- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Integrálja a Honor saját asszisztensébe a DeepSeeket
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
gretzky77
veterán
Köszi az infót, igazából, a b20 hiánya vidéken okozhat problémát, ahol a 3g-t mondjuk már lekapcsolták ( ugye egyre több helyen), ott nem lesz net csak 2g, azért az igen kellemetlen! Bár hallottam olyat is, hogy lassan a b20 nálunk is megszűnik le lesz kapcsolva de ez csak "folyosói" pletyka! Ebből a szempontból b20 nélkül ha nincs 4g akkor azért az nem túl szimpi, ahol van mondjuk 5g ott nem probléma!
Google Pixel 9 Pro XL & Amazfit Balance & Fiio FF3 & fiio ka3 & Edifier Stax S3
-
nmolnar
csendes tag
Szia!
Annyira fontos a B20?
Norbi
[ Szerkesztve ]
-
Snoop27
őstag
válasz
gretzky77 #120 üzenetére
Én a mix fold 3-mal szemezgetek egy ideje, de nem merem bevállalni, annak biztos nincs B20 s a garanciáztatás is nehézkes lenne.
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
Snoop27
őstag
válasz
gretzky77 #118 üzenetére
Nagy valószinűséggel itt senkinek nincs ilyen telefonja, te lennél a kivétel? Sikerűlt beszerezz egy ilyen szépséget?
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
gretzky77
veterán
Sziasztok ahogy nézem eléggé meghalt a topic, nem nagyon van aki használja itt a készüléket? B20 megléte adott, tudom ezt valahogy ellenőrizni?
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 9 Pro XL & Amazfit Balance & Fiio FF3 & fiio ka3 & Edifier Stax S3
-
-
Snoop27
őstag
válasz
Elit3Zotya #115 üzenetére
Remek kis teló
-
Na belakva full-ra a teló.
Aksi elég jól bírja, többnyire a nagy kijelzőt használtam 70-30%-ban és nagy fényerőn.
Volt kamerázás, telepítgetés, telefonhívás és legtöbb része mobilnettel.Plusz egy gyors kamera összehasonlítás s22-vel és s20 fe-vel [link] [link] + pár kép. [link] [link] [link] [link]
Nagyon jó a kamerában, hogy nem élesíti túl a képeket, mint a többi teló kb 99%-a.[ Szerkesztve ]
OnePlus 13 GLOBAL 12/512GB és Iphone 12 Por Max eladó.!!!
-
Snoop27
őstag
válasz
Elit3Zotya #113 üzenetére
Lebeszéltem már róla magam ,mivel nekem túl keskeny becsukva s ez kizáró ok, emiatt kacsingatok a mix fold 2, illetve a honor vs fele.
-
-
Snoop27
őstag
válasz
Elit3Zotya #111 üzenetére
A baj vele csak az, hogy túl drága, használtan a fold 4 majdnem a feléből kijön.
-
Mind 2-nek megvan a maga előnye, ez méretben és kialakításból sokkal jobb mint a fold 4, de az össze szedettebb szoftver szempontjából és vízálló, bár soha nem vettem még hasznát.
Nem mertem soha vízbe tenni egy telefonom sem, arra nincs garancia ha beázik.
Szerintem a foldnak, kell még vagy 2 generáció mire ide elér kialakításban.
De én azt is szerettem, mert nagyon jó az is, de mondom ez egy igazi ékszer/mestermű mellette.OnePlus 13 GLOBAL 12/512GB és Iphone 12 Por Max eladó.!!!
-
Snoop27
őstag
válasz
Elit3Zotya #109 üzenetére
Igen, nekem is a fotók alapján sokkal használhatóbbnak tűnik, viszont a fold mellett szól a vizállóság.
-
-
Snoop27
őstag
válasz
Elit3Zotya #107 üzenetére
Mióta használod? Meg vagy vele elégedve? Ha irnál kis összefoglalót megköszönném.
nmolnar köszönöm! Még vacilálok, a Honor VS is jó opciónak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Viktor0610 #106 üzenetére
-
válasz
Elit3Zotya #105 üzenetére
Szerintem nincs/nem várható.
Nincs MIUI 13 stabil sem hozzá, ahogy látom, Xiaomi.eu ROM-ból.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
Sziasztok.!
EU rom nem várható a telóra..?
-
Snoop27
őstag
Sziasztok! Honnan lehet beszerezni ezt a kicsikét? Esetleg van itt olyan aki használja?
-
-
-
blueMerle
veterán
Hol írtam én olyat hogy nem az?
Ennél EU-sabb nem lehetne
Nagyon régen kinőttem a mókolásból. Erre se időm, se hangulatom. Ez gyárilag ilyen. Nem tragédia, mert egyébként fantasztikus egy cucc, de a következő (1-2 év) telefonom nem Xiaomi lesz. Ennyi a történet.
