Hirdetés
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
anubys1984
aktív tag
Van egy ilyen készülékünk. A múlt héten hívás közben dobott egy olyan hibaüzenetet, hogy "Az InCallUI alkalmazás leállt". Csak úgy tudtunk tovább lépni, hogy kiszedtük az akksit. Azóta nem kapcsol be, leáll a Mi-logonál. Próbáltam recovery módban lepucolni mindent róla, de akkor sem lép tovább. Még megpróbálkoztam az sd-kártyára pakolt update-tel, de arra meg azt mondja, hogy nem látja a kártyán.
Találkozott már más is ilyennel? Mi lehet a gond? Gondolom, az adatok elvesztek, de magát a készüléket még működésre lehet bírni? -
morfondőr
addikt
válasz
herdsman12 #1597 üzenetére
Sajnos mindegyik fastboot-ra ezt írja ki:
A típus 2014811, korábban elírtam. A miuihu oldalon találtam egy antitégla progit, de az sem segített. Fastboot, TWRP van, de nem indul a rendszer. Win 10 alól próbálom a miflash-el. Miuihu multitool feltelepíti gond nélkül a romot de bootloop-ba kerül a mi logónál.
Köszönöm az eddigi segítséget, szervíz nem hiszem, hogy megérné, lehet lesz helyette egy Redmi 4X. -
herdsman12
őstag
válasz
morfondőr #1596 üzenetére
Itt a pontos link a Xiaomi telefonok gyári fejlesztői és stabil ROM-okhoz.
A Redmi 2 (HM2014811, 1/8GB-os) telefonhoz az alábbi névvel kezdődő kettő ROM (fejlesztői és stabil) közül bármelyiket választhatod.http://update.miui.com/updates/v1/fullromdownload.php?d=wt88047&b=X&r=cn&n=
A fentihez hasonló de ...wt88047_pro... nevű a 2GB-os verzióhoz való.
Mellékelnék egy képet, de nem engedi a RIOS R6 motor.
Kb a képernyő alsó harmadában a NOTE 3 ROM-ok után következő harmadik vagy negyedik kell, ha ráviszed az egeret, akkor a böngésző alján látod a nevet.Persze ez csak akkor érvényes ha HM2014811 a telefon tipusa!!!
Ha nem gyógyul, akkor miuiszerviz.hu kb 12 ezer.
Win vagy Linux alól csinálod?
-
morfondőr
addikt
Sajnos nem sikerült életet lehelni a telefonba, a mi logónál bootlop van, bármilyen romot teszek fel. Fastboot rom-ból pedig 5-öt is próbáltam, mindegyik mismatch error, vagyis nem jó a készülékre. Tudna valaki feltölteni/küldeni egy olyan fastboot romot, ami a sima Redmi 2 1/8-hoz (HM2011811) való? Mindegy milyen verzió! Elképzelhető, hogy meghalt a készülék, de azért jó volna biztosra menni.
Előre is köszönöm! -
morfondőr
addikt
válasz
herdsman12 #1594 üzenetére
4.4 miuihu van fent, de apám használja a telefont és neki teljesen mindegy, hogy milyen android verzió van rajta. Most valahogy bootloopba kergette, de az is gond volt, hogy a systemen elfogyott a hely, ezért nem frissültek az alkalmazások. TWRP már rajta van ha jól emlékszem, megnézem, hogy miuihu vagy multi van újabb és felmegy rá az. Még egyszer köszönöm a segítséget!
-
-
morfondőr
addikt
válasz
herdsman12 #1592 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ! Már csak arra lennék kíváncsi, hogy van-e olyan fastboot rom, ami összevonja a system és data partíciókat, mint a Mi2-nél? Ha nincs, akkor nem kockáztatom be, hogy téglázom egy rossz verzióval, de most is folyamatosan azt írja, hogy kevés a hely a systemen, így nem frissülnek az alkalmazások.
-
herdsman12
őstag
válasz
morfondőr #1591 üzenetére
Kínai gyári stabil és fejlesztői ROM-ok, a szürke gomb a Fastboot ROM-okhoz vezet.
