Megjelent az Ulefone Armor X6 Pro

Viszonylag olcsó strapamobillal bővül az Ulefone portfóliója.

Frissítette az Armor X nevű okostelefon-sorozatát az Ulefone. Az Armor X6 Pro a legújabb strapabíró készülék a gyártótól, mely IP68 és IP69K minősítés mellett megfelelt a MIL-STD-810G kritériumoknak is. A mobil háza 150 x 78,9 x 14,4 milliméter, a gumiból és műanyagból felépülő ház pedig 227 grammot nyom. Az Armor X6 Pro a gyártó szerint akár 1,5 méter mély vízben is kibírja fél órán keresztül, valamint nem tesz benne kárt sem a finom por, sem az erősebb vízsugár. A ház több rétegű polikarbonát, a rések tömítőanyaggal, a csatlakozók pedig gumi tömítőgyűrűkkel vannak lezárva.

Hirdetés

Az Armor X6 Pro fekete és fekete-narancssárga színekben.Az Armor X6 Pro fekete és fekete-narancssárga színekben.Az Armor X6 Pro fekete és fekete-narancssárga színekben.Az Armor X6 Pro fekete és fekete-narancssárga színekben. Az Armor X6 Pro fekete és fekete-narancssárga színekben. (forrás: Ulefone) [+]

Az Armor X6 Pro mobilon Android 12 fut, ami egy 5 hüvelyk átlójú IPS LCD panelen (720 x 1280 pixel) jelenik meg. A mobil agya a MediaTek Helio A22 4G lapkája, dual SIM támogatással, 4 GB operatív memóriával és microSD-vel 128 GB-ig bővíthető 32 GB tárhellyel. Adott a készülékben a Wi-Fi 5, a Bluetooth 5.0, navigációra van GPS, GLONASS, Beidou és Galileo, fizetni pedig NFC-vel lehet, ehhez a Google Pay alapértelmezetten előre telepített. Fizikai csatlakozók és gombok terén kicsi elmaradás van, mert bár a mobilban elfért egy 3,5 milliméteres audio jack is FM-rádióval, a micro USB csatlakozót nem sikerült USB-C-re cserélni. A bekapcsoló és hangerőszabályzó gombok mellett viszont van egy programozható parancsgomb.

Csatlakozók és gombok.
Csatlakozók és gombok. (forrás: GSMArena) [+]

Ujjlenyomat-leolvasó az X6 Próban nincsen, de az 5 megapixeles előlapi kamerát (f/2,2-es fényérték, OmniVision OV5670-es szenzor) a telefon képes 2D-s arcfelismerésre használni. Az előlapi kamera mellett ráadásul van egy értesítő LED is. A hátlapra dupla LED villanó és egy 13 megapixeles kamera került (f/2,2-es fényérték, Sony IMX214-es szenzor), amivel a maximális videós felbontás FHD. A telefonban 4000 milliamperórás akkumulátor van, ezt 5 watton tölti a gyári töltő. Az Ulefone Armor X6 Pro fekete és fekete-narancs színekben már elérhető a gyártó oldalán jelenleg 119,99 dollárért, ami 47 ezer forintnak felel meg. Erre viszont pluszban még rájön a 67 dolláros kiszállítási díj is még, mert egyelőre csak a hongkongi raktárról lehet rendelni, így ha valaki ilyet szeretne, annak érdemes megvárnia, amíg az X6 Pro elérhető lesz európai raktárról is.

A telefonon Android 12 fut, hosszú távú szoftveres támogatásról azonban nincs információ.
A telefonon Android 12 fut, hosszú távú szoftveres támogatásról azonban nincs információ. (forrás: Ulefone) [+]

Azóta történt

Előzmények

  • Ulefone Armor 8 Pro

    Jobb vízállósággal valamint hibátlan Bluetooth-szal elsődleges készülékké válhatott volna. Szubjektív cikk!

  • Ulefone Power 6 - nem beszélni jól magyar

    Régen futottunk bele olyan készülékbe, ami ennyire nem tud magyarul. Kitartó, persze, hatezres akksival ez el is várható, de minden más nagyon Zs-kategóriás. És jack csatlakozó sincs. Nem fért el, vagy mi?

  • uleFone Armor X - betonbunker

    A középkategóriában kínál strapabíró képességeket az uleFone 18:9 arányú panellel szerelt phabletje, ám a hardver és a kamera nem nő fel az összeszerelés színvonalához.

Hirdetés