[ Szerkesztve ]
-
blueMerle
veterán
válasz
Steve_Brown #92 üzenetére
Semmi baj nincs a MIUI-val drágább telefonokon se, nem értem ezt az állandó ellenszenvet
. Nekem a 12 Pro-n épp a minap miután végeztem egy memória mélytisztítást (semmi 3rd party app, gyári cuccal), a váróterem kellős közepén betolt egy 10mp-es nyögdécselős reklámot valami debil feledatmegoldós játékról. Mellettem a 4 éves lányom ült, ezer anyuka tekintete rám szegezve azonnal... Egy kicsit sem volt kínos vagy kellemetlen, pláne egy vagyonért amibe ez a csoda került.
Szóval a kérdésedre válaszolva: minden a legnagyobb rendben
-
mhydas99
aktív tag
En sem tudom mi lehet a pontos oka a kinai piacrol valo kijutasnak, de nem lehet elhanyagolhato adat a Xiaomi reszerol, hogy csak a kijelzopanelek ara 850 USD. A teljes telefon kb. 1600 USD eladasi aron fut brutto. Szoval ha hinni lehet a gyarto infojanak, akkor a telo bekerulesi koltsege, az alkatreszarak ugy 1100-1200 USD lehetnek. Az azert eleg durva. Ha be is jonnenek EU-ba, Samsung foldjai arara csak akkor tudnak beloli mint valos konkurencia ha az arresuk szinte 0 lenne.....de nem vagyok tudos.....
-
válasz
Közel sem ugyan az az élmény.! Én sem szettem igazán a miui-t, de elvoltam vele. Most hogy kicsit jobban kiismertem, azt mondom simán vállalható. sőt.
-
Snoop27
őstag
válasz
Azokon se dicsérik, sőt.
-
Steve_Brown
senior tag
Ha lenne ilyen hajlítható kijelzős telefonja az Apple-nek iPhone 13 mini méretben, biztos befizetnék rá.
Mondjuk azzal nem vagyok tisztában, hogy a MIUI drága készülékeken is felér-e egy kínzással?
-
bostone
addikt
Meg aztán egyáltalán nem biztos, hogy műszaki evolúciós szempontból ez az út nem a kihalás felé vezet.
Értem, hogy a fold felhasználó többnyire elégedett a termékkel, tudomásul vette és elfogadta a hiányosságokat.
A másik oldal számára még több a buktató, ami miatt hátrányt szenved a kialakítás ezen módja. -
Snoop27
őstag
Szvsz azt is meg tudnák csinálni, de amig nincs igazán versenytárs, addig hülyék lennének ekkora ugrást tenni. Látták az almának bejött a kis változtatás s igy is hozzák a számokat akkor ők sem fognak eget rengető újitásokat bevezetni, annak ellenére, hogy - szerintem -megtehetnék.
-
Snoop27
őstag
válasz
Donki Hóte #87 üzenetére
Ezt sajnos én is igy látom, a vékonysággal jó pár kompromisszum is jár, pl. melegedés, kisebb aksi, gyengébb kamera, legalábbis most ez a helyzet, a jövőben talán erre is megoldást találnak, viszont ha nem lesz konkurenciája a fold-nak, akkor még jó ideig ez a méret marad.
-
ledobom a Foldot félig nyitva, aztán szépen felveszi a prezit full stabilan
lehetne a Foldokon fejleszteni, mert lehet vékonyabb
Ha a Samsung Fold vékonyabb lenne, akkor kenhetnéd a hajadra a kamerát
Ez sajnos fizika, vékonyabb telefonban nincs hely jól elhelyezni a kamerát
Majd egyszer jön egy okostojás, aki rájön, hogy hogyan lehet az eddig hosszában elhelyezett kamerát keresztben betenni, és onnantól jó lesz a kamera az ultravékony mobilokban is.
De addig vagy jó a kamera, vagy vékony a telefon
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
doooo
veterán
Fold4-nél amúgy ez is javult, már nincs fogaskerék a szerkezetben (ami esetleg megakadhat valami nagyobb darab piszoktól).
Nem a Fold3 a konkurense ennek a Xiaominak, pláne nem olyan, ami a megjelenése óta folyamatosan használatban van (ha jól emlékszem néha elég megkérdőjelezhető körülmények között is; mintha tetőjavítás vagy hasonló rémlene, amit másik topicban meséltél). -
doooo
veterán
És a Fold4? Ami még mindig nagyon nyúlánk külső kijelzőt használ, de a hozzáadott pár milliméter pont a gépelésen javít (kb. mindenki szerint, aki próbálta/használta)?
Na de legalább már tudjuk, hogy csak ezen múlt a plecsni (mert ugye ez az egyetlen, önmagában kompromisszummentes mutatványa ennek a készüléknek, ami nem jár visszalépéssel más funkciókban; minden más nem az, persze lehet, hogy ezt is több ideig kellene használni, hogy nyilvánvaló legyen).
[ Szerkesztve ]
-
Bog
HÁZIGAZDA
Nevezheted júzer preference-nek, és nyilván mindenkinek más a fontos. Nem is mondom, hogy egy Fold4 és eközött okvetlen erre voksolnék, nálam a júzer preference a Flex mód, mert nagyon sokat videózok úgy, hogy ebben a módban lerakom a telefont. Főleg sajtóeseményeken én keresek valami pultot, asztalt, vagy ablakpárkányt, oda ledobom a Foldot félig nyitva, aztán szépen felveszi a prezit full stabilan, abból tudok bevágni részleteket a heti adásokba, ez nekem roppant fontos fícsör.
Ugyanakkor viszont itt egy termék, amely pont azt mutatja meg, hogy bőven lehetne a Foldokon fejleszteni, mert lehet vékonyabb, lehet kevésbé gyűrődős, lehet nagyobb a külső kijelző és lehet gyorsabb a töltés. Ideálisan a két cucc keveréke lenne az én kedvenc telefonom, mert igen, a Samsung UI számomra is barátságosabb, mint a MIUI, a frissítések szempontjából is nagyon jók a tapasztalataim, de mint ahogyan azt már valahol jeleztem, a Fold-betegség engem is utolért, mely szerint a szennyeződések miatt nem nyílik ki teljesen a zsanér, egy napot már elcsesztem azzal, hogy valahogyan kitakarítsam, de hiába... Lehet, hogy a Xiaomi is megfekszik X idő után, de a légmentesen záródó két fele miatt ettől kevésbé félek - ez is egy júzer preference. Nem hiszem, hogy itt az a feladat, hogy egy ultimate győztest hirdessünk, de abban biztos vagyok, hogy fontos, hogy legyen a Samsungon kívül más alternatíva, mert különben a Fold5-6-7-8 pont ugyanígy fog kinézni, csak belerakják az akutális Snapdragont...Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
Navaren
aktív tag
Köszi a tesztet, és köszi a felajánlónak is, aki tesztre bocsátotta a telefont.
Fantasztikus motyó, a koncepció a teljesen vállalható külső kijelzővel (de tényleg, minek van benne elöl kameralik!?) és a csukva is relatíve vékony kivitellel nekem is sokkal jobban bejön a Z-Foldoknál.
Engem még mindig nem győztek meg ezek a nyitogatós cuccok, a Flip továbbra is csak nettó pózerkedni van, a Fold pedig még mindig kompromisszumnak érződik, telefonnak túl bumszli és sérülékeny, tabletnek meg kicsi, no meg felesleges, ha a táskámban szinte mindig ott az iPad, de ez a sok, egyre fejlődő motyó tényleg vezet valahova, és szerintem valahol nemhogy a tabletek, hanem a laptopok babérjaira fog törni, mikor, mittudomén, egy teljesen normális méretű, de háromba hajtott ilyen telefont szépen széthajtogat valaki az asztalon, aztán egérrel nekiáll valami profi szerkesztőprogrammal dolgozni rajta.
Na, az már érdekelne, 1500, de talán 2000 EUR-ért is. De még arrébb van.[ Szerkesztve ]
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
Fuxosbömis #78 üzenetére
A Foldhoz képest megváltás, nem a többi telefonhoz képest ítéljük meg.
Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
Fuxosbömis
tag
Érdekes….a xiaominál senkit sem zavar a 21:9-es arányú kijelző…a tesztelőt sem.
-
Beantech
aktív tag
Örülök hogy lett róla teszt. Köszi az olvasónak aki odaadta tesztre.
Szimpatikus a Xiaomi megoldása sok tekintetben de inkább még maradok a fold 3-nál.
A vezetéknélküli töltés nagy hiány számomra ahogy szerintem a belső kijelző is tollért könyörögne.
Részemről sok opció nincs Samsung/android oldalon a knox miatt céges környezetben de azért szívesen megnyomkodnám valahol ezt is meg az Oppo-t is. -
Pár hete mikor Budára leszakad az a hatalmas eső kipróbáltam a ip68-as I13Pm-em. A telefonnak nem lett semmi baj, de egy bubit nem tudtam vele felvenni, mert a vizes kijelző nem reagált semmire...
Szóval örülök neki, hogy az ip68 fontos, csak nagyobb esőbe semmit nem tudsz a telefonodon csinálni, de legalább nem lesz kuka. -
TomPack
őstag
Gondolom rendes közelségérzékelő már nem fért a büdzsébe. Csak virtuális.
ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
Wesiz
tag
miért kéne bármilyen fan legyek?
engem csak érdekel a technológia és hajlítható kijelzős telefonok közt pedig szerintem a samsung a legkiforrottabb, ennyi. írtam is hogy szurkolok a versenynek mert azzal a fogyasztó csak jól járhat.
"Az hogy nem melegszik a Fold egyáltalán, jaj ezen jót röhögtem," örülök hogy jót nevettél de idézd légyszi hogy ilyet hol írtam, köszi.
írod hogy te nem használod a dexet és a tollat se és a vízállóság se érdekel hisz nem szoktad zuhogó esőben használni a telefonod. oké. másoknak viszont hasznos lehet.
nagyon csúnyán félreértesz ha azt hiszed hogy én konkrétan téged akarlak meggyőzni hogy márpedig vegyél fold 4-et. én a két készüléket hasonlítom össze és attól hogy a samsung pont olyan dolgokban jobb vagy tud többet amik téged személy szerint nem érdekelnek (vízállóság, toll, vezetéknélküli töltés, dex) még nem lesz rossz csak nem a te igényednek megfelelő. -
Shyciii
veterán
Ajjaj, megint nagyon hiányosan hasonlítottad össze a problémákat. Te valami Samsung fan vagy? Mielőtt azzal jössz, hogy én Xiaomi, akkor közlöm veled, hogy hányok a MIUI-tól, úgyhogy az uccsó Xiaomim a Mi Mix volt, és jelenleg Samsung van, és az előző is Samsung volt, csak én tudok józan fejjel gondolkodni. Szal akkor újra: ha már Xiaomin hozod a problémákat, akkor ne felejtsd el a Samsungon nem csak a vastagság problémát, hanem szintén jelentős gyengeséget az előlapi kijelző használhatatlansságát a túlzott keskenysége miatt, ahogy Bog is megírta, és tök jogosan, aztán mint mondtam nem záródik rendesen, így ha csak kiállított darabként is van, már akkor is komoly dzsuvát beszed. Ezt frankón lehetett látni egy Media Marktban is. Az hogy nem melegszik a Fold egyáltalán, jaj ezen jót röhögtem, meg azon is, hogy teljesítményt sem vesz vissza. Szerintem ezt inkább töröld a hozzászólásodból mert vicces. Az összes Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, 4 nm -es melegszik, és visszavesz teljesítményből. A kérdés csak az hogy ki hogyan tudta a hűtést megoldani, hogy ez kevésbé legyen észrevehető, vagy zavaró, de mindegyiknél megfigyelhető probléma. És nem, a Samsung sem zseni, hogy ő egyedül ezen úrrá tudott lenni (főleg mert az Exynos-oknál sem tudott). Samsung esetén egyedül a toll és Dex az ami a javára fordítható, de őszintén szólva a Dex-et egyszer próbáltam ki, és jópofa, de dolgozni teljesen kevés nekem (mint Rendszermérnök). A toll nagyobb kijelző miatt már érelmesebb, de azt sem nagyon haszáltam a Note-om esetén, csak akkor ha nagyon hosszú szöveget akartam bevnni.. Vízállóság megint pont nem érdekes a legtöbb embernek (nekem sem), mert nem szoktam sem a tengerben, sem a zuhogó esőben kint nyomkodni a telefont. Ez tipikusan olyan hypeolt feature, mint a motorikusan záródó csomagtér az autókban....A szoftverfrisstés egyértelmű, hogy Samsung, már csak a OneUI miatt is. A töltés-t én továbbra sem tudom döntetlenre tenni. Hiába van wireless charging funkció, mikor az még lassabb még a vezetékeshez képest is. Tehát választhatsz a lassú, és a csiga lassú között...Míg máshol lehet hogy csak vezetékes, de míg lezuhanyzol már annyit töltött bele, hogy simán elvagy vele még fél napot ha nem többet. A 1,5 napos telók nekem nem alternatívák az 1 napos telókhoz képest, mert ha másnap nem vagyok töltő közelében, akkor pont baromira nem érdekel, hogy fél nappal tovább tudtam használni, és utána nem, mint az 1 napos telót, amit mindennap este töltök, és lefekvésig kibírja. Vagyis mindenképp naponta este míg alszom töltök, ergo ha 1 napig kibírja erős használattal, akkor az jó. A következő lépcső a 2 napos lenne, de ettől a Fold 4 is messze van, úgyhogy ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Wesiz
tag
"Ha jól emlékszem a Mix Fold 2-nek nagyobb minimálisan az akku mérete." igen, 100 mah-val nagyobb úgy hogy vékonyabb is. ez azért baj mert a fizikát nem lehet megb*szni, a hőelvezetésben ez komoly gondot okozhat.
itt talán mindenki emlékszik a robbanó note 7-esekre. a note 8 tudod miben változott? majd 10%-kal vastagabb lett a telefon és mindezt úgy hogy az akksi méretét pedig csökkentették.normál használat mellett nem melegszik túl és leadja a teljesítményt?
idézek a cikkből: "8K és 24 fps a maximum, amit ki lehet hozni a főkamerából, egész jó eredménnyel, látható és létező optikai stabilizációval, de maximum 6 percig, utána melegedés miatt a felvétel leáll. "
oké hogy 8k-s felvételre semmi szükség (akkor minek tudja) de az hogy pár perc után leáll magától az szerintem elég kínos. ráadásul itt egy zsírúj készülék lett tesztelve október vége fele. megnézném nyaraláson 30-35 fokban egy amúgy is meleg telefonnal elkezdenék videózni (csak 1080p-ben) hány perc után állna le magától. -
hegedus001
aktív tag
Te jó Isten. Mi ez kamera?! Ekkora hulladékot régen láttam már....
-
Decske
senior tag
A töltéssel egyet értek, a többi meg inkább user preference. A gyűrődés (ami ugye a Samsungnál közel állandó, míg az ilyen "nem látszik a gyűrődés" típusú megoldásoknál idővel nagyobb és erősebb lesz), a "légmentes" záródás nagyjából semmiben nem befolyásolja a használatot, a vékonyabb kialakítás, ha kompromisszumokkal jár, akkor parasztvakítás, a külső kijelző vékonysága meg inkább előny szvsz, mint hátrány, mert egy kézzel könnyebb használni. 2 méteremmel és teniszütőnyi nagyságú kezemmel (8 colos Lenovo tabot egy kézzel tudom használni) nem ütök többet félre a ZFold3 külső kijelzőjén, mint a korábbi hagyományos telefonjaimon. De ha ennyire zavaró, akkor ott a swiftkey és a swipe. Többek között ezért sem tetszik a ZFold4 iránya, mert a négyzetesebb lesz tőle a belső kijelző, ami annak a használhatóságát rontja.
Samsung Galaxy Z Fold 3, Asus Zephyrus G14 (2020)
-
Mercel
senior tag
Frankó techdemó a készülék, de nrm keves élhetőségi hiányossággal és szerintem is távol van attól, hogy a nem hibátlan de nagyon összeszedett Samsung Fold-ot megszorítsa.
Az meg a Samsung hozzaallasa miatt teljesen hihető feltevés, hogy amíg ők szállítanak panelt addig a baráti és tezsvíri Kínán kívül ha akarnának se jelenhetnek meg egy ilyen cuccal máshol. (elég emlékezni arra, hogy verte le és véreztette ki Európaban és máshol is RAM gyártás nagy részét a Samsung)
Az alakváltó kijelző köre gyártott mobilok viszont már biztosan kiverekedték maguknak a piacot az látszik és örülök neki mert az egyik legigéretesebb fejlesztés hosszú évek óta.
Marcel
-
Wesiz
tag
rendben, akkor neked nagy áldozat a fél centivel vastagabb telefon (közben megnéztem, még annyi sincs, 3-4,6 mm).
ez esetben viszont azt kell eldönteni hogy mi a nagyobb áldozat: kicsit vastagabb telefon ami kényelmetlenné teszi a leülést (nem reprezentatív felméréseim szerint az emberek amúgy is kiteszik a telefonjukat az asztalra ha leülnek de tegyük fel hogy te nem). szóval a nagyobb gond a kényelmetlen leülés vagy a túlzott melegedés, kisebb üzemidő és a teljesítmény visszavétele. ha számodra az előbbi az teljesen rendben van, ahány ember annyi különböző szempont, én általánosan próbáltam ránézni és máshogy látom mint te, majd a piac úgyis eldönti melyik oldalon kötnek kompromisszumot az emberek.
ennek a telónak a melegedéséről konkrétat nem tudunk, a te megállapításod (2-3 évvel ezelőtti telefonok is durván melegedtek) is elég megfoghatatlan így ide csak annyit tudok regaálni hogy melegedés és melegedés közt is van különbség, én 4500 mah-t ilyen hardverrel ehhez a vékonysághoz kritikusnak érzem, remélem azért robbanni nem fog mint a note 7-esek.
az hogy a xiaomi megoldása rendesen záródik a samsungé pedig nem talán az egyetlen valid érv, ebben tényleg jobb a xiaomi és használhatóbbnak tűnik a külső kijelzője de ezt leszámítva:
szoftverfrissítések: samsung
kamera: samsung
plusz featurek (toll, dex): samsung
vízállóság: samsung
töltés: oké a xiaomi gyorsabban tölthető de vezeték nélküli töltés viszont nincs úgyhogy ez legyen döntetlen. -
nmolnar
csendes tag
Ha jól emlékszem a Mix Fold 2-nek nagyobb minimálisan az akku mérete. És majdnem 3x gyorsabban is feltölti. Akkor miért is baj ez?!
Normál használat mellett nem melegszik túl és leadja a megfelelő teljesítményt. Ha valaki játékra használná vagy folyamatosan meg akarja izzasztani, mert olyan alkalmazásokat használ, az vegyen Black Shark 5 Pro-t pl. és nem lesz gond.
-
Mercel
senior tag
Konkrétan te kötöttél bele a véleménye miatt .
Elég inkorrekt feszkozassal vádolni valakit miközben te és még páran generáljátok a feszkót.
Ha minden kínai mobilnál leírja, hogy gáznak tartja a kategóriát az is az ő dolga, nem kell mindenre rávetődni amivel nem értesz egyet .Marcel
-
nmolnar
csendes tag
válasz
torrente777 #56 üzenetére
Több a pozitív változás a Fold-hoz képest, akár szintugrásnak is lehet nevezni. (külső kijelző, zsanér, jobban záródik, sokkal gyorsabban tölt, vékonyabb, kezelhetőbb stb.)
Tudtommal a Fold 4-nek ugyanakkora a mérete, mint a Fold 3-nak (külső és belső kijelző is). Miért is lenne előrelépés akkor Bog problémájára???
-
Shyciii
veterán
Igen, komolyan nagy áldozat fél cm-el vastagabbat zsebrerakni, mikor egy Oneplus 7T Pro esetén is ha zsebemben van, akkor sok nadrágom esetén jó szar így leülni. Fold esetén konkrétan lehetetlen. Aztán cseszheted a nagyobb akut, ha egyszerűen a Fold esetén mindig nyitva kell lennie, mert a külső kijelző használhatatlanul keskeny. A forróságot hagyjuk. 2-3 évvel ezelőtti telefonok is durván melegedtek már. A Snapi 870-es óta ez folyamatos probléma, szal ne csináljunk már úgy, mintha ez újdonság lenne. Erről a Samsung eu-s divíziója is tudna mesélni az Exynos miatt. 3 éves Note 10-esem is igencsak forró tud lenni már 22 fokban ha játszom rajta, az S22-esem meg pláne...És akkor ott van a Fold 4 kijelző gyűrődése a túlzott vastagsága mellett, vagy hogy nem tud rendesen záródni, mert mindig rés van, ahova megy be a dzsuva. Töltés bazi lassú...Mert ugye a Xiaomi-nak felrovod a kompromisszumokat, de azt valahogy kihagyod, hogy a Fold-nak mennyi kompromisszuma van. Azért én felsoroltam neked jópárat,. és ez csak egy része.
Viszont abban egyetértünk, hogy én sem gondolkodnék, ha cserélnem kellene Fold 4-ről erre. Csak épp én azonnal cserélnék...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
torrente777
tag
(Az egész cucc nagyon összeszedett, kiforrotnak érződik és tényleg elképesztő szintugrás a Samsunghoz képest) Ez azért elég vicces kijejelentés🤣🤣🤣🤣
(Foldon is meg kéne tudnom csinálni a külső kijelzőn, de csak az agyvizem forr fel, amikor egy "Jókai utca" szintű szöveget sem bírok begépelni a zsúfolt gombsor miatt és ki kell nyitnom.) Fold 4 a megoldás és már is van szintugrás is. 😁😁😁
[ Szerkesztve ]
-
Bog
HÁZIGAZDA
Figyu, Fold3-at használok egy éve, hidd el, hogy pont meg tudom ítélni, hogy mennyire jó/nem jó. Ez azért kapott plecsnit, mert pont olyan dolgokat mutat a Samsungnak, amit a koreai cég generációk óta nem tud/akar megcsinálni: légmentes záródás, kisebb gyűrődés, 66 wattos töltés, vékonyabb kialakítás és ami a legfontosabb: egy érdemben is használható külső display. És főleg ez utóbbi emeli a Mix Fold 2-t a plecsni szintjére, jóval kevesebbet kell nyitogatni olyan műveletekhez, amit a Foldon is meg kéne tudnom csinálni a külső kijelzőn, de csak az agyvizem forr fel, amikor egy "Jókai utca" szintű szöveget sem bírok begépelni a zsúfolt gombsor miatt és ki kell nyitnom. Ami nyilván az üzemidőre is van némi hatással...
Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
jbcs
tag
válasz
#95462144 #49 üzenetére
A frissítés fetisizálásra próbáltam reagálni. Példaként hoztam, hogy egy alsó középkategóriás telefon is lám kapja a frissítéseket. Biztos velem van a baj, de én a telefon használata közben nem futok bele bugokba (nem indul el, lefagy, túl gyorsan merül stb...), mivel ilyen nincs, teszi a dolgát a telefon, így a frissítéseket sem látom olyan kardinális kérdésnek, mint itt sokan...
De alapvetően egyetértek, ha az ember fizet egy valag pénzt, azért többet is vár el.[ Szerkesztve ]
-
Bog
HÁZIGAZDA
Írtál privátot is, thx. Gyorsan reagálok:
Ha nagyon akarom, akkor megáll félúton (mint ahogyan a képeken is látszik az anyagban), de ilyenkor a szoftver ehhez nem alkalmazkodik egyáltalán, illetve elég instabil ez a helyzet, csak kicsit kell megbökni, hogy továbbmenjen a nyitás-csukás. Így nincs különösebb értelme, a Samsung megoldása ennél jóval kifonomultabb.
Chrome telepítést beleírtam, thx!Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
törölt tag
Kicsit ellentmondásos, amit írsz. Amire reagáltál az egy flagship, amit meg használsz egy alsó középkategóriás telefon. Egy zászlóshajóra azért elvárja az ember főleg ha legalább 3x annyiba került újonnan, hogy naprakész legyen frissítések terén. Ha már most elmaradnak, akkor mi lesz 1-2 év múlva? Illetve ilyen tendenciával a bugok is maradnak élete végéig a telefonnak, ha a security update szerinted nem fontos.
-
Wesiz
tag
nem értem miért kell hátast dobni attól hogy ez milyen vékony lett ha ez közben csomó kompromisszummal jár?
ahogy sejteni lehetett: durván melegedik ami nem csak kellemetlen de az akkunak se tesz jót és a teljesítményt is visszafogja. ilyen vékony telóba csoda hogy 4500 mah belefért ami nagyon kevés ekkora kijelzőhöz, ha én ezt sokszor akarom kinyitott állapotban használni (és miért ne akarnám ha már ilyet vettem?) akkor nagyon gyorsan meg fogja enni ezt az akkukapacitást.
komolyan akkora áldozat fél centivel vastagabb telefont zsebre vágni ha cserébe nem melegszik túl, stabilan le tudja adni a teljesítményét és az üzemidő is jobb lenne?örülök a készüléknek mert az mindig jó ha van verseny de én egy pillanatig nem gondolkodnék és a fold 4-et vagy akár 3-at választanám ehelyett.
-
jbcs
tag
Nekem Redmi Note 10S van, pár napja érkezett rá a szeptemberi biztonsági frissítés, de míg meg nem érkezett, aludni nem tudtam, annyira aggódtam, mi lesz az adataimmal... Folyton azt hallja az ember, hogyan ürítik ki az emberek bankszámláját ilyen megcsúszott biztonsági frissítés miatt...FÉLELMETES!
[ Szerkesztve ]
-
nmolnar
csendes tag
Sziasztok!
Pár pontosítás:
Tradingshenzhen-en kapható, van készleten. A 12gb / 256gb változat szállítási költséggel együtt jelenleg (szállítási idő egyébként 2-3 hét) nagyjából 650e Ft környéke. Másfél hónapja, amikor én vettem még 100 Eur-ral drágább volt.
Chrome .apk fájlból telepítve tökéletesen működik. Minden más Play Áruház-ból telepítve megy, Bog szerint a Chrome valamiért nem.
Flex mód működik, kipróbáltam, nagyjából 30-120 fok között. Előtte, utána lecsukódik vagy kinyílik teljesen. De ez a sáv éppen elég a használathoz.
Magyar nyelv nincs benne, de akinek fontos és angolul nem tud annyira, legtöbb alkalmazás átállítható magyarra (természetesen azok, amiknek van magyar vonatkozása): Raiffeisen, OTP, OTP Szép kártya, időkép, icsekk, digionline, Yettel...
Extra vékony, szerintem nagyon jó kézben tartani és a gyűrődés is jóval kevésbé látszik, mint pl. Fold 4 esetében.
Hiányok: infra, IP68, vezeték nélküli töltés és hát hiába ott a Leica felirat a kamera középszerű. (másod telefon: Huawei P50 Pro)
Norbi
[ Szerkesztve ]
-
Kasya
nagyúr
YT videok alapjan messze nem olyan átgondolt a szoftver, mint a Samsungnál és a belső képernyő inkább csak egy nagyobb külső kijelzőként szolgál.
-
zorzy4
addikt
Vezeték nélküli töltésnél ha használod, állandóan meg kell szakíthatni a töltés. Ami azért a li-ionnak se tesz jót. Vezetékesnél ha elég hosszú a kábel akkor nem kell. Meg hát amúgy is ideális használaton kívüli időszakban tölteni a telefont.
A világon csak kétfajta ember létezik, jó és rossz. Mobilmementók!
-
allergia
csendes tag
Pár hónapja vettem - csak saját magam szórakoztatására - egy kijelzősérült Mi 11 Ultrát. Az szerintem ízlés kérdése, hogy a MIUI kinek mennyire jön be (nekem semennyire....), de október van, és júliusi frissítés van a telefonon. A hiper-szuper tavalyi zászlóshajón. Szerintem ez vérciki.
A kamera jó, bár szerintem messze nem a legjobb androidos kamera (bármelyik Pixel lenyomja, de még a Samu S21 Ultra is jobb képeket csinál), akksi oké, a kijelző tényleg nagyon szép. De kiadnak egy félmilliós flagship modellt, frissítések nélkül..... Hát, köszi, nem. -
p2pp
őstag
Ha Oppo méret lenne akkor best lenne!
Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
Damos
tag
Sokkal inkább egy Samsung Galaxy Z Fold4, mint ez a kínai vacak.
-
válasz
Viktor0610 #30 üzenetére
Majd ha a Yettel forgalmazza 🤣😂
-
-
Snoop27
őstag
válasz
Viktor0610 #28 üzenetére
A tied a teló? Ha igen majd ird le pár sorban melyek az eddigi tapasztalataid. Ha félre értettelek, akkor bocs.
-
-
Nagyon jól néz ki, jobban tetszik mint a fold.
Viszont az a Leica felirat, tényleg csak egy felirat. Nem csinál rossz képeket, de nem váltja meg a világot.[ Szerkesztve ]
-
jonnyjoker01
veterán
-
doooo
veterán
Az egész cucc nagyon összeszedett, kiforrotnak érződik és tényleg elképesztő szintugrás a Samsunghoz képest — de nem vízálló és nincs Flex mód.
Tehát minden szép és jó, amíg az ember használni nem kezdi (most a szoftver elmaradottságáról ne is beszéljünk; se az üzemidőről, meg a felemás kamerákról). És persze ott a "gyűrődés" is. Erről ennyit.
De azért a plecsnit megkapta, ellentétben a fent felsoroltakban jobb/többet kínáló Folddal.
[ Szerkesztve ]
-
dodo1114
csendes tag
Olvasgattam megnéztem egy pár videót, de nem dobtam tőle hátast...
Elhiszem, hogy vékonyítás fétishe van a világnak, de egy szerelhetőbb készülékért (ami nem is melegszik ennyire) tényleg bűn lenne feláldozni néhány miliméter pluszt?PC: CPU:Ryzen 7 9700X GPU: RX 6700 XT RAM 32GB, Laptop: Lenovo X260, Konzol: Steam deck, Teló: S22U, céges: iP 2022 SE
-
azért nagy érvágás lenne a samsungnak ha bejönnének. ha csak a 30% vásárol samsung megoldása helyett ilyen a xiaomit az már tetemes kiesés. Véleményem szerint ez nagyobb százalék lenne. Simán el tudom képzelni hogy így védik be a monopol helyzetüket.
Tóth Attila 0630 1430 999 tpontattila@gmail.com
-
prolad
addikt
Nem hiszem, a Xiaominak szokása nem hozni errefelé a legjobb cuccaikat (tavalyi Mix, Mi Ultra széria). A fél mobilpiacnak a Samsung szállítja a kijelzőt.
-
Mivel a Samsung adja ebbe a kijelzőt, simán lehet kötöttek egy megállapodást. A mobilvilág hátsó dolgaiba nem látunk bele, max konteózhatunk rajta/róla
Poco X7 Pro bemutató: https://logout.hu/bejegyzes/poco_x7_pro_bemutato_video.html ,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
prolad
addikt
Ha nem is tökéletes, de nagyon kellene a nemzetközi forgalmazás. Ilyen konkurensek mellett talán nem egy helyben toporogna a Samsung sem, hanem hozná az újdonságokat a Foldba.
-
-
Mustaros
aktív tag
Nem értem mit aláz a fold-on ez a készülék.. simán a Samsungot választanám.
-
babosmiki
addikt
Gondolom magyar nyelv nincs benne?
"Galaxy Z Fold3" , Watch Active4, GalaxyTabS2 8.0, Dell E6430 i7.."
-
wolfman
veterán
Hogy a táltos francba nem fért bele a gépbe egy vezeték mentes töltés opció? Annyira sok lett volna? Teljesen érthetetlen.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
törölt tag
Chrome helyett jó a Samsung böngésző, azt is fel lehet tenni más márkára is
-
joey04
titán
Nem rossz, csak a szokásos foldos gondok: gyengébb üzemidő, gyengébb kamerák a csúcskategóriás társakhoz képest, és a gyűrődés ..
-
domos
senior tag
Szintetikus tesztek lesznek? Vagy az most elmarad?
If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.
-
Designra nagyon kellemes, árazásban itt ugye azért a technológia belövi a piaci árat is.
Nekem kellene, de nem használnám többre, mint a "mezei" társait.
Techdemónak jó, generált igény.
Poco X7 Pro bemutató: https://logout.hu/bejegyzes/poco_x7_pro_bemutato_video.html ,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
-
válasz
Donki Hóte #1 üzenetére
Tradingshenzen is 1527 dollár a 12/256-os...
-
janeszgol
félisten
Összességében azért nem teszi zárójelbe a Foldot, de nagyon jó telefonnak tűnik.
-
bostone
addikt
válasz
Donki Hóte #1 üzenetére
Ahogy öregszem egyre jobban fáj ezt az összeget kiadni mobilra még gondolatban is.
Talán idővel teljes értékű számítástetchnikai eszközzé válnak a mobilok és egy tárgyban egyesül minden, ami tényleges és kiber léthez szükséges összetevő. -
Nagyon jó kis telefon ilyenkor mindig elgondolkozok, hogy visszatérek droid oldalra... csak is egy foldable telefonnal tudnám most elképzelni ezt... nah majd meglátom még. A Xiaomi meg külön a szívem csücske, a heti béták miatt is.
-
1520 euró lenne, ha kapni lehetne.
Örülök ennek a készüléknek, kell a verseny ebbe a szegmensbe is, akkor fog lefelé menni pár év múlva az ilyen készülékek ára is.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Nem jön Európába a Mix Fold 2, pedig sok szempontból alázza a Samsungot, de vélhetően nem tudnak belőle eleget gyártani. Kár.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest