OnePlus Icons - ígéret szép szó

Nagyon kíváncsiak voltunk arra, hogy tényleg a mobiljairól ismert kínai gyártó lesz-e az, aki az állításoknak megfelelően töredékáron kínálja a csúcskategóriától megismert hangminőséget.

Bevezető, tartozékok

A fülhallgatók piacán, főleg az olcsóbb termékek közt legalább akkora vihart kavar egy-két kínai gyártó, amekkorát a mobilok kapcsán is időről időre láthatunk. Az olyan patinás cégek, mint a Sennheiser, az AKG vagy a Beyerdynamic egyre kevésbé szerepelnek az ajánlott vételek között a középkategória alatti szegmensben, helyükre pedig érkeznek olyan gyártókölykök, mint a SoundMAGIC, a Vsonic, a Xiaomi, a MEE audio vagy akár az Astrotec. A legfrissebb telefonjával komoly sikereket elérő OnePlus is szeretne mutatni valami maradandót a headsetek között, a Silver Bullettel ez nem sikerült nekik túl jól, az Icons bemutatóját viszont annál jobban előkészítették.

Komoly elvárásokkal közelítettük meg a fülhallgatót, amiről tavaly év végén csupán a vaktesztes videót láthattuk!
Komoly elvárásokkal közelítettük meg a fülhallgatót, amiről tavaly év végén csupán a vaktesztes videót láthattuk! [+]

A tavaly év végén készült előzetes reklámvideó ugyanis alaposan felborzolta a kedélyeket: egy állítólagos vakteszten a zenei kötődésű résztvevők egyöntetűen állították, hogy jobb hangminőséget kapnak a OnePlus újdonságától, mint a 80 000 forint feletti ligában versenyző Sennheiser IE80-tól, a kütyü ára pedig egyszerűen sokkolta a zenészeket, és természetesen rögtön meg akarták vásárolni a csodát. Ennek fényében mi is nagyon kíváncsiak voltunk, mit nyújt a OnePlus Icons, ami itthon 17 000 forint körüli áron szerezhető be, és amiről azt állítják, hogy a gyártási szórása a nullához közelít, minden egyes darabot alapos vizsgálat után engednek csak forgalomba.

A doboz egyszerre szép és praktikus, szépen sorakoznak rajtuk a specifikációs táblázat legfontosabb elemei, odabent pedig jól elrendezve látjuk a fülhallgatót, a két pár tartalék szilikon illesztéket, a leírásokat és a műbor tokot. Ebben az árkategóriában illene valamennyivel több gumiharangot adni az in-ear fülhallgatóhoz, nem is beszélve a szivacsos megoldásokról, ami már szintén elég sok headsethez jár ajándékba. Kétféle szín áll a felhasználók rendelkezésére, a grafitszürke változat mellett létezik még aranyszínű kiadás is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • OnePlus 3 - Szentháromság

    Parádés összeszerelés, 6 gigabájt RAM-mal büszkélkedő felszereltség és letisztult, fürge szoftverfelület: a OnePlus az okostelefonok három alappillérét hibátlanul hozza, nem egy rivális árának a feléért.

Hirdetés