TomTom Runner és Multi-Sport Cardio - Fuss, Thomas, fuss!

Bevezető, tartozékok

Mennyire motiválhatja az embert egy fitnesz óra? Vajon mennyivel többet megy el valaki mondjuk futni azért, mert egy ilyen karra szerelhető kütyü csipog neki délután, hogy hahó, van még hátra úgy háromezer lépés abból, amit aznapra kitűztél magadnak? Lehet, hogy sokan fittyet hánynának ezekre a jelzésekre, ám egyre több olyan emberrel találkozom, aki pont ezért vásárol magának ilyen eszközt, hiszen így legalább közvetlenül saját lelkiismeretére tud hatni, legalább van valami olyan dolog, ami elősegíti a mozgásnak minimum a gondolatát. Az ilyen kiegészítők ráadásul egyre nagyobb rivaldafényt kapnak, az okostelefon tudásának növekedésével pedig szinte határtalan lehetőségek tárulkoznak a fejlesztők elé.

TomTom Multi-Sport és Runner
[+] Multi-Sport Cardio vs. Runner

Hogy mitől válik egy fitnesz óra igazán forradalmivá, arra több megoldás létezik, az viszont egészen biztos, hogy mindenkinek úgy kell kiválasztani kedvencét, hogy saját céljainak megfeleljen. A kedvezőbb árú szerkentyűkből ugyanis hiányzik a GPS, nem tudnak értesítéseket továbbítani, viszont például a lépések számát már egészen pontosan ki tudják kalkulálni. A drágábbak viszont pont az említett hiányosságokat adják át a múltnak, a lokalizációs modul beépítése pedig megszabadítja attól a felhasználót, hogy egy adott útvonal és távolság információinak megtudásához még a telefont is magával kelljen vinnie. A Polar, a Sony, az Epson, a Samsung mind-mind készített már saját terméket, most pedig a TomTom két újdonságát; a Runnert és a Multi-Sport Cardiót vesszük górcső alá, melyek között mindössze abban van különbség, hogy amíg az előbbit nem, addig az utóbbit már pulzusmérővel is felszerelték, amit árban igencsak megérez majd a két modell között hezitáló vásárló.

TomTom Runner és Multi-Sport Cardio
[+] Multi-Sport Cardio vs. Runner

A két eszköz doboza szinte megszólalásig hasonlít egymásra, nyilvánvalóan egyedül az órák megnevezéseit tartalmazó felirat más csak egy kicsit. Az átlátszó műanyag fedelet levéve rögtön a fitnesz eszközzel találkozhatunk, az alattuk található kis fakkban pedig egy töltésre szolgáló bölcső, egy használati útmutató, valamint egy pót szíj található. Többféle színű csat kapható egyébként a kütyükhöz, a piros-fehértől a zöld-kékig vásárolhatunk kedvünk szerint.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

 • Motorola Moto 360 - a kör négyszögesítése

  Kipróbáltuk a Moto 360-at, melyet a legjobb okosóraként tartanak számon. Ez azonban az Android Wear platform fiatalsága miatt nem jelent sokat, a Motorola újdonságának van miben fejlődnie.

 • Polar V800 - a triatlon-specialista

  Profi óra profiknak. Végig bír egy ironman versenyt, de hobbifutók is imádni fogják, a V800-ban benne van minden, amit a Polar tud. És az nem kevés.

 • LG G Watch - minden kezdet nehéz

  Az Android Wear platform még nagyon friss. Egyelőre három olyan modellről tudunk, ami ezt használja, ezek közül az LG termékét kaptuk rövid időre kölcsön.

 • Samsung Gear Fit - diktálja az iramot

  Okosóra, ami sportoláshoz is hasznos - a Samsung legalábbis ilyen célokra is ajánlja ezt a kiegészítőt. Ha nem is tökéletes, de igen hasznos társ a mindennapok során .

Hirdetés