Megérkezett a Xiaomi Redmi 2

A Redmi sorozat, vagy ahogy a Kínai Népköztársaságban ismerik, a Hongmi a legfőbb mozgatórugója a Xiaomi elképesztő eladásainak. Az olcsó és jól felszerelt Redmi 1s hozzánk is ellátogatott fél éve, persze az itthoni forgalmazásban magasabb árcédulát kapott, mindenesetre sokan várták a folytatást. Nos, a Redmi 2 itt van, Ázsiában pedig megtartotta belépőszintű árazását, a Redmi 2 ugyanis 30 ezer forintnak megfelelő jüanért elvihető hazájában.

64 bites rendszerchipre váltott a Xiaomi Redmi 2

Megmaradt a 720 x 1280 pixeles, 4,7 hüvelykes kijelző, a készülékház viszont kompaktabb lett valamivel (134 x 67,2 x 9,4 milliméter). A Redmi 2 lelke a 64 bites Snapdragon 410-es rendszerchip az Adreno 306-os IGP és 1 gigabájt RAM társaságában, ami decens kombinációnak számít még a középkategóriában is. A tároló 8 gigabájtos, ami microSD kártyával bővíthető. USB-ből 2.0-ás, Bluetoothból 4.0-és, WiFiből pedig 802.11b/g/n szabvány jár. A Redmi 2 energiaellátásáért 2200 milliamperórás akkumulátor felel. A készülék első körben Ázsiában kerül forgalomba, ami a többi piacot illeti, a Xiaomi egyelőre nem szolgált érdemleges információval.

Azóta történt

Előzmények

  • Xiaomi Redmi Note 4G - valaMivel gyorsabb

    A 4G-s Xiaomi óriásmobil chipsetet és MIUI verziót cserélt. Lássuk, hogy a nálunk is kapható készülék errefelé is olyan jó ajánlat-e, mint Ázsiában!

  • A TENAA-nál a Redmi 1S folytatása?

    Új középkategóriás készülék járt a kínai hírközlési hatóságnál, amely tippek szerint a rendkívül sikeres Xiaomi Redmi 1S folytatása lehet.

  • Xiaomi Redmi 1s - pirospacsi

    Azt mondják, hogy a Xiaomi a kínai Apple. Azért ez persze nincs így, de a MIUI rendszer valóban igen kezes, miközben a Redmi 1s ára még kötelező terhek megfizetése után is versenyképes.

  • Xiaomi Hongmi - vörös rizs

    A Xiaomi csúcsmodellje után a középkategóriába szánt Hongmi is látogatást tett nálunk. Vajon az olcsóbbik modell is olyan vonzó, mint a MI-3?

Hirdetés