Az angol nyelvű fórumon talán a 811 verzók vannak.
Multi ROM-ok, talán tavasszal megszünt a fejlesztés, így vissza kell keresni a régebbi verziókra.
MIUIHU ROM-ok, a Redmi 2 aktuális (dátum szerint) topik első hsz alatt megtalálod.
Csak a Fastboot ROM-nál számít, hogy 1 vagy 2GB-os verzió kell, max az újabb verziókat nem bírja az 1GB.
A 2014811 1GB-os verzió más néven Wt88047 vagy HM2XWC (nem Pro).[ Módosította: radi8tor ]
-
morfondőr
addikt
Üdv!
Tudná valaki linkelni a legújabb romot az 1/8-as 811-es készülékhez? Több helyen már csak a pro verzióhoz vannak fent letöltések (a régebbiek törlésre kerültek) vagy nincs is jelezve, hogy melyikhez jó. Fastboot, multi, miuihu is jó!
Előre is köszönöm a segítséget! -
4d
aktív tag
Sziasztok, jo lenne ha tudnatok infoval segiteni, van egy 1/8-as telom amit sikerult keresztbe frissitenem es azota minden frissitesnel kifagy. Hogyan tovabb? wt88047, 5.1.1android, miui MIUIHU8 6.8.25 fejlesztoi
-
herdsman12
őstag
válasz
Jamcsabi #1587 üzenetére
Kb fél éve (még Android 4.4.4) próbálkoztam a beépített SIP kliens használatával, de nem csak nálam nem működött rendesen.
Külső programok működnek rendesen.
Most, (Android 5.1.1) annyi a változás, hogy (eddig) elérhető a NeoPhone nomadikus számom is. -
Jamcsabi
tag
A magyar fejlesztői MIUIHU8 6.9.8 Android 5.1.1 ROM-ot használom. Nagyon tetszik, az akkuidő is legalább olyan jó, mint a stabil MIUI7 Andorid v4.4-essel!
Egyetlen hibája, hogy nem tudom működésre bírni az internetes hívást, vagyis az Android beépített SIP kliensét. Hiába állítom be a SIP fiókot, se mobilinternetnél, se WiFi-nél nem kínálja fel az internetes hívás lehetőséget.Valakinek működik?
-
ZeroZ
tag
<<< ! Nyereményjáték ! - Nyertes: trebrona >>>
Szia/Sziasztok!
Köszi szépen a segítségeket, megoldódott a probléma, a feladvány. A fentebb említett másik topic-ban sikerült a végére járni.
A nyertes trebrona lett, mert interaktívan és gyorsan segített több alkalommal több lépcsőnél.Eddig teljesen kívülálló voltam a témával kapcsolatban, még a szavak jelentésével sem voltam tisztába (twrp, md5, recovery, multitool, mtp, fc, abd), nemhogy az egész folyamat működésével.
Ha lesz időm, lehet fogok írni egy fogalomtárat, és egy felhasználói útmutatót ehhez, mert elágazások is voltak a folyamatba, és nem minden úgy alakult elsőre, ahogy többen írták akár. Bár nem tudom van -e ilyen egyáltalán.
u.i.: azért csak most reagálok, mert nyaralni voltam több hétig, meg ilyenek, de köszi mindenkinek!
-
bgergo1984
csendes tag
válasz
bgergo1984 #1584 üzenetére
megoldódott!
-
bgergo1984
csendes tag
Sziasztok,
Próbáltam updatelni az eustock-os Redmi 2 (2014813)-m, és sikerült papírnehezékké változtatni. Nagyon régen volt frissítve, és most a MiFlash-el sem tudom Flashelni, életre kelteni. Minden egyes alkalommal "[00001F60]d9c10d987d32 0.14 Missmatching image and device error" dob a MiFlash. Nézegettem a xiaomi-s forumokat, de össze vissza ír mindenki mindent+ már letöltöttem egy csomo fastboot rom-ot, mégsem megy. A Mi PC Suite nem csatlakozik, azt kéri kapcsolódjak normal módban először. Pls help, mert ez így elég kilátástalan jelenleg.
