Mobilarena TV: Ilyen egy jó, középkategóriás, kínai telefon

A Xiaomi neve nem ismeretlen olvasóink körében, több ilyen masinát is volt már alkalmunk közelebbről megvizsgálni. A Redmi 1s egy decens, középkategóriás versenyző, nagyjából azon a szinten mozog, mint az utóbbi időkben tesztelt készülékek, az Xperia M2, a Huawei G6, a G630, az Alcatel Idol 2 S, vagy az LG L90. A Xiaomi üdvöskéje is Snapdragon 400-as processzorral érkezik, a RAM mérete 1 GB, a kijelző HD felbontású, de a lényeg nem is ez, hanem a MIUI kezelőfelület, amely az egyik legnagyobb felhasználói közösséget tudja maga mögött, folyamatosan fejlődik és mára már olyannyira szofisztikált és sokrétű, hogy tényleg csak szuperlatívuszokban lehet róla beszélni.

Persze ez a készülék sem kapható itthon hivatalosan, az ázsiai webshopok 160-170 dolláros ára vonzónak tűnik, de erre azért rá kell számoljunk némi extra költséget, amit leginkább az ÁFA testesít meg. Még így is frankó ajánlatnak tűnik, az adásban megnézzük, hogy mire számíthat, aki egy Redmi 1s vásárlásán töri a fejét. Az adás a foci vébé miatt 17:30-kor kezdődik.

Azóta történt

  • Xiaomi Redmi 1s - pirospacsi

    Azt mondják, hogy a Xiaomi a kínai Apple. Azért ez persze nincs így, de a MIUI rendszer valóban igen kezes, miközben a Redmi 1s ára még kötelező terhek megfizetése után is versenyképes.

  • Rekordot döntött a Xiaomi

    Az első féléves eredményeivel messze túlszárnyalta a teljes tavalyi éves eladásait a Xiaomi.

  • Redmi Note 4G – Snapdragon 400 processzorral

    MediaTek helyett Qualcomm processzorral érkezik a Xiaomi „filléres” óriásmobiljának LTE modemmel felturbózott egykártyás változata.

Előzmények

  • Megérkezett a Redmi Note

    Harmincezer forint alatti áron debütál Kínában a Xiaomi nyolcmagos processzorral és méretes HD kijelzővel felvértezett kétkártyás óriásmobilja.