Hirdetés

2017. október 18., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Uhans U100 - luxusmobil harmincezerért?

Nem túl bizalomgerjesztő az ismeretlen márkanév, a külső is elég furcsára sikerült, de a harmincezer forintos kategóriában egyébként abszolút esélyes versenyző lehet az U100.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A luxusmobilok többféleképpen is értelmezhetőek, egyrészt van az az eset, amikor egy ismertebb gyártó készít valamilyen limitált készüléket nagyon igényes csomagolásban, ilyen volt például a Nokia 8880 Scirocco, a Sony Ericsson Xperia X5 Pureness, vagy a Motorola Aura. Ezeket a mobilokat általában kedveltük, de manapság már egyre kevesebbszer hallunk ilyen eszközökről, inkább olyan eset szokott előfordulni, amikor a Karalux, vagy bármelyik más, ezzel foglalkozó cég aranyba önt egy-egy népszerűbb készüléket, legutóbb például a Blackberry Privet láthattuk ilyen formában, de ez sem jellemző, összességében a luxustelefon neve továbbra is össze van olvadva a Vertuval. A Vertut a Nokia alapította 1998-ban, majd többször is gazdát cserélt, jelenleg kínai befektetők kezében van. A Vertu készülékek átlagára 2,2 millió forint körül van, korábban Nokia készülékeket csomagoltak át, manapság már androidos mobilokat állítanak elő, de egy dolog mindig változatlan volt: a megosztó külső.

Uhans U100 elölről
[+]

A megosztó külső, amit nem egy kínai gyártó lekoppintott már, néha elég pofátlan módon teszik ezt, szerencsére ezúttal nem egy ennyire borzasztó eszközt kell bemutatnunk, hiszen ha hiszik, ha nem, bár az Uhans U100 nem fog szépségversenyeket nyerni, valójában egy teljesen használható mobil. De ne szaladjunk ennyire előre, beszéljünk a gyártóról. Természetesen soha senki nem hallott még róluk, de a honlapjuk szerint már 2013 óta léteznek, bár nekünk a cég illetékese az alapítás dátumát 2014. december 8-ra tette. A márka elnevezése mögött komoly filozófia áll: az U betű az angol you szóra utal, a hans pedig ezúttal nem egy német keresztnév, hanem a szintén angol hands szóból hagytak ki egy betűt, így válik a mi kezeink között tökéletessé az Uhans. Ennél azért találhattak volna ki jobbat, de sebaj, a fő, hogy a gyártó képviseletétől megkaptuk a modellpalettán lévő két készülék egyikét, az U100-at. A másik a hasonló tudású, ám nagyobb kijelzős U200, de állítólag márciusban újabb három termékkel bővül a paletta. A cég filozófiája minőségi és megfizethető eszközök gyártása, a szlogen pedig az, hogy U is different, amit magyarra csak azért nehéz fordítani, mert a U az azt is jelenti, hogy Te, tehát valami olyasmit lehetne belőle kihozni, hogy különbözni másoktól, vagy hasonló.

Az Uhans U100 doboza
Nem egészen ugyanaz az akkumulátor kapacitása a dobozon, mint magán a telepen. [+]

A doboz kapcsán egyből akadt egy kis kavarodás, hiszen az U200 dobozában küldték el a mobilunkat, a specifikációs táblázat tehát nem helytálló, ráadásul ez megmagyarázza azt a problémát is, hogy a telefont körbeölelő szivacs jóval nagyobb, mint maga a telefon, ezért szépen lötyög benne a mobil. Ezen a problémán persze gyorsan túltettük magunkat, a mobilon kívül találtunk egy európai töltőfejet, illetve egy microUSB kábelt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Lenovo A2010 - ingadozó hangulat

    A kínai gyártó új modellje a harmincezer forintos kategóriában próbál szerencsét, szüksége is van rá, hiszen a konkurencia nagyon erős versenyzőket tett le a közelmúltban.

  • UMi Hammer S - a helység kalapácsa

    Nem a komikus eposzról beszélünk a mai tesztünkben, hanem egy feltörekvő gyártó új phabletjéről, ami a tömege alapján akár kalapács is lehetne, de még elméletben sem strapabíró.

  • Meizu m2 - megint megmutatják

    Jelenleg a Meizu belépőmodellje az m2, öthüvelykes kijelzőjével még a használható kategóriába esik, a felszereltsége rendben van és az ár/érték aránya is dicséretre méltó.

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.