Köszönöm előre is
-
Upo
addikt
válasz
raskolnikoff #1582 üzenetére
Nem tudom, mivel nekem nem csinálja. Ki kell próbálni.
-
Upo
addikt
válasz
raskolnikoff #1580 üzenetére
Van amikor az is segít, ha ugyanazt a romot ugyanúgy felrakod még egyszer.
Vagy az is lehet, hogy valami feltelepített alkalmazás miatt csinálja. -
Upo
addikt
válasz
raskolnikoff #1578 üzenetére
Újraindul a telefon. Valamit nem jól csináltál a rom felrakásnál.
-
raskolnikoff
őstag
Újabb probléma.
Ugye már írtam hogy 8as verziót raktam fel (MIUIHU verziót). Namármost, többször is csinálja egy nap hogy bejön a logo (a 8-as számmal, mint amikor telepítettem/frissítettem), és akkor percekre megáll az élet. Ez mi és mit lehet ellen csinálni?
-
Upo
addikt
válasz
raskolnikoff #1575 üzenetére
Ja, akkor rosszul értelmeztem.
Google billentyűzet -
raskolnikoff
őstag
Nem az a baj hogy foglalja a helyet, mert a javítást kikapcsoltam. De akkor sem tudom eltüntetni a javasolt szavakat.
Amúgy meg hogy érted hogy használjam a másikat? Hogy lehet ezt egyáltalán kivitelezni? Nekem sehol nem enged másikat választani (a beállításokban sem).
Meg hogy érted azt hogy nem használom?Minden gépelésnél ott van
Rohadjon meg aki kitalálta hogy mi nekem a jó. Én originál google billentyűzetet akarok...lassan ez is olyan lesz mint az apple (mondom én akinek i6ja van).
-
Upo
addikt
válasz
raskolnikoff #1573 üzenetére
Nyilván akkor raksz fel másikat helyette. Azt felrakod, átváltasz rá, utána az eredetin nyomsz egy "adatok törlése" gombot, és utána nem használod. Ekkor nem fog elvenni helyet a felhasználói tárhelyből. A rom-ban meg simán elfér, nem kér kenyeret. Ha ismernéd egy kicsit a rendszer alapjait, akkor rootolás után már rég leszedted volna (mondjuk a következő ota frissítéssel visszajön, haha
), de én nem biztatok senkit hogy a megfelelő szaktudás nélkül ilyesmibe belevágjon, hacsak nincs valaki aki vissza tudja hozni az élők sorába a készüléket, ha véletlen nem úgy jön ki a dolog.
Nem értem hogy miért zavar, több más olyan is van a system-ben amit nem használsz, miért pont ezt nézted ki? Ha nem használod, nem foglalja a helyet. Ha a romban (system partíció) kell még hely, akkor nyilván megnézi az ember hogy mit töröljön ki, de nem mindenki akar magának egyedi rendszert csinálni, hanem használja-frissíti a "gyári"-t. -
raskolnikoff
őstag
Üdv. Ezt Swypekey szart hogy lehet legyalulni? Sehol nem enged törlést.
-
Upo
addikt
Gyári recovery van rajta?
Fastboot alatt fel lehet tenni egy twrp-t. Twrp alatt van mtp kapcsolat, ott le lehet menteni a belső tárhelyet. Illetve twrp backup mehet egy sd-re is. Illetve még adb kapcsolat is van twrp alatt, adb driver telepítése után adb-n keresztül is lehet menteni.
Persze ha az a probléma nem nullázta ki az adataidat a partíción. -
ZeroZ
tag
<<< ! Nyereményjáték ! >>>
Most nyerhetsz egy tábla csokit! Mindössze annyit kell tenned, hogy írsz egy helyes választ a következő feladványra:
- Mit kell tenni akkor, amikor "bootloop" problembe fut egy Redmi 2 Pro, amellyel előtte soha semmi gond nem volt, és az adatokat le szeretné menteni az ember a telefonról? A jelenség: nem bootolbe, csak az MI logó látható. (egyik napról a másikra jött, 1 éves, soha nem volt leejtve se, stb.. nemrég lejárt garancia).
[A recovery menü-be belehet lépni hangerő+bekapcsolás gombokkal, de neten csak ilyen fastboot flash/wipe/hard reset opciókat láttam, amik mindent letörölnek a telefonról (elvileg). Ezzel semmi gond, csak előbb az adatokat, le szeretném menteni. Vagy olyan romot lehet rárakni ilyen módon valahogy, amivel nem törlődnek?]
Az első helyes megfejtő megkapja a fenti nyereményt (a postai címet privbe egyeztetve).
-
Upo
addikt
válasz
kaito83 #1568 üzenetére
De rossz.
Próbálj meg keresni hozzá kernel forrást, custom romot...
Band change-et meg szerintem komplett elfelejtheted, a 2A az kőkemény belpiacos TD-SCDMA, a xiaomival közösen taknyolt leadcore SOC nyilván soha nem lesz az open source élharcosa.A qualcomm band change sem olyan egyszerű, nem csak a SOC kell hozzá, hanem további külső komponensek. Ha azok meg nincsenek kiépítve, akkor nyomkodhatsz bármit a qualcomm tool-okban, úgysem fog működni. Ott van rá esély, ha van olyan változata a telónak amiben működik a kívánt band, de te egy másikat vettél, amiben ugyanaz az alaplap, csak a régió miatt szoftveresen tiltott a band. Egyszerűbb megoldás, mint többféle alaplapot gyártani, ráadásul nagyságrendekkel olcsóbb 3*x db terméket gyártani, mint 3 féléből x db-ot.
Ha létezne b20-at tudó redmi2, akkor lenne esély esetleg unlockolni bármit is, de hogy bele se tervezték, nem lesz egyszerű dolgod... -
kaito83
csendes tag
válasz
Sziahomi #1559 üzenetére
Igazából nem rossz ez a leadcore cucc bár a 3g azért hiányzik de ritkán használom a mobilnetet, de kicsit b@a csőröm rom portolást csináltam már esetleg valaki valami útbaigazítást tudna adni mert qualcom-nál van lehetőség band changre csak valamit az NV-ramban turkálnak csak nem tudom mit.
-
raskolnikoff
őstag
Köszi. Mindent megcsináltam, holnap teszt.
Egyedül akkumulátor profilokat nem találtam a mondott helyen.
A másik helyen azt írta nincs korlátozva semmi az akku által. Most beállítottam csak az értesítési problémákkal küzdő appoknak a nincs korlátozás opciót. -
Sziahomi
tag
válasz
raskolnikoff #1564 üzenetére
Újra indítod a telefont recovery módba. Romod alapján valószínűleg twrp jön be. Ott klikk törlés/ speciális törlés /ki pipalálod a dalvik art - t ill. gyorsítótárt, majd csúszka elhuz és újra inditod a rendszert. Rendszer / adatot nehogy kitöröld!! Ha csak nem tiszta telepítéssel rakod újra a romot. Amit nem árt néha ha megbolondul a telcsi.
-
válasz
raskolnikoff #1564 üzenetére
Igazából két helyen érdemes megnézni:
Security app:
- Battery / Battery profiles / (saját profil) / Clean memory: NeverSettings app:
- Additional settings / Battery & Performance / Manage app's battery usageA második esetben elég sok apróságot lehet állítani, még az alkalmazásokat egyesével is.
-
raskolnikoff
őstag
válasz
Sziahomi #1562 üzenetére
Szia. Nem tiszta telepítés volt hanem frissítés.
wipe dalvik/ chache-t a recoverybe => ezt ki tudnád fejteni pontosan mit takar?
(#1563) UnA : azt jelenti hogy nem értesít pedig minden be van állítva a miui fórumban leírtak szerint. Mondjuk a mostani szoftverrel még nem volt nagyobb gond. Hogy lehet befolyásolni a prioritást?
Köszi a válaszokat skaccok!
-
válasz
raskolnikoff #1561 üzenetére
Frissítésből én a stabil változatot javaslom, nekem a xiaomi.eu-féle utolsó (7.3.2.0) nagyon szépen működik.
