Xiaomi Mix Fold 2 - maguknak gyártják a legjobbat

Nem jön Európába a Mix Fold 2, pedig sok szempontból alázza a Samsungot, de vélhetően nem tudnak belőle eleget gyártani. Kár.

Hirdetés

Bevezető

Nálam nagyobb apostola nemigen van a hajlítható kijelzős telefonoknak, amióta az első Fold piacra került, ezeket a cuccokat ki sem lehet verni a kezemből. Jó, még nem is próbálta senki. De ha belekukkantunk a foldos fórumokba, akkor bármikor lehetne indítani egy közvélemény-kutatást azügyben, hogy hányan akarnak bármikor a későbbiekben visszatérni a hagyományos cuccokhoz — az arány pedig elég kicsinyke lesz, dacára annak, hogy ezeknek a masináknak is megvannak a hátrányai. Kapásból mondjuk az, hogy össszecsukva általában vaskosak.


[+]

Na, erre a problémára, illetve konkrétan ennek a megoldására építi fel a Xiaomi a Mix Fold 2 kampányát, az újdonság ugyanis összecsukva is csak 11 mm, ami már majdnem az a szint, mint a nem hajtogatható termékek ilyen jellegű kiterjedése, csak ezt éppen ki is lehet nyitni. Már önmagában ez elég lenne ahhoz, hogy az európai piacot a témában toronymagasan uraló Samsungot kicsit csicskáztassa, de a Mix Fold 2 normál esetben ott marad Kínában, ahol ugyabár a Xiaomi hazai pályán mozog. Éppen ezért kisebbfajta csoda, hogy most itt fogom a kezemben — egy olvasó volt olyan bátor és megrendelte messzeföldről úgy, hogy a forgalmazó jól rá is tette neki a Google szolgáltatásokat, amelyek abban a pillanatban el is repültek róla, ahogyan az átadás előtt ráküldtünk egy gyári visszaállítást, de azóta felraktam újra, szóval tökre működik.


[+]

A Xiaomiról lehet sok dolgot mesélni, mert iszonyú faramuci módon működnek (és itt még csak nem is az európai jelenlétükre utalok), végtelen iterációjú középkategóriás masinát tartanak piacon minimum háromféle márkanév alatt, nem is bírják a frissítésekkel és a hibajavításokkal ezt rendesen menedzselni, plusz egymásra is csúsznak a különböző modellek árban és tudásban, össze-vissza kavarnak, hogy mikor, micsoda, milyen néven és melyik piacon lesz kapható, de ha csúcsmodellekről van szó, akkor azért jóval tisztább a kép. Például azügyben, hogy ezeket megtartják maguknak, az előző Mix Fold sem jött erre, de a csodakamerás 12S Ultra is elkerül minket. Egy úgynevezett háttérbeszélgetésen mondta valaki, aki elég jól rálát a komplett európai piacra, hogy a Xiaomi azért főleg a középkategóriában tényező, a legdrágább ligában nemigen rúgnak labdába az Apple és a Samsung mellett — talán még attól tartanak, hogy nem is érdemes felénk elhozni ezeket a masinákat, vagy éppenséggel nem is tudják, mert kapásból a kijelzőt a Samsung szállítja be, lehet, hogy simán nincs elég belőle, de azt sem tartom kizártnak, hogy úgy adta nekik a koreai óriás a panelt, hogy nesztek, de Európába ne hozzatok belőle.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés