Hirdetés

UMi Hammer S - a helység kalapácsa

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A kínai gyártók előretörése megállíthatatlannak tűnik, a Meizu egyre jobb készülékekkel és nagyon jó szoftveres felülettel áll elő, a Doogee ár/érték arányán néha leesik az állunk, a Xiaomi több tízmillió dolláros óriáscéggé nőtte ki magát, de gondolhatunk a OnePlus-ra is, ami egy-két év alatt olyan hype-ot teremtett magának az arra fogékonyak körében, hogy azt rengeteg gyártó megirigyelheti. Közben pedig, ha az ember szétnéz egy tetszőleges kínai webshopon, akkor számos és számtalan olyan gyártóval találkozhat, amelyekkel korábban soha, időnként mi is megkaparintunk egy-egy ilyen tesztkészüléket, de annak gyakran kacagás a vége.

UMi Hammer S kézben tartva
[+]

Az UMi inkább ez utóbbi, megmosolygós kategóriából indult nálunk, az X3 nem volt a legsikeresebb próbálkozásuk, de a Zero már egy fokkal jobban teljesített. Később lehetett hallani az első szériás Hammer akkumulátoros problémáiról, viszont a Hammer S esetén megígérték, hogy ilyen gondok nem fognak előfordulni, a 130-150 dollár környékén kínált készülékükre pedig már elég kíváncsiak voltunk, hiszen ujjlenyomat-olvasót, USB Type-C csatlakozót, nagy kapacitású akkumulátort, fém keretet és infraportot viszonylag kevesen tesztnek a mobiljukba ennyi pénzért. A piacra kerülése után 2-3 hónap telt el, mire tesztasztalunkra jutott a Hammer S a Geekbuying jóvoltából.

Az UMi Hammer S doboza
[+]

A négyzetes alapú dobozban semmi meglepőt nem találtunk, kinyitva elég intenzív kínai tornacipő-szag csapja meg az ember orrát elsőre, de a telefon, az USB Type-C kábel és a hagyományos, 1 amperes töltőfej megvan, fülhallgatót pedig rendelhetünk külön. A készülék fekete és fehér színekben érhető el, a tartozékok minden esetben fehér színűek. A külön megvehető kiegészítők átlagos áron kínálják magukat, tartalék, eredeti akkumulátor 15 dollárba kerül (körülbelül 4300 forint), egy flipes tokért, vagy egy kijelzővédő üvegért nagyjából 5-10 dollárt kérnek (körülbelül 1400-2800 forint).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • UMi

Azóta történt

 • 8 mag, 4 giga RAM, 200 dollár?

  Ezt ígéri az UMi, és a szóban forgó, meg nem nevezett készüléket a karácsonyfára fel is aggatta.

 • Uhans U100 - luxusmobil harmincezerért?

  Nem túl bizalomgerjesztő az ismeretlen márkanév, a külső is elég furcsára sikerült, de a harmincezer forintos kategóriában egyébként abszolút esélyes versenyző lehet az U100.

 • UMi eMax - rájár a root

  A shenzheni gyártónak – mármint a sok közül most ennek a bizonyosnak – ezúttal sikerült összeraknia egy távolról sem világmegváltó, de (hajszál híján) szerethető készüléket.

 • UMi Super - a kamera a kriptonitja

  Újabb középkategóriás készülék rejt 4 gigabájt RAM-ot, nyolcmagos rendszerchipet és táblagépes akkumulátort mutatós fémházban, mégsem teljes az összkép.

Előzmények

Hirdetés