Tribit fülhallgatókat próbáltunk ki

Három modellt küldött el a gyártó: FlyBuds 3, Flybuds C1 és FlyBuds C2, ezeket mutatjuk be.

FlyBuds C1, a vagány külsejű

Nem tudom, miért, de a jet-korszakra emlékeztet a C1-es dizájnja. A fekete, száras fülhallgatót a tömegből a fején található piros rész emeli ki, itt található az állapotjelző LED is. A tok egyszerűbb a FlyBuds 3-hoz képest, itt csak egy USB-C csatlakozó van és energiát leadni ez nem képes. Pozitív a tok mellett, hogy ezen is megvan az állapotjelző LED, valamint a műanyag felülete egyáltalán nem csúszik. Hiányzik viszont a Qi töltés innen is, ami ezen az áron nem lenne ördögtől való. Mert a C1-et már drágábban, 33 600 forintért kínálja a gyártó weboldalán, de szétnézve a magyar boltokban, közel féláron (19 ezer forint körül) beszerezhető megbízható forrásból. Cserébe itt megvan az IPX5-ös védettség, ez az eszköz már Bluetooth 5.2-n kommunikál és támogatja az AptX kodeket is az AAC és az SBC mellett. Itt is tapasztaltuk, hogy az alkalmazás nem jelzi ki az aktuális töltöttséget, és erre az eszközre is jellemző a V-karakterisztikájú hang, bár itt a 6 mm-es meghajtók visszafogottabbak a basszus terén.


[+]

A cserélhető gumiharangokkal kényelmes viseletet biztosítanak a C1-es fülesek, a passzív izoláció jó, a szellőzés és nyomáskiegyenlítés viszont annyira nem. Lejátszott zene mellett a külvilág hangjait jól el tudja tompítani a C1-es, de a mikrofonok már nem működnek ilyen jól, mesterkélt és dobozos a felvett beszédhang még csendes környezetben is, úgy, hogy egyébként két-két mikrofon dolgozik ezen és a használt Qualcomm QCC3040 lapka is futtat zajszűrő algoritmusokat.

Erre számíthatunk a dobozban: a fülesekre, a töltőtokra és csere gumiharangokra, ha hallójáratba illeszkedő változatunk van
Erre számíthatunk a dobozban: a fülesekre, a töltőtokra és csere gumiharangokra, ha hallójáratba illeszkedő változatunk van [+]

Funkciók terén sincs sok, egyedül az EQ-t állíthatjuk az alkalmazásban: létrehozható saját profil és van 25 előre programozott is. A C1 szárain adott egy-egy gomb a vezérléshez, ez egy, kettő és három nyomásra vagy nyomva tartásra reagál, ezzel lejátszás/szünet, következő dal, előző dal, illetve a hangerő állítása érhető el, illetve bejövő hívást lehet fogadni vagy elutasítani. A kodekváltást iOS-en nem lehet megtenni, androidos telefonon pedig a készülék beállításai között a Bluetooth menübe kell bemenni hozzá.

Hangminőség terén már említve volt a V-karakterisztika, a mély és a magas hangok vannak kiemelve, a középtartomány a háttérbe szorul. A FlyBuds 3-hoz képest kiegyensúlyozottabb a helyzet, kellemes, meleg hangzással szólal meg a C1-es, de a középtartomány, például az elektromos gitárok hangjai nem annyira energikusak. A részletesség elfogadható, átlagos a színpadtér, de jó a sztereó sávok elválasztása. Hiányzik ugyanakkor a közelségérzékelő szenzor, így nem állítja le a lejátszást ez a fülhallgató sem, amikor kivesszük a fülünkből.


[+]

A beépített akkumulátorral a fülhallgatók akár 9 órányi folyamatos lejátszásra képesek, a töltőtokban pedig négy teljes töltésre fennmaradó energia van. A gyártó akár 12 órányi működést ígér, az egy kicsit túlzásnak tűnik tapasztalataink alapján, az viszont pozitív, hogy van vezetékes gyorstöltés, amivel a tok tíz perc alatt másfél órányi energiát szed össze.

Összegezve a FlyBuds C1 egy elfogadható vezeték nélküli fülhallgató, de árban azért korántsem annyira kedvező, mint az előző oldalon bemutatott FlyBuds 3-as. Harmincezer forint környékén ugyanis már elterjedt az aktív zajzár, az extra funkciók és a jobb hangzás sem ismeretlen, és nézelődhetünk az ismertebb márkák ajánlatai között is: Realme, Redmi, Earfun, de akár említhetjük a Huaweit is. A FlyBuds C1-es beszélgetési hangminőségben nem jó, zenei hangminőségben közepes. Legnagyobb erőssége a hosszú üzemideje, az IPX5-ös védettsége is jó pont, de elvárható lenne a Qi töltés, ANC és hangátengedő mód, és minimum a közelségérzékelő szenzor a viselésérzékeléssel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés