokia 9.3 PureView mikor érkezhet.

Hirdetés

Jó ideje nem futott be igazi zászlóshajó a HMD Globaltól, a mobilfotózást megreformálni készülő, ám több ponton (így a pénztáraknál) elhasaló Nokia 9 PureView után vélhetőleg alapjaiban újra kellett gondolni a csúcskategóriás stratégiát. Így aztán nem lett az olcsóbb modellek számozását követve Nokia 9.1 vagy 9.2 PureView, a 9.3 PureView viszont nagyon is készülőben van, bár a nevet a HMD még nem erősítette meg.


Forradalminak ígérkezett, ám több hátránya volt a Nokia 9 PureView hátlapi kameraötösének, mint előnye [+]

A Nokia anew Twitter bejegyzésére reagálva Juho Sarvikas mindenesetre közvetetten elismerte: zárt ajtók mögött valóban a színváltozatokon tanakodnak. A HMD a specifikáció tekintetében most azonban nem kockáztat, és a kötelező kellékek legjavát szánja a 9.3 PureView-ba, írja a GSM Arena. Így a házban Snapdragon 865 SoC köthet ki, a hátlapon pedig 108 megapixeles Samsung főkamera, ami mellé legalább egy 64 megapixeles egység csapódhat. Az előlapon pedig 120 Hz-es képfrissítést kínálhat a panel, LCD vagy OLED technológiával.

Egy bátor lépésről mégiscsak regélnek: elképzelhető, hogy a zászlóshajó képernyőbe integrált szelfikamerát kap, akkor viszont az OLED technológia az esélyes. Ha minden jól alakul (és reméljük ezúttal tényleg így lesz, jelentős csúszás nélkül), a készülék augusztusban vagy szeptemberben landolhat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés