Lollipopot kap, fehérbe öltözik és olcsóbb lesz a YotaPhone 2

A YotaPhone 2-t szerkesztőségileg nagyon kedveltük, a hátlapi e-ink kijelző nem egy szemfényvesztés, hanem egy remek ötlet, amihez kifejezetten jó szoftveres hátteret társítottak az orosz mérnökök, az elődjéhez képest sokat fejlődött, de tény, hogy még mindig van rajta mit javítani. A készülék egyetlen komoly problémája az árazásában jelent meg, tesztünk ideje alatt 230 000 forintos bruttó áron kínálták a Snapdragon 801-gyel felszerelt YotaPhone 2-t.

YotaPhone 2 fehérben

Most ezen az irreálisan magas áron csökkentettek kicsit, 600 euró körül fog alakulni a végfelhasználói ára, ami körülbelül 184 000 forintra átszámítva még nem minősül bomba vételnek, de jelentősen kedvezőbb annál az összegnél, amit kezdetben meghatározott a cég. A fekete készülék mellé érkezik egy világosabb modell is, aminek hátlapja és oldalkeretei fehér színben fognak pompázni, de a kijelző körüli keret marad fekete színű. Ahogy az a képeken látható, az e-ink kijelző megjelenése is változik a fekete modellhez képest, a háttér itt is a telefon színét veszi fel.

YotaPhone 2 fehérben

A YotaPhone 2 mostantól Lollipop rendszer alatt fog futni, a tulajdonosok nemsokára megkapják az OTA frissítést, ami nem csak egy egyszerű verzióugrás lesz, állítólag az e-ink kijelzővel kapcsolatban számos újítást és e-inkre optimalizált alkalmazást kapnak majd a felhasználók.

Azóta történt

  • Két utódja is lehet a YotaPhone 2-nek

    A tavalyi évben jelent meg a YotaPhone 2, ahogy az lenni szokott, már pletykálnak az utódairól, minden valószínűség szerint érkezik egy olcsóbb és egy drágább modell is a helyére.

Előzmények

  • YotaPhone 2 - nagy orosz forradalom

    Teljesen egyedi és roppant ötletes volt az előző Yotaphone is, de akadtak bőven hibái. A második generáció rengeteget javult, de még mindig nem tökéletes.

  • YotaPhone C9660 - hátulról jött az ötlet

    Maga a gyártó is azt mondta, hogy csak egy érdekes kísérlet volt az első YotaPhone. De bejött, már a másodikon dolgoznak. Mi az eredeti modellre tettük rá a kezünket.

Hirdetés