A Nokia 9 PureView folytatása is késik

A Nokia 9.2 állítólag Snapdragon 855-tel, majd 855+-szal startolt volna el, ám inkább megvárja az őszt és a Snapdragon 865 beépítését.

Hirdetés

Ne szépítsük: A Nokia, a Pureview és a Zeiss nevekkel a dobozon, valamint a Lumia 1020 legendájával a mobiltörténetben 2019-ben nem volt nagyobb mobilos csalódás, mint a HMD érás Nokia 9 PureView leszerepelése. Bizonyos szituációkban éppenséggel abszolút vállalható képeket lőtt a hátul hatkamerás ketyere, ám kínkeservesen lassú volt a feldolgozás, hiányoztak az eltérő látószögek és a videózás is elmaradt a kívánt színvonaltól. Arról nem is beszélve, hogy több év késéssel és elmaradt hardverrel futott be a telefon, amelynek a folytatása Nokia 9.1 vagy 9.2 néven állítólag 2019-ben érkezett volna – aztán ezt is elhalasztották.


A Nokia 9 PureView döbbenetesen jó felvételeket ígért, ám nem zavart sok vizet a kameramobilok között [+]

A GSM Arena szerint szerint előbb Snapdragon 855-tel, majd 855+-szal tervezték a készüléket piacra dobni, ám idő közben befutott nemcsak a Snapdragon 865, hanem az integrált 5G modemmel szerelt Snapdragon 765 is, ami iránt a HMD is érdeklődik. Márpedig az 5G-s mókából nem lehet éppen a Nokia névnek kimaradna, hiszen a névhasználati jogot biztosító, a mobiloktól független finn vállalat maga is érdekelt hálózatkiépítésben. A HMD tehát ismét megnyomta az újratervezés gombot, és a Nokia anew Twitter-csatorna (amely a 9 PureView nevet és a bemutatódátumot tavaly eltalálta), úgy tudja: csak idén ősszel, de legalább Snapdragon 865-tel érkezik a Nokia 9.2.

Biztosan érkezik idén egy 5G modemmel és Snapdragon 765-tel szerelt Nokia
Biztosan érkezik idén egy 5G modemmel és Snapdragon 765-tel szerelt Nokia (forrás: GSM Arena / Qualcomm) [+]

Ez semmiképp sem ideális, hiszen az első Snapdragon 865-ös telefonokat akár már a jövő héten induló CES-en leleplezhetik, viszont az elsietett hardvercsere problémákkal járhat, így mégis érdemes lehet a hosszas tesztelési folyamaton végighaladni. Ez nem jelenti azt, hogy hónapokat kellene várni az első 5G-s Nokiára: a fenti poszter a Qualcomm oldaláról hivatalosan vetíti előre egy felső-középkategóriás, PureDisplay panellel, Zeiss lencsékkel és ötödik generációs hálózati modemmel szerelt ketyere érkezését, és a Nokia 8.2 nevet is egyre többet hallani. A február végi MWC a HMD Global egyik kulcseseménye, szóval egy vagy több új Nokia ott debütálhat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés