Érkezik a Nokia 10 PureView - de mikor?

A HMD-s Nokia csúcstelefonok pletykái mindig egy „majd egyszer” elkészülő telefonról szólnak. A friss infó Snapdragon 875-ről és zafírüvegről regél.

Annyit pletykáltak, és végül annyit késett a Nokia 9 PureView, hogy a kamerákra kihegyezett telefonnak a leghatározottabban bizonyítania kellett: a sok hűhó valamiért volt. Ám épp kamerákban akadtak problémái, a hardver pedig a startre elöregedett, ezért vagyunk óvatosak a folytatás(ok) információmorzsáit illetően. Szóba került a pénztáraknál megbukott telefon utódja Nokia 9.1, 9.2 és 9.3 PureView néven is, ám nagyon közel az év vége és a hardveres generációváltás, mégse találkoztunk a másfél éves telefon lemenőjével.


Másfél éve bukott meg a pénztáraknál a Nokia 9 PureView, mégis sokan várják a folytatást [+]

Most pedig nem is a fentiekről, hanem a Nokia 10 PureView-ról futottak be pletykák az NPU jóvoltából, a szokásos problematikával: sok az állítólag, a startdátum pedig 2021 második feléről van szó, ami ugye egy év múlva esedékes. De azért nézzük: a HMD állítólag készen áll a projecttel prototípus fázisba lépni, és a készülőfélben lévő telefon zavírüveg védelmet visel majd. A hátlapon természetesen PureView kamerarendszer pihenhet Zeiss optikákkal, ám ennél többet nem tudni, annyi mindenesetre előrevetíthető, hogy a sokelemes, de egy látószöges rendszert több fókusztávolságú szett váltja. A hardver az 5 nm-es Snapdragon 875 lehet, amely jó ideig kellően modern chipset marad, hiszen csak decemberben mutatkozik be. Csak fusson be vele a Nokia 10 PureView időben...

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés