Tronsmart Apollo Bold - egy másik liga

A gyártó kínálatában a csúcskategóriásnak számító fülhallgató sem fájdalmasan drága, ráadásul a maga árszintjén jóval több oka is van a létezésre, mint kisöccsének harmadannyiért.

Hangminőség, kezelés, üzemidő, összegzés

Zenei minőségben sztratoszféraugrás történt az előző Tronsmart-jelentkezőhöz képest. Itt is megvan az AptX-támogatás, de akármelyik kodeket is használjuk, megjelenik a dinamika, a tér, a zeneiség élménye, és jut bőven elég részlet a mindennapi zenehallgatáshoz. Némi mélytúlsúlyosság erre a fülesre is jellemző, és persze ennek is a modern keverések állnak jól, de mégis rendben van a balansz, a 10 milliméteres dinamikus meghajtón át egészséges, tiszta, kerek hangzás jön át, minimális fátyolossággal és sötétséggel. Ebben a kategóriában nem is várhatunk el ennél többet. Az átviteli késedelem videónézéskor egyáltalán nem észlelhető, játszani viszont valószínűleg továbbra is maradnak a kábeles megoldások.


[+]

Kívül érintőgombokkal találkozik a felhasználó, belül pedig távolságérzékelő állapítja meg, hogy épp a fülünkben van-e a kütyü, vagy nincs. Megbízhatóan működik az érintésvezérlés, szimpla koppintással bal és jobb oldalon állítható a hangerő, dupla koppintással az indítás/megállítás funkciót lehet elérni, triplán érintve pedig a zajszűrést lehet bekapcsolni, kikapcsolni, vagy épp zajbeengedő módra állítani. A bal oldali fülest hosszan érintve utasíthatunk el hívást, szimpla érintés utén hosszan érintve tartva pedig a hangasszisztensünket hívhatjuk elő.


[+]

A töltőtokból hiányzik a vezeték nélküli tölthetőség lehetősége, ebben a kategóriában ez az egyetlen komoly hiányosság, amit akkumulátor/töltés témakörében elmondhatunk, egyébként az oldalanként 85 mAh kapacitású fülesek nagyon jól bírják, az elméleti, zajszűrten akár 7, zajszűrés nélkül pedig akár 10 órás üzemidő 50%-os hangerő mellett egyáltalán nem irreális, ráadásul bőven van elég tartalék kapacitás a tokban is, hiszen az 500 mAh-s, tehát körülbelül bő három teljes töltés benne van. A fülhallgatóknak körülbelül 1 óra kell ahhoz, hogy további 2,5 órányi működést préseljünk beléjük, de a tok 2,5 óra alatt végzi el a fülesek teljes töltését. Egyszóval, ha a tokot nem felejtük el feltölteni, kicsi az esélye, hogy kifussunk a fülesek üzemidejéből, de ha mégis lemerítjük, akkor bőven fogunk várni.


[+]

32 ezer forint körül rendelhető az Apollo Bold, a gyártó egyik fő forgalmazó partnere a Geekbuying. Ezért a pénzért valóban kiváló, AptX-képes rendszerchipet kapunk kiemelkedően jó füleses üzemidővel, minőségi aktív zajszűréssel, viszont az igazán kényelmesnél nagyobb méretben, zörgő-nyekergő töltőtokkal. Ebben az árkategóriában továbbra sincsenek kompromisszummentes vételek, viszont a zenei minőség ennél a modellnél abszolút megugorja az elvárhatót, noha az Onyx Ace katasztrófája után ettől jelentősen tartottunk. Aki szívesen hord a fülében hosszú órákig egy nagyobb fülhallgatót, az akkumulátor miatt nyugodtan válassza ezt, kap mellé egy korrekt zajszűrést, azt viszont mindenképpen el kell fogadnia, hogy külső minőségben nem ez a kütyü képviseli a csúcsot.

Tronsmart Apollo Bold

szentkuti11

Azóta történt

 • Tronsmart Apollo Air - nem a levegőbe beszél

  Qualcomm zenei chip aptX-képességgel, aktív zajszűrés akár 35 dB erősséggel, IP-védettség és grafén-alapú dinamikus meghajtó: a 20 ezer forintos kategóriában prezentálja versenyképességét a gyártó.

Előzmények

 • Tronsmart Onyx Ace - az első most is emlékezetes

  Nem járt nálunk korábban AptX-képes TWS fülhallgatópár, így aztán valószínűleg a kelleténél is nagyobbak voltak az elvárásaink. Pedig ez a termék sajnos egy méretes kapufa.

 • Tronsmart Element T2 Plus - korrektség

  A hordozható hangszórók piacán tényezőnek számító Tronsmart egyik legolcsóbb termékét teszteltük, mely árában a koronghangszórókkal versenyez, de felmossa velük a padlót.

 • Tronsmart Element T6 Max - elemi erővel

  Bő két évvel az első Tronsmart hangszóró megjelenése után a céget már a legjobbak között említhetjük. A T6 Max egy nagyon jó hangszóró, de otthonra túl sok lesz.

Hirdetés