Hirdetés

Tribit fülhallgatókat próbáltunk ki

Három modellt küldött el a gyártó: FlyBuds 3, Flybuds C1 és FlyBuds C2, ezeket mutatjuk be.

Hirdetés

Bevezetés, dobozok tartalma

Három különböző eszközt kaptunk a Tribittől tesztre, melyekben amellett, hogy egy a gyártójuk, az is közös, hogy húszezer forint alatt már beszerezhetők. Ja, és ugyebár mind a hárman vezeték nélküli fülhallgatók, ahogy arra a cím is utal. A FlyBuds 3 a legrégebbi tag a hármasból, ez sportfülhallgató, a FlyBuds C1 a hallójáratban ülő, zárt vezeték nélküli füles, míg a FlyBuds C2 félig nyitott kialakítású, hasonló az Apple AirPodshoz vagy a Huawei FreeBudshoz. Mindegyik fülhallgatóról lesz egy külön oldal a tesztben, külön anyagot azért nem szentelnénk nekik, mert sok érdekességet nem tartogatnak, nincs például egyikben sem aktív zajzár, nincsenek olyan extra funkciók, mint a fejkövető térhangzás, de van egy-két apróbb eltérés, amikre érdemes kitérni.

Tribit FlyBuds 3 Tribit FlyBuds C1 Tribit FlyBuds C2
Kialakítás: Hallójáratba illeszkedő, zárt,
cserélhető gumiharang és  támaszték

Hallójáratba illeszkedő, zárt,

cserélhető gumiharangok

Nyitott, fülkagylóban ülő
Védelem: IPX7 IPX5
Meghajtó: 6 mm-es dinamikus 6 mm-es dinamikus 13 mm-es dinamikus
Kapcsolat, kodek: Bluetooth 5.0, SBC, AAC Bluetooth 5.2, SBC, AAC,  aptX, LC3 Bluetooth 5.2, SBC, AAC,  aptX
Üzemidő (töltőtokkal  együtt): 100 óra 50 óra 32 óra
Akkumulátor: 60 mAh (fülhallgató), 2600 mAh (tok) 60 mAh (fülhallgató), 600 mAh (tok) 40 mAh (fülhallgató), 400 mAh (tok)
Méret és tömeg: 10 x 10 x 2 cm és 106,2 gramm 6,32 x 3,02 x 4,6 cm és 47,63 gramm 6,68 x 3,99 x 2,79 cm és 44 gramm
Hivatalos ár: 15 000 forint 33 700 forint 29 900 forint
Hazai webshop ár: 10 600 forinttól 18 790 forinttól 9320 forinttól

Csomagolásuk is egységes, fehér doboztető, narancssárga logóval és narancssárga aljjal. A doboz első ránézésre maga semmit nem árul el arról, melyik modell van épp nálunk, de alján azért van egy matrica, melyen a legfontosabb infók megvannak. Bár ezen látható, hogy kompatibilis telefonnal, tablettel és számítógéppel is mindegyik fülhallgató, de aki úgy gondolná, hogy ez multipontos csatlakozást is jelent, sajnos téved. Bár hozzá lehet rendelni a füleseket több eszközhöz, egyik sem volt képes két forráshoz egyszerre csatlakozni, automatikusan mindig a legutolsónak használthoz ugrik vissza és csak manuálisan lehet váltani.

Egymás mellett a három Tribit fülhallgató, melyeket a gyártó eljuttatott hozzánk
Egymás mellett a három Tribit fülhallgató, melyeket a gyártó eljuttatott hozzánk [+]

Az viszont pozitívum, hogy van iOS-re és Androidra is támogató alkalmazás, melyről ugyan egy szót sem szól a leírás vagy a doboz, a sencseni gyártó nevére rákeresve az AppStore és a Play Áruház is listázza. Az alkalmazás eléggé fapados, de ezen keresztül frissíthető a fülhallgatók firmware-je, illetve vannak előre beállított EQ-profilok, amikkel az egyébként erősen V-karakterisztikájú hangzás kicsit finomítható.

Így néz ki a Tribit alkalmazásÍgy néz ki a Tribit alkalmazásÍgy néz ki a Tribit alkalmazásÍgy néz ki a Tribit alkalmazás Így néz ki a Tribit alkalmazás (forrás: Mobilaréna) [+]

A dobozokban a fülhallgatókat, a hordozó, egyben töltőtokot találjuk, utóbbihoz járó USB-C kábellel, és amennyiben in-ear, vagyis hallójáratban ülő fülesről van szó, öt pár eltérő méretű gumiharangot is kapunk a füleseken található mellé. Ez pozitív, hisz elősegíti a kényelmet, a szilikon minősége mondjuk átlagos, de a gumiharang vetőszárra való csatlakozása standard méretű és formájú, így bárki könnyedén cserélheti saját kezűleg. Színek terén nincs sok választási lehetőségünk, a C1 és a C2 kizárólag feketében elérhető, a FlyBuds 3 pedig a fekete mellett rózsaszín és krémes, világos árnyalatú műanyagban is létezik. Egységes, hogy a védő/töltő tok műanyag, és maguk a fülesek is egyszerű műanyag házat kaptak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés