uleFone Armor 14 Pro - páncélba zárt elem

Telefonnak nem az igazi, 10000 mAh-s, érintőképernyős akkubankként meg nem működik.

Hirdetés

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

Az Armor 14 Pro két nanoSIM-et fogad be minden hazai 4G sáv támogatásával és kifejezetten erélyes, de túl éles beszélgetési hangminőséggel, a túloldal szerint komolyabb zajszűrés nélkül. Strapatelefon vagy nem, 100 ezer forint környékén kezd bántó lennyi az 5G modem hiánya, mert itt-ott kezdik leépíteni a 3G-t, a kétcsatornás WiFi modem érzékenysége viszont rendben (802.11a/b/g/n, Direct, HotSpot). A Bluetooth 5.0-s (A2DP, LE), az USB pedig 2.0-s (Type-C, MTP, OTG). A navigáláshoz a földi antennák és routerek mellett a GPS, GLONASS, Galileo és BeiDou műholdakat lehet használni átlag feletti pozíciószerzéssel és iránytűvel. Akad giroszkóp, gyorsulásmérő, fénymérő és közelségérzékelő, nincs barométer vagy infra.


[+]

A 10000 mAh-s telepadat nem dísznek van, a 18 wattos adapter viszont majdnem, mert amennyi kedvem volt használni ezt a telefont, abból 3-4 nap használat és 10-15 órás képernyőidők simán kijöttek. A jó mobilok bezzeg egy nap alatt lemerülnek! Ez az uleFone elképesztően kitartó két 3,5 órás töltés között, és akkor ott van még a vezetékmentes opció 15 watton. Az Armor igazi fegyvere a töltésmegosztás lehetne, de itt van a legnagyobb hiba. Először is: a vezetékmentes opció fordított irányban kiesett, a Type-C - Type-C összekötőkábel pedig kimaradt. Egy nálam lévő Samsung USB 2.0-s és egy Anker 3.1 Gen1-es kábel a Huawei P50-et, a Galaxy S22+ és a Poco X3 NFC-t egymással összekötve mindkét irányben megindította az energiaátvitelt, választás szerint. Az uleFone a Pocót és a P50-et viszont sehogy sem kezdte el tölteni, és az S22-t is csak egyszer-egyszer, nem igazán kiszámítható logika szerint, így akkubankként a 14 Pro értelmezhetetlen.


[+]

uleFone Armor 14 Pro
Pro
Brutális strapaház ajándék védőüveggel
Maratoni üzemidő Qi töltéssel
MicroSD foglalat, jack kimenet, FM-rádió
Kontra
Döbbenetesen vaskos
Kékes HD panel, gyenge érintésérzékelés
Kötelezően harmatos multimédia
Problémás fordított töltés, hiányzó összekötőkábel
Pontozás
Kialakítás, védelem 10 pont
Kijelző 5 pont
Sebesség 6 pont
Szoftverfelület 7 pont
Fotózás, videózás 4 pont
Hangminőség 4 pont
Adatkommunikáció 7 pont
Üzemidő 10 pont
Ár/érték arány 6 pont
Indulóár (EUR, 6/128 GB) 269

Nem létezne már a Cubot, az Evolveo vagy az uleFone, ha senki nem venné meg masszív strapakészülékeiket, és értető a vonzalom a szívós kivitel, illetve a gigatelep iránt. Csakhogy ritkán sikerül a brutális küllem mögé remek mobilt pakolni, és az Armor 14 Pro gyenge érintési érzékenységével, jelképes szoftvertámogatásával, problémás fordított töltésével és idézőjeles multimédiás csomagjával nem okoz pozitív csalódást. Csak ott kötünk ki, hogy százszor jobb egy Realme GT Mastert beszerezni, tokját felpakolni, extrém túrán a táskába csomagolni, evezésen meg filléres vízálló tasakba, mert minden szempontból sokszorta jobb élményt kapunk.

Tudjuk persze, hogy sokaknak a katonai tesztek teljesítése alapkövetelmény, csakhogy nem véletlenül kerül több százezer forintba egy jobbfajta CAT. 100 rugóért persze jobban hangzik egy páncélozott uleFone, ez az Armor, mint mindennapos mobil mégis inkább tortúra, mint tuti törésálló telefon, hiába teljesített tucatnyi tesztet. Együtt lehet élni vele, használható kékes-dadogós HD kijelzője, lehet hívást bonyolítani róla, nem atomkatasztrófa a kamera, van NFC, B20-as LTE sáv és Google csomag, akárcsak FM-rádió és jack kimenet. Felsorolni a tudáslistát viszont még nem jelenti azt, hogy sikerült mindent optimalizálni, és ha már uleFone, a TWS fülest a strapaházába rejtő Armor 15 kapásból izgalmasabb darab. De vajon túllépi-e vele a gyártó saját árnyékát és hiányosságait, ha a 14 Próval nem sikerült?

Az készüléket az uleFone küldte tesztre és itt lehet megvásárolni.

Bone123

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés