Xiaomi Hongmi - vörös rizs

Bevezető, tartozékok

Mázlista szériánk második felvonásához érkeztünk, hiszen épp egy hónapja járt nálunk a Xiaomi MI-3, melyet a ma kapható egyik legkívánatosabb kínai mobilok között tartanak számon. Amint az éles teszt is bizonyította, tényleg van is mire büszkének lenniük, egy nagyon komoly készüléket raktak össze a messzi Ázsiában (persze hibái ennek is vannak). Akkor egy rendkívül szerencsés véletlennek köszönhettem, hogy sikerült felvenni a kapcsolatot egy hazai tulajdonossal, aki szerencsére örömmel kölcsönadta egy tesztelés erejéig frissen megszerzett kincsét.

Xiaomi Hongmi
[+]

Eközben derült ki, hogy egyik kollegám szintén a számunkra kissé fura hangzású kínai gyártó termékét nézte ki magának. Neki a csúcsmodell több szempontból is túlzó lett volna, így a másik, középkategóriás változat mellett döntött, ez a Xiaomi Hongmi, mely Red Rice becenéven is fut. A döntését tett követte, így miután megérkezett a csomag, a megbeszéltek szerint értesített, majd át is nyújtotta a pakkot nekem.

Xiaomi Hongmi
[+]

A doboz nagyon hasonlít a MI-3-éra, igazából elsőre akár az is lehetne benne, főleg mert a hátoldalon lévő matricán kizárólag kínai feliratok szerepelnek. A fedél eltávolítása után rögtön a telefonra lelünk, majd a belső elválasztó tálcát kivéve a tartozékok is feltűnnek. Minimalista a felszereltség, mindössze egy töltőfej (hozzá európai adapter) és egy USB kábel alkotja a kínálatot, rajta kívül egy kevéske papír próbálja megtölteni az amúgy bőséges helyet.

Xiaomi Hongmi
[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Redmi 2 – nyolcmagos processzorral

  HD kijelzővel és nyolcmagos processzorral érkezik a Xiaomi Hongmi néven is ismert „filléres” okostelefonja.

 • Készül a Redmi Note

  A Xiaomi beharangozója is megerősítette a nyolcmagos processzorral érkező „filléres” modell létezését.

 • Megérkezett a Redmi Note

  Harmincezer forint alatti áron debütál Kínában a Xiaomi nyolcmagos processzorral és méretes HD kijelzővel felvértezett kétkártyás óriásmobilja.

 • Redmi Note – Kínán kívül is

  Az ázsiai régión kívül is piacra kerülhet a Xioami nyolcmagos processzorral és HD kijelzővel szerelt mérsékelt árfekvésű óriásmobilja.

Előzmények

Hirdetés