A Viber / Messenger probléma az pontosan mit jelent? A MIUI elég agresszív módon tudja kezelni az appokat, ha csak a háttérben futnak, de ez módosítható.
-
Sziahomi
tag
válasz
raskolnikoff #1561 üzenetére
Régebbi romokat itt találsz :[link]. Telo típusára figyelj. Android 4.4 - es romnál 2014813 vagy 2014811. Ha pedig 5.1-es rom kell wt86047 ill. wt88047.
Jó lenne tudni, h tiszta telepítéssel cseréltél romot, mert ha nem, akkor jönnek elő ilyen belassulások. Itt megtalálod a tiszta telepítés leírást :[link].
Én első körben csinálnék egy wipe dalvik/ chache-t a recoverybe. Még az is lehet megszünik a problémád. A telefonnal, miui rommal legyen az új, vagy régi nekem sosem volt gond. -
raskolnikoff
őstag
Sziasztok!
Adott egy 8 GB-os Redmi 2, ami március óta nem akart frissíteni, továbbá idegesítő volt hogy semmilyen körülmények között nem kommunikál a viber és a messenger (főleg ha wifin van).Namost én mint 0 tudású android/xiaomi buherátor, csak-csak nekiveselkedtem és véghezvittem egy frissítést.
MIUI 7.4
6.5.26 fejlesztői, xiaomi.eu verzió van rajta.Az előző szoftver adataira sajnos nem emlékszem...de azt hiszem 6.3.1x valami volt. Mondjuk a viberes problémák már régebbiek.
A végeredmény sikeres frissítés lett, a viber mintha jobban kommunikálna. DE! A telefon totál lelassult, az időkép percekig indul stb. Minden le van gyalulva róla szinte, ami felesleges, több GB szabad hely van, tisztító stb minden ok.
A kérdésem az lenne, vissza lehet-e rakni mégis rá a régebbi szoftvert? Vibert és messengert max kicseréljük valami másra (bár a telefon is megérne egy misét a problémák miatt, túl naiv voltam mikor rábeszéltem barátnőmet hogy xiaomit vegyen...de egykor még jó volt).
Örülnék minden ötletnek, bármi is legyen az akadálya a kitűzött célomnak (régebbi szoftver).
PS: ha egyszerűbb nyelvezeten tudnátok segíteni az jó lenne, életemben nem nyúlkáltam ROMokban meg recovery toolokban stb.
-
Jamcsabi
tag
Mi az előnye a v6.5.19 (MIUI 7 Android 5.1.1) magyar ROM-nak a xiaomi.eu-s stabil multi ROM-okhoz képest? Kevesebb benne a felesleges alkalmazás? Esetleg több előnye van az utóbbinak? Ha jól látom a xiaomi.eu-s multi ROM-ot gyorsabban fejlesztik.
-
válasz
#94373120 #1552 üzenetére
Nekem is ez volt, de nem kell megnyitni a bootloadert, csak simán követtem a leírást, ahogy a xiaomi.eu-s fórum írja. Nekem a stable van fenn, mert csak ezzel megy a netbank alkalmazásom, mert a beta automatikusan rootolt. Ha ezzel nem volt gondod, akkor persze frissíthetsz arra is.
-
törölt tag
Van egy Redmi 2 PRO (2014813) készülékem. Gyári állapotában van, nem buheráltam, egyedül csak az általa felajánlott frissítéseket telepítettem. Már egy jó ideje azt tapasztalom, hogy nem használja a 4G hálózatot, csak a 3G-t. Beállításoknál is megnéztem, engedélyezve van: "4G előnyben".
Jelenleg a MIUI 7 by xiaomi.eu 6.1.28 fejlesztői (Android 4.4.4 KTU84P) rendszer fut rajta, de már jó ideje nem kínál frissítést. Utánaolvasva látom, hogy megváltozott a telepítés folyamata. Állítólag a 6.2.25-ös verzió még MiRecovery-n keresztül telepítődik, de már felülírja TWRP-re.Szeretném továbbiakban is megkapni a frissítéseket, ahogy korábban. Amennyiben lehetséges nem nyitnám ki a bootloadert, és nem rootolnám a telefont. Megoldható-e ez így? Elég, ha letöltök egy frissebb ROM-ot a xiaomi.eu oldalról és elindítom a telepítést? Esetleg tiszta telepítést kellene csinálnom az itt leírtak szerint?
-
trebrona
nagyúr
válasz
kaito83 #1549 üzenetére
Nem, és multi romot sem tudsz rárakni.
"Oh! You bought a Redmi 2A. That has a Leadcore CPU. That is why nothing will install, as all the ROM's are designed for the Snapdragon variants.
Im afraid there is no multi language ROM available for this version. The guys over at Xiaomi.eu also said they will not release a ROM for it as it is only designed for China.
Your best option is to stick to the stock China ROM and install Google services via the Google Installer APK, or to return it and get a standard Redmi 2.
I can't help any further as I don't know anything else about this version."
-
ZeroZ
tag
Sziasztok!
Nem olvastam végig az 1500+ hozzászólást, lehet ott vannak a válaszok, de mégis megkérdezem, hátha valaki gyorsan tud reagálni.
Az a helyzet, hogy szeretnék Lollipop-ra cserélni egy Redmi Pro-n (hogy tudjam a kedvenc launcherem használni, csak ennyi miatt), és többen írták, hogy belassult a teló, akksi jobban merül, vagy ilyesmik.
1/ Az lenne a kérdés, hogy ezek valós indokok?
2/ Van program, amikkel lehet mérni az ilyen jellegű rom váltás miatti változásokat (akár sebesség, akár akksi, vagy más tekintetében?) [itt a sebességnél nem az antutu-ra gondolok, hanem pl appok megnyitási gyorsasága, több feladat egyszerre történő kezelése, ilyen felhasználói jellegű dolgok...]
3/ Illetve ha mégse jönne be az új 5.1-es Lollipop valami miatt, akkor a mostanit, ami van rajta "gyárilag", azt vissza lehet állítani?Előre is köszi a válaszokat.
-
FaKing
csendes tag
Sziasztok !
Lehet , hogy volt téma de én nem találtam. A telefonomon az a gond , hogy mikor elindítom a hívást akkor minden elsötétedik , de hívni hív. Viszont nem tudom letenni a telefont vagy kihangosítani. Nem érzékeli a mozgást. Annyit sikerült beállítanom , hogy power gombra leteszi. Valami ötlet vagy beállítási tipp ? Köszönöm . -
jFox
addikt
válasz
Tav-Csoves #1540 üzenetére
A magyar ROM frissebb ahogy látom, de amelyiket gondolod.
Viszont fontos!!
Előtte csinálj mentést twrp-vel!
Nem minden telefonon megy hibátlanul az 5.1-es ROM. -
Sziahomi
tag
válasz
Tav-Csoves #1540 üzenetére
innen a legalsó magyar romot: [link].
Felteheted a xiaomi eu-s romot is , hamár most is az van fent. It a legújabb:[link]
Letöltöd, recoverybe újrainditod, majd ott törlés/speciális törlés/ wipe dalvik,gyorsitotár,rendszer,adat. Ismét újraindítod recoverybe. Nehogy a rendszer inditsd újra , mert az most törölted!!!!!!!. Kikeresed a letöltött romot és telepít. -
jFox
addikt
válasz
Tav-Csoves #1538 üzenetére
Mindenképpen full wipe kell az új rom telepítése előtt. Más lesz a futtató motor. 4.4-> Dalvik, 5.1-> ART
-
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok!
Édesapám telefonját szeretném frissíteni, de nem kap frissítést régóta.
Melyik rom innen amit feltehetek rá?
Ha főverzió váltás van, a data partíció nem módosul itt sem ugye? - mint samsung esetében.
Kép 1
Kép 2
Köszi! -
jFox
addikt
Nem rossz az 5 sem, csak néha újra kell indítani a telefont. Tervezetten és akkor nincs gond. Páromé lett a Redmi 2-m arra még én sem raktam fel az 5.1 alapú MIUI-t, de a miui.hu-n dícsérték.
Viszont a Lenovo-mnak jót tett az 5.0-s ROM, csak a fent említett dolgot kell betartani. Hetente újraindítom, és nincs gond vele. -
bengerke
csendes tag
Sikeresen túl léptem 6.1.28-as verzión, viszont a mobilnetet továbbra sem tudom használni.
-
Upo
addikt
válasz
bengerke #1529 üzenetére
Nem, ha egyszer fent a twrp akkor utána megint jó lesz az OTA, csak már a twrp fogja megcsinálni. Ugyanúgy megy majd, csak a twrp-t hívja meg magának. Egyszer kell csak kézzel felrakni twrp alól az 5.1 alapú romot. Sőt, ahogy írták, a xiaomi.eu-s romok innentől lecserélik a recoveryt twrp-re, ha nem az van rajta akkor frissítéskor rákerül az OTA csomagban levő recovery.
Letöltés: xiaomi.eu, katt a ROMs Download gombra, az mindig az aktuálisat adja be.
Ott vannak a letöltési linkek, DOWNLOAD WEEKLY és DOWNLOAD STABLE (W/O ROOT, NO WEEKLY UPDATES) alatt.
A weekly alatt a wt86047 vagy wt88047 (attól függ milyen készüléked van), stable alatt a miui7.2 alatt a HM2014811 vagy HM2014813 (attól függ milyen készüléked van). -
bengerke
csendes tag
Sziasztok! 6.1.28-as verzió van a telefonon, a problémám az, hogy nem működik a mobilnet, egyszerűen nem jövök rá, miért nem jó... Gyanús nekem ez a 6.1.28-as verziói is, bár a rendszer nem talál frissítést, de ezt is kizártnak tartom, hogy ne lenne újabb, azt gondolom hogy ez 2 dolog össze is függhet szóval ha megoldódna a frissítési para lehet megoldódna mobil net gondom is.
Köszi előre is a segítséget.
-
-
válasz
ittakary #1520 üzenetére
sikerült újra elb..sznom!
Amim most van: TWRP 3.0.0.1 TWRP, amit innen telepítettem. A nagy nagy baj ezzel: a SYSTEM partícióhoz nem fér hozzá hiába engedem neki
Semmilyen más TWRP-t nem tudok felrakni (2861, 2871) mert hiába flashelem, utána már nem tudok rájuk bootolni. Ezt írja nekem is:
Itt olvastam, hogy:
"miui lp have changed recovery partition. flash back the fastboot rom to downgrade to KK."
De nem tudok semmilyen rendszert felrakni, mivel a System-hez nem fér hozzá semmi, nem is tudom mountolni.
-
-
Sziahomi
tag
válasz
ittakary #1516 üzenetére
A kínai menüs akármin világos kék legalsó sor jobb oldalira klikk és angol lesz. Nem te vagy az első akinek eltűnt a recovery mikor 5.1-re átállt.
Legtöbbször azért, mert nem tiszta telepítéssel váltottak verziót, vagy nem megfelelő romot tettek fel / ha verzió nem stimmelt 88047 illetve. 86047.
A kínai menüben nézd meg a hardver infóval a board id-nél mit ír.
[link]
Itt megtalálás a twrp - t, amit fel tudsz rakni fasboot-ba. Adb fájlok rendbe vannak, akkor fel kell hogy települjön.
Szerintem semmi baj nincs az 5.1-el.
[link] tiszta telepítés. -
Sziasztok!
Valamiért nem tudok TWRP-t flashelni, helyette a Power+Vol_UP-ra valami kínai menüs akármi jön be. Ott van olyan menüpont, hogy Recovery, de hiába nyomok rá, nem történik semmi (újraindul, de csak fekete képernyőt kapok)
Előtte egy xiaomi.eu ROM volt rajta, erre dobtam rá egy TWRP-t, majd utána egy Lollipop MIUIHU ROM-ot. Ezután próbálnék meg újra rádobni egy TWRP-t és visszatérni egy 4.4.4-es ROM-ra mert érzésem szerint a Lollipop már kicsit sok ennek a kütyünek.
-
bunnyhu
senior tag
válasz
tothmaxy182 #1514 üzenetére
másik fórum aktívabb.
-
tothmaxy182
őstag
Sziasztok!
A barátnőmnek adtam ajándékba egy Redmi 2 Pro-t, még tavaly decemberben. Azóta tökéletesen üzemel, nagyon szereti, csak egy gond van vele, mégpedig a topikban már többször emlegetett ébresztés elmaradása. Sokáig nem volt vele baj, ám most az utóbbi pár hétben többször is csinálta, hogy hiába volt beállítva az ébresztő, reggel meg sem nyikkant. Rákerestem itt a fórumon, és többeknél előjött már a probléma, ám megoldást nem írt senki. Ha valaki esetleg tudná, hogy ezt mi okozza és mivel lehet megszüntetni, azt megköszönném! -
Sziahomi
tag
A fenti alkalmazások zavartalan használatáért kövesd az alábbi lépéseket:
1.: Kattints a Biztonság parancsikonra és nyisd meg az Engedélyek menüpontot.
2.: Kattints az indítópult menüre, és engedélyezd a kívánt alkalmazás automatikus elindulását.
3.: Lépj vissza az Engedélyek menübe, és nyisd meg az Engedélykezelő menüpontot.
4.: Itt válaszd ki a kívánt alkalmazást, és engedélyezd számára a felugró ablakos értesítéseket.
5.: Menj vissza a kezdőoldalra, lépj be a Beállítások menübe, ott nyisd meg az Értesítések menüt, azon belül pedig az alkalmazások értesítéseit.
6.: Engedélyezd az alkalmazás értesítéseit a képernyőzáron.
7.: Menj vissza a Beállítások menübe, ott válaszd a Rendszer menüpont Akkumulátor almenüjét.
8.: Itt válaszd ki az Alkalmazások akkumulátorhasználatának kezelése opciót, és válaszd ki a "Ki" lehetőséget.
9.:Menj vissza a kezdőoldalra, nyisd meg az engedélyezendő alkalmazást, majd nyomd meg a Home gombot (A 3 gomb közül a középső lent )
10.: Az engedélyezendő alkalmazásra helyezd rá az ujjad, és egy határozott mozdulattal húzd el lefelé. Ekkor egy lakat fog megjelenni az ikonján, innentől kezdve nem törlődik a memóriából (Hacsak nem rakod tele azt mindenféle felesleges alkalmazással, ami megeszi a RAMODAT, és a rendszer stabilitása végett a MIUI fogja magát és le nem lövi)
11.: Nyisd meg az engedélyezendő alkalmazást, és győződj meg róla, hogy be van-e kapcsolva a "Chatfej" vagy a "Felugró ablakos értesítés" magában az alkalmazásban is, mert ha nincs, feleslegesen dolgoztál. -
jFox
addikt
Sziasztok!
Lehet, hogy volt már róla szó, de nem találom.
Párom megörökölte a Redmi 2 1/8-as telefonomat. Az a baja vele, hogy a Facebook Messenger és a Viber üzenetek, nem nagyon jönnek meg neki, csak amikor belép az adott programba. Illetve van amikor megjön automatikusan, de csak órák múlva.
Amit eddig tette:
1) a taszkkezelőben ezeket az appokat "be lakatoltam", hogy a memória tisztítás ne lője ki.
2) a Biztonság - Engedélyek - Automatikus indítás menüben szintén engedélyeztem ezeket az appokat automatikus indításra.Egyik esetben sem javult a helyzet.
Érdekes, hogy pl a GMail-t azt megkapja szinte azonnal.
Van valakinek valami ötlete, hogy mit lehet ezzel kezdeni? -
tboy1991
csendes tag
Megszületett a lolis MIUI végre.
Eddig annyi bugot találtam benne, hogy véletlenszerűen helyet cserélgettek az ikonok a kezdőképernyőn, de már ez is megszűnt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Xiaomi új, középkategóriás okostelefonja nem sikerült rosszul, de az igazán átütő sikerhez a jelenlegi memóriájának kétszeresére lenne szüksége